Новият национален стадион ще бъде на 4-и километър

Съоръжението ще се намира точно срещу новата спортна зала “Арена Армеец”
Обновена: 18 фев 2012 13:42 | 18 фев 2012 13:42, Георги Пешев
136
Новият национален стадион ще бъде на 4-и километър
Свилен Нейков съобщи, че новият Национален стадион ще бъде на 4-и километър. Снимка: Булфото

Новият национален стадион по футбол ще бъде изграден на 4-и километър в София. Процедурата по обявяване на конкурс за строител на бъдещото съоръжение ще стартира в най-скоро време. Очаква се това да се случи през лятото, съобщава "24 часа".

Новината бе съобщена лично от министъра на спорта Свилен Нейков. Работната група със софийския областен управител Данаил Кирилов начело окончателно се е спряла на терена срещу новата спортна зала “Арена Армеец” и вече изпратила доклад на премиера Бойко Борисов.

Тя избираше между мястото на 4-и километър, където тройната коалиция планираше да строи нов правителствен център, и “Герена”.

Първоначалният вариант стадионът да е в кв. Враждебна отпадна след възражения от РВД и МВР.

Два нови подхода към паркинга на “Арена Армеец” ще бъдат отворени възможно най-скоро, обеща още Нейков.

До месец той и главният архитект на София Петър Диков щели да изберат къде точно да се отворят подстъпите, за да решат проблема със задръстванията около залата преди и след всяко събитие в нея.

В момента има само един вход към паркинга, който разполага с 887 места за коли при 12 000 за зрители в залата. В бъдеще ще се мисли и за евентуално изграждане на подземни нива на паркинга.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И за какво ви е нов стадион !? Ритнитопковци съсипахте бизнеса на хората, да бяхте остроили нови гробища сега са много актуални.
48
7
 
22
 
! Отговори
бесило преди 12 години
КАКВО?!?!?!?! АБЕ майка ви за какво ни е нов национален стадион бе????? щото препълваме стария и нема места или пък нашите уникални футболни звезди искат да са по-близо до студентски град след като ги набият на стадиона с 4-0?!?! То няма нормални спортни площадки за любителски спорт, направете 2-3 училищни басейа в провинцията, да не сме домакини на европейско бе, *** родоотстъпници от ГРОБ ?!!?!?!?!?!?!? В световна криза бедна българия строи 2ри нац. стадион !???!?!?!?!
47
12
 
4
 
! Отговори
сид преди 12 години
до всички разбирачи без нови магистрали без нови театри без нови дет. градини без нови училища лека по лека ще се наложи да изкараме дървените рала и диканите *** старите хора дето знаят как да работят с тях вече ги няма та да ни кажат как се работи с тях така че ако нямаме нови неща ще се върнем в миналото а вярвайте ми миналото на българина не е било розово нито при Аспарух нито при Асеневци нито при Романови не е било леко и през Тошово време питайте родителите си как са си купували коли тв.
46
13
 
4
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
Такива като тебе трябва да ги *** с дряновица! ***! Аман от подобни мрънкащи и незадоволени като тебе!
45
6
 
14
 
! Отговори
111 преди 12 години
30 мин - толкова трябваше на Transport for London да извози 75 хил. човека от Уембли. Една бърза и една обикновенна линия на метрото минават пред стадиона. А сега ще ви кажа защо са избрали 4-км. Отишъл е ядин от *** при Бойко-кратуната и му е казал - абе най-добре стадиона да е на 4-км - европийците като пристигат хем ще го виждат от самолета, хем ще минават покрай него с таксито и ще цъкат с език. И ще си мислят каква голяма работа сме - нищо че на 500м зад него е скрито *** гето...
44
3
 
17
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Нов стадион - хубаво, ама футболистите са ни същите?
43
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
армеец-***-борисов да се казва новият, а уж сме много точни
42
3
 
15
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
е какво се чудите че ще е там,то управляващите отвътре си ги влече към 4 километър.....
41
4
 
11
 
! Отговори
Това шега ли е? преди 12 години
И къде точно на 4-ти км? Сградите на БАН ли искате да докопате и бутнете бе, драги селяни за европейско развитие? Каква инфраструктура има там? Пасарелския рейс и един тролей. За какво е това метро, като не обслужва нищо, освен Люлин практично. Да усвоим едни пари два пъти- за първи и за последен път!
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако допуснете да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана. Апостола
39
2
 
11
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
А кой ще обърне внимание на варненския бивш стадион "Юрий Гагарин"? Преди 4 години *** го разкопаха с идеята да строят нов на неговото място, че и по новините го даваха и до ден днешен има само един окоп на негово място. Но какво ли питам, който дойде на власт дава пълната си подкрепа на *** срещу 40% от бизнеса им. Дано и с националния стадион не стане нещо подобно.
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е пълна глупост, какъв нормален транспорт има до 4-ти километър, за да не става лудница. Сега, когато отиват 12 хил. до залата се запушва цялото движение, а какво ще стане по време на един мач с 25 хил. Да не говорим, че метрото до там не е дори в идеен план, просто не се обсъжда такава възможност. Като толкова искате да строите/крадете, поне да беше да летището, че за там се прави метро, а за 4-ти км. не. В цял свят един такъв обект е осигурен и със съответният транспорт до него. ***
37
2
 
19
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
че ние футбол нямаме, какъв ти стадион? Да не би стадион "Васил Левски" да се е бил напълнил скоро? За какво ни е тоя стадион въобще.....
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако са умни, ще го направят с капацитет до 10 000, колкото максимум ходят на националния отбор и на Левски и Цска. Защо ни е голям стадион, като той се пълни веднъж на 5-10 години. Това са пари на вятъра, наистина по-добре да се направят малки игрища, детски градини, спортни площадки... много по-добре ще е за развитието на спорта и младежтта
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 49toest,za sebe si li?
34
2
 
12
 
! Отговори
Blur преди 12 години
Нов стадион струва 100 000 000 лв.,държавната хазна вече е на минимума,парите за пенсий вече не стигат,държавата затъва,а европейските фондове за такива проекти пари не дават.ТОГАВА,НА КАКВИ НИ ПРАВИТЕ,Г-ДА УПРАВЛЯВАЩИ?Или да чакаме нова данъчна тесла върху гърба си,та белким резнете още една лента.
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 4-ти километър трябва да бъде открита новата сграда на парламента. Да е по-близо до "онова" заведение.
32
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Гербаджйски *** . кажете една причина за този стадион. Защо вместо него не се направят 1000 детски игрища. Там се раждат талантите а не на националните стадиони.Вече си имаме един . Колкото до залата От нея имаше нужда защото в София нямаше голяма мултифункционална зала
31
22
 
10
 
! Отговори
озадачен преди 12 години
*** мизерниците сте скъпи, съотечественици - спортна зала не искате, магистрали не искате, нов стадион не искате........ ами спрете да гледате на света през отвора на *** си само, това ще ви доближи до човеците поне малко
30
10
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Може би трябваше да я сложат под терасата ти и тогава щеше да си доволен.Я погледни колко автобуси минават в близост.Като пуснат и метрото какво повече искаш от това.Недоволни винаги ще има по това сме специалисти.

Спонсорирани публикации