KoЯn взривиха SPIRIT-а, мощни струи вода охлаждаха феновете

Американците и Chase & Status бяха звездите в последната вечер
Обновена: 7 авг 2012 14:52 | 6 авг 2012 13:16,
49

Хиляди танцуваха с реге ритмите на Gentleman & The Evolution. Снимка: Dnes.bg

Chase & Status и американската ню метъл банда KoЯn се превърнаха в черешката на тортата в третия и последен ден на фестивала SPIRIT of Burgas.

Началото на финалния купон на Централния плаж бе поставено от Ерол и Уикеда, а след тях на главната сцена се качиха Gentleman & The Evolution.

Германската звезда изнесе първия си лайв у нас и зарази няколко хиляди с реге ритъма.

В същото време и другите сцени се радваха на много фенове. Почитателите на твърдия саунд куфееха на Downslot и Stop Stop, а на броени метри от тях - на сцената "На тъмно", се вихреха веселяците от Q-check и Сърмата Хари.

В 21.10  пред главната сцена вече бе пълно, а феновете избухнаха при появата на Chase & Status.

Те се превърнаха в истински идоли на електронната сцена в последните две години, след като последния им албум за момента No More Idols придоби култов статут сред феновете.

Първото гостуване на английската банда на SPIRIT of Burgas беше очаквано силно и в същото време обаче толкова недостатъчно. Дуото в своите лайв изпълнения на живо са по-енергични и диви от всякога.

Шоуто започна с лудото No Problem и продължи с голяма част от наистина невероятните хитове на бандата - Flashing Lights, Fool Yourself, Blind Faith и всички други чудовищни тракове, които хвърлиха хилядите хора  в пълен екстаз.

Освен повечето парчета от No More Idols, Chase & Status завъртяха и нови проекти, както и уникалната преработка на Klling In The Name Of на Rage Against The Machine, което наистина подлуди тълпата.

Разбира се, в апотеоз на вечерта се получиха вездесъщите Time с Delilah  и легендарното End Credits, което обаче дойде малко рано, още в средата на сета.

По подобен начин доста рано дойде и краят - само след час на сцената Chase & Status обявиха край на сета си, което учуди всички присъстващи, защото дори по програма той трябваше да бъде по-дълго с 30 минути.

Феновете вече се готвиха за хедлайнера на вечерта, а и на целия фестивал - KoЯn.

Американската ню метъл банда бе очаквана с голям интерес, още повече, че с последния си албум "Path of Totality" тя направи рязък завой към електронната музика.

Още с появата на Джонатан Дейвис лудницата бе пълна, а в първите редици трудно се издържаше от разгорещени фенове. Дори стотиците литри вода, с които бяха обливани феновете, не спомогна да бъде разхладена обстановката.

Началото бе поставено с парчето "Divine" от дебютния им албум "Korn", последваха класики от близо 20-годишната история на бандата. В средата на сета забиха и парчетата от последния си албум, но реакциите бяха противоречиви и то най-вече сред твърдата аудитория на групата.

Концертът на KoЯn продължи час и половина и разбира се, не се мина и без бис. Дейвис излезе на сцената с шотландска гайда и заедно с бандата забиха още три парчета, сред които и кавър на "One" на Metallica.

Американците сложиха истинският финал на феста, макар публиката да продължи твърдата линия на рок сцената с родната банда Odd Crew. Феновете на електронния саунд пък се насочиха към Solar сцената, където звездите на вечерта бяха Ричи Хоутин и Дъбфайър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: KornSpirit of Burgas
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
ако сега са ти смешни, значи никога не си ги харесвал !
6
10
 
16
 
! Отговори
Мжункинчиц преди 11 години
Като бях млад тийн харесвах Корн, сега са ми смешни.
5
6
 
7
 
! Отговори
аз преди 11 години
Знаеш ли къв шамар ще ти взривя ***
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако вместо 1вите 6 песни беше изпял такива които са истински хитове, щеше да е супер. В Бургас да не изпее "A.D.I.D.A.S." ?!? Озвучението беше слабо. Добре, че KORN са велики и самото им присъствие носи положителни емоции, че иначе щях да съм разочарован. Бил съм на 3 тяхни концерта, този беше най-слаб. Огранизацията беше добра, поздравления за което, но хората които слагаха гривнички, бяха олигоф*ени и се правеха на изпълнителни директори, а са обикновен обслужващ персонал.
3
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това лято на Бургас му върви на взривявания!...
2
1
 
21
 
! Отговори
Stan преди 11 години
Още първия ден имаше проблем с влизането на солар сцената, като недопускаха хората без билети. Ако си бях хвърлил билета като ми дадоха гривничката с пълен достъп, нямаше изобщо да мога да вляза на солара. Да не говорим, че си изгубих личната карта и се оказа ,че няма шатра за изгубени вещи и тн. На всяко едно място където отидох ми показваха по 2-3 лични карти, кредитни карти и тн. Иначе самия фестивал беше върха. Такива приятни емоции и много весели хора на едно място.
1
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде на варената царевица! Еееееедрички моляяяяя...