Бътън преподписа с Макларън

Британецът сложи край на спекулациите за бъдещето си
Обновена: 5 окт 2011 17:14 | 5 окт 2011 17:14, Красимир Ангелов
1
Бътън преподписа с Макларън
Снимка: Reuters

Дженсън Бътън подписа нов договор с Макларън Мерцедес и ще продължи да се състезава за "Сребърните стрели" още няколко години.

Продължителността на контракта не бе обявена официално, но британецът се е обвързал с тима в дългосрочен план.

Бътън пристигна в Макларън през 2010-а година, след като преди това триумфира като световен шампион с тима на Браун ГП.

Той спечели 4 състезания досега в новия си тим, а заради стабилното си и постоянно представяне имаше слухове, че може да премине във Ферари, които обаче сега ще приключат.

“В нито един друг отбор не съм се чувствал толкова добре, както в Макларън Мерцедес. Смятам, че в момента съм в най-добрата форма в кариерата си и това до голяма степен се дължи на подкрепата, която получавам тук”, заяви доволният Бътън.

“Целта ми в бъдеще е да продължавам да печеля състезания и отново да стана световен шампион и смятам, че именно с този отбор бих могъл да постигна това”, добави той.

“Дженсън е страхотен пилот и човек и спокойно мога да кажа, че е един от най-уважаваните и способни състезатели, които са били някога в този тим. Страхотно е, че той остава при нас, а лично аз се гордея, че мога да бъда негов ръководител”, изтъкна шефът на отбора Мартин Уитмарш.

През тази година Бътън успя да спечели 2 състезания, но се представя много по-постоянно от съотборника си Люис Хамилтън и е на второ място в класирането при пилотите.

Още новини от света на Формула 1 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Формула 1Дженсън Бътън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
евала