"Дебеланкото" Зику бележи по 0.93 гола средно на мач

ЦСКА намери най-сетне качествен голмайстор
22 ное 2011 14:24, Георги Пешев
10
"Дебеланкото" Зику бележи по 0.93 гола средно на мач
Янис Зику не спира да вкарва за ЦСКА

В лицето на Янис Зику ЦСКА намери най-сетне качествен голмайстор, какъвто не е имал от доста години. Звездата на "армейците" е типичен голаджия. Човек, чиято основна задача е да вкара, и той я изпълнява безупречно.

Янис бе взет в отбора с репутацията на голмайстор на румънското първенство и я оправда напълно, като в момента е водач в листата на стрелците в "А" група и основен претендент за приза и у нас.

Зику, който постоянно е наричан "дебеланко", изигра общо 15 мача в България за първенството и суперкупата, в които отбеляза 14 гола и има впечатляващия коефициент от 0.93 гола средно на мач. Освен това почти всичките му голове са с цената на три точки за отбора.

Румънецът вкара и на директни съперници за първото място, срещу които игра – Литекс, Левски и Черноморец. Статистиката сочи, че Янис бележи на всеки 80 минути, което, откъдето и да се погледне, е изключително постижение.

Години наред ЦСКА не можеше да разчита на подобна фигура. Нападателите, които трябва да осигуряват головете, го правеха твърде рядко.

И по тази причина почти във всеки сезон в последните десетина години голмайсторът на отбора е някой измежду халфовете, като често се случваше полузащитниците и защитниците да имат повече голове от нападателите.

Единственото изключение може би са бразилецът Ней през сезон 2007/2008 и румънецът Трика – сезон по-рано.

Дълги години отговорността за вкарването на голове се разпределяше между отделните играчи – Янев, Велизар Димитров, Тунчев, Вальо Илиев, Трика, Петре, докато сега всичко е съсредоточено около Зику.

ЦСКА не е имал конкретен човек, на който да разчита всеки мач да отбележи, може би от времето, в което Димитър Бербатов и Владо Манчев играеха с червената фланелка до 2002 година.

Още новини за ЦСКА четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ЦСКАЯнис Зику
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 12 години
смятай какви са всички останали нападатели от А ПФГ щом един "дебеланко" ги слага в джоба си всичките, подобно на Гарата миналия сезон.
8
0
 
0
 
! Отговори
гонзо преди 12 години
това цска е *** смешния отбор сас смешни футболисти
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дебеланко?Направо си му кажете-***
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само зикоооо
5
1
 
1
 
! Отговори
До Таня преди 12 години
Че кое му е слабото на тоя шиш кебап? Ако не спортува сигурно ще заприлича на Митъо пищова да не може да си види патк.та без огледало. Сигурно само на такива им викаш дебели.
4
4
 
7
 
! Отговори
Бойковист преди 12 години
"Дебеланкото" - това идва изпод душовете ... СИГУРНО МУ Е ГОЛЯМА ПАТКАТА
3
8
 
28
 
! Отговори
До Таня преди 12 години
Таня, питай лефскарите, те разбраха кое точно му е дебелото на Янис Зику.
2
4
 
6
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 12 години
NEKACHESTVEN QNIS NQMA........
1
7
 
10
 
! Отговори
Таня преди 12 години
Че кое му е дебелото? о.О