Новият национален стадион ще бъде на 4-и километър

Съоръжението ще се намира точно срещу новата спортна зала “Арена Армеец”
Обновена: 18 фев 2012 13:42 | 18 фев 2012 13:42, Георги Пешев
136
Новият национален стадион ще бъде на 4-и километър
Свилен Нейков съобщи, че новият Национален стадион ще бъде на 4-и километър. Снимка: Булфото

Новият национален стадион по футбол ще бъде изграден на 4-и километър в София. Процедурата по обявяване на конкурс за строител на бъдещото съоръжение ще стартира в най-скоро време. Очаква се това да се случи през лятото, съобщава "24 часа".

Новината бе съобщена лично от министъра на спорта Свилен Нейков. Работната група със софийския областен управител Данаил Кирилов начело окончателно се е спряла на терена срещу новата спортна зала “Арена Армеец” и вече изпратила доклад на премиера Бойко Борисов.

Тя избираше между мястото на 4-и километър, където тройната коалиция планираше да строи нов правителствен център, и “Герена”.

Първоначалният вариант стадионът да е в кв. Враждебна отпадна след възражения от РВД и МВР.

Два нови подхода към паркинга на “Арена Армеец” ще бъдат отворени възможно най-скоро, обеща още Нейков.

До месец той и главният архитект на София Петър Диков щели да изберат къде точно да се отворят подстъпите, за да решат проблема със задръстванията около залата преди и след всяко събитие в нея.

В момента има само един вход към паркинга, който разполага с 887 места за коли при 12 000 за зрители в залата. В бъдеще ще се мисли и за евентуално изграждане на подземни нива на паркинга.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Нали си имаме стадион "Васил Левски". Защо ни е друг? Какво ще стане с "Васил Левски"?
108
0
 
1
 
! Отговори
жалки чички преди 12 години
Някой казаха че щели да се отворят работни места-хахахахах...Всичко ще е решено предварително,няма да има честен конкурс,нали се сещата,ще се даде на някой наш,че после нашия да преведе някой милион,ей тъй от нищото..Даже съм сигурен че фирмата изпълнител е уникалната Главбулгарстой,която строй 10 години националния,и вижте го на ко прилича,а са похабени пари за нещо доста по-приятно,ама няма как..Затова казвам че много хора са незаслужили да забогатяват по този мръсен начин.алъш-вериш..
107
2
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Тази зала е пълна недомислица (като всичко на герб)! Може ли да се прави голяма зала, а да не става за лека атлетика?! Това е най-популярния спорт след футбола, а и в него имаме успехи повече от волейбола, баскетбола и всички останали спортове взети заедно. Това едно, ами разположението? Няма метро наблизо, 1 улица - еднопосочна, минават два тролея само. Каквито и нови подходи да правят, там винаги ще спира движението, когато има нещо.Не стига тази глупост, ами сега и стадиона ще правят там.
106
0
 
3
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Стадиона ще се строи с пари за спорт. Ако искате да имате по-добри условия в болниците, трябва да се съберем няколко хиляди сурвакари и да "посъветваме" *** ни братя от факултета и столипиново да си плащат здравните вноски . И без това главно те ги ползват
105
0
 
4
 
! Отговори
*** преди 12 години
Пак ли оня нахалник и подлизурко Симон Пишов ще го строи с пригодени проекти от Сибир, както залата на Арената - само 7 метра по-къса защото в Сибир нямат лека атлетика ?
104
1
 
8
 
! Отговори
Николай преди 12 години
За 2,5 год.държавния резерв се е стопил под 3 милиарда лева.И предишните крадяха,но поне оставиха над 8 000 000 000 лв.резерв.Къде отидоха парите?Сега стадион,а после мечтата на Вежди-български Лувър и след това фалит на държавата.Пак ли трябва Костов да ни спасява?Нали отново ще бъде на наш гръб.Трябва да им поискаме обяснение за похарчените средства докато не е станало късно.
103
0
 
15
 
! Отговори
Бивш запалянко преди 12 години
За нашите куци коне от националния отбор по футбол и игрище от сгурия им е много!
102
2
 
4
 
! Отговори
До 128 един от нас преди 12 години
Искаме и стадиони, и магистрали, но и ...малко по-свестен живот.Не ме интересуват магистралите, които се строят само за тези, които ще могат да плащат бензина по 5 лева. А това не сме ние.
101
8
 
4
 
! Отговори
пишете повече минуси преди 12 години
Драги бай-***, за последните 20 години ревяхте , че нямаме магистрали, нормални стадиони, спортни зали , летища, гари и т.н. Когато обаче все пак започва да се строи нещо в тази държава, изведнъж се сещате, че все пак не ни е толкова нужно , нищо ,че в Европа само ние го нямаме, обичаме си мизерииката. Как така изведнъж всички се "загрижиха" за раковоболните у нас??? Трябваше ли да стане дума за стадиони и магистрали за да се случи?Българинът НИКОГА не мисли градивно,заслужаваме мизерия
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно така, продължавайте да наливае в София и после се жалвайте, че градът ви е пренаселен...
99
2
 
8
 
! Отговори
лента след лента преди 12 години
Хахаха нов стадион за кого,кой ще играе там,звезди от турското,румънското и китайското първенсво ли...Марто,Стенли и Берба си отиват и после идва краят на всичко,падането от високо няма край,все по надолу..С тези дискотеки,*** и бяло,мислите ли че ще стане някой футболист,с тези футболни президенти мутри,който манипулират мачове и си играят тотото,за да не извадят и 1кинта от себе си..Май публиката на гостуващите отбори беше повече в последните мачове на националния..Е за какво е тоя стадион..
98
2
 
6
 
! Отговори
do 122 i 123 преди 12 години
*** си ти, да не мислиш,че един национален стадион ще реши проблемите на децата или пък на икономиката. Като толкова мислиш за децата да се инвестира в спортните зали и площадки на училищата, а да не говорим, че държавата дава пари само на няколко спорта. Като нямаш представа не се опитвай да се правиш на умен
97
1
 
0
 
! Отговори
познай кой преди 12 години
Хондрокефали!!!
96
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Po dobre decata ni da polzvat droga da se gyrmqt i prostitoirat li be ***!
95
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mi kato ste tolkowa otworeni da ne se prawi nisto.
94
2
 
7
 
! Отговори
Писна ми! преди 12 години
Поредното недомислие!
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и десет подхода да отворите, като плеснете и стадион за 50 хиляди души на място без метро и без паркинги бедна ви е фантазията за какви задръствания ще става думаКолкото до зала Армеец, така както е ситуирана в момента, дори и пеша няма как да се евакуира тълпата ако се наложи
92
6
 
30
 
! Отговори
Лелее преди 12 години
Извинявам се, но за чий *** ни е нов национален стадион? На фона на великолепната игра на нац. отбор? Държавата няма 5 пари, отвсякъде се реже, даже орязаха с 50% парите за трансплантации на деца в чужбина, обаче за такава глупост пари ще се намерят! Това е безумие- само и само Боко да ревне после- "На, построих ви стадион!"
91
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нов стадион няма да има това са поредните глупости на правителството ще има само първа копка преди изборите, те просто не могат да го направят.Успех за това правителство ще е довършването на магистрала тракия.И още нещо критикуват предишните ,че за 4 г. не са постройли залата а тези за 4г. терен не могат да изберат,при положение ,че цялата власт е в тях.
90
6
 
23
 
! Отговори
Магистрала Хемус преди 12 години
За нов стадион в София има пари, за мен няма?