ЦСКА с нова крачка към титлата

"Армейците" удариха с 1:0 Славия с гол на Станислав Костов
19 апр 2012 18:58,
27
ЦСКА с нова крачка към титлата
Иван Бандаловски подминава Владислав Романов. Снимка: Bulphoto

ЦСКА постигна победа с 1:0 над Славия и направи нова важна крачка към шампионската титла. Единственото попадение в мача заби Станислав Костов в началото на второто полувреме.

Армейците надиграха домакините, създадоха половин дузина чисти голови положения, вкараха едно от тях, заслужено взеха трите точки и вече са на шест пункта пред Лудогорец и на цели 13 пред Левски.

Славия определено разочарова. "Белите" заложиха на защитна тактика в началото, но допуснаха елементарни грешки и бяха наказани, след което се опитаха да стигнат до изравняването, но нямаха късмет.

Срещата започна много здраво с атаки и към двете врати, но ЦСКА можеше да вкара още в 10-ата минута. Тогава Жуниор Мораеш напредна отляво и стреля остро, но топката мина до дясната греда на Славия.

Четири минути по-късно Жуниор Мораеш бе изведен сам срещу Емил Петров, но вратарят много предвидливо излезе и със сетни усилия успя да избие топката.

В 21-ата минута Влади Златинов изведе Георги Христов сам срещу Райс Мболи, но Пламен Крачунов успя да го блокира и да предотврати сигурен гол. Последва мощна тупалка на Антон Карачанаков, но в аут. В 34-ата минута Славия удари гредата зад Райс Мболи.

Златинов изстреля страховит шут от дъгата на наказателното поле, но топката се отби от горната греда и излезе в аут. До края на срещата ЦСКА натисна и изпусна две невероятни положения.

В 40-ата минута Антон Карачанаков намери Тодор Янчев в малкото наказателно поле и той вместо да вкара, стреля неточно в аут. Малко по-късно пък Жуниор Мораеш първо стреля в тялото на Емил Петров, а после се замота и изпусна на празна врата.

Второто полувреме започна със страхотен шанс за Славия. Петър Димитров проби мощно по дясното крило, последва шут от малкото наказателно поле, но Райс Мболи спаси. В 50-ата минута ЦСКА вкара.

Жуниор Мораеш бе изведен отдясно и върна технично топката на дузпата, където Слави Костов с отсечен шут опъна мрежата за 0:1. Постепенно темпото на игра падна, като действията се развиваха основно в средата на терена.

ЦСКА контролираше срещата и не даваха никакви шансове на домакините. В 73-ата минута Станислав Костов проби по дясното крило, последва центриране в наказателното поле на Славия към Жуниор Мораеш, но Живко Желев се намесва и изчисти топката.

Две минути по-късно Слави Костов се озова сам срещу Емил Петров, но стреля в аут. В 78-ата минута пък Жуниор Мораеш изстреля мощен шут от границата на наказателното поле, но прати топката в дясната греда на Славия.

До края не се случи нищо интересно и ЦСКА заслужено взе победата.

Още футболни новини от България четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: футболЦСКАСлавия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
Евродебиле пишеш за ЦСКА - Рома, ЦСКА - Порто, ЦСКА - Бешикташ, а нищо не казваш за Олимпия, Слован, Люцерн, БАТЕ, Тампере, Търнава и не знам още какви "грандове".
16
0
 
4
 
! Отговори
теле преди 12 години
пропуснал си победата над Рапид - ама сте жалки жалки - дай статистика официална, че сме два пъти на 48-о място. Стига вече с Вашите комплексарски изказвания 1-1-11 дрън дрън, А ПОМНИШ ЛИ 1-17 ИДИОТЕ
15
2
 
11
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
С колко точки нaзад са подуене :D
14
27
 
3
 
! Отговори
българин преди 12 години
цска е бил винаги незаконен отбор на болшевишката *** , сборище на мошеници : Илия Павлов , Черепа , Лупи , Праховеца и Гърнето , а бе помийна яма !!!
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еййй ама ние левскарите сме най големите *** даже и в европа няма да играем
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приятели дайте да не срамим името на апостола и нашия отбор от утре да носи името ФК"Али Реза"
11
1
 
16
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Теленца, боли ви много, обаче цяла Европа е чувала кой е евроидиота....говорите ми за Лига Европа, а за славното говеждо представяне в ШЛ нищо не казвате. Вие сте тия с рекордите....жалки сте!
10
27
 
7
 
! Отговори
ЦСКА-Евроидиот преди 12 години
ЦСКА е сертифициран *** ето защо: ЦСКА зае два пъти под ред последното 48 място в лига Европа и е завинаги официално сертифициран в Европа като ***. За ЦСКА противника не е от значение, те губят наред и от силни и от слаби и от посредствени отбори. Само факти: независимо от победата над Рапид вижте антирекорда на ЦСКА в групите на Лига Европа. Последните 13 мача на ЦСКА в Лига Европа - ЕДИН РАВЕН, ЕДНА ПОБЕДА И ЕДИНАДЕСЕТ ЗАГУБИ, ОТ КОИТО 8 ПОРЕДНИ . Антирекордът на ЦСКА: 2005/06 Монако - ЦСКА 2:1; 2009/10 ЦСКА - Фулъм(4-ти състав) 1:1; Рома - ЦСКА 2:0; ЦСКА - Базел 1:3; Базел - ЦСКА 2:0; ЦСКА - Рома 0:3; Фулъм - ЦСКА 1:0; 2010/11 Бешикташ - ЦСКА 1:0; ЦСКА - Порто 0:1; ЦСКА - Рапид Виена 0:2; ЦСКА - Бешикташ 1:2, Порто(трети състав) - ЦСКА 3:1 . ЕДИН РАВЕН, ЕДНА ПОБЕДА И ЕДИНАДЕСЕТ ЗАГУБИ(помни се лесно: 1-1-11), ОТ КОИТО 8 ПОРЕДНИ. ТОВА Е НЕНАДМИНАТ АНТИРЕКОРД НА ЦСКА В ЕВРОПА. Това трагично представяне на ЦСКА ги записа във вечната листа на най-слабите отбори участвaли в Лига Европа - от две участия, два пъти последни на 48 място. Няма друг толкова слабо представящ се отбор в Европа, за жалост това е ЦСКА-София.
9
31
 
7
 
! Отговори
ЦСКА- без лиценз ? преди 12 години
В ЦСКА май пак намирисва... Май пак ще духат супата без лиценз...
8
6
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
Съгласен съм с това което каза, но не виждам какво общо има с това, че той ни провали срещу Галата и то, когато те бяха в криза?! Кой направи тогава селекцията- той ли? Той, да. Хвалехте и Радуканов, а го видяхме всички що за тренер е.
7
6
 
47
 
! Отговори
redordead преди 12 години
до фен на ЦСКА, пич, ти осъзнаваш ли, че Стойчо пое отбор, който няма грам подготовка, след загуба още в първия кръг, без никаква селекция, наказани справедливо и неспревдливо играчи и му се наложи да вади ученици от класните стаи и да прави физическа подготовка на момнета?Мислиш ли, че има много треньори в света, които втази ситуация биха се справили по-добре?Стойчо може да не е велик тренер, но е армеец и в кръвта си, което му дава предимство и пред треньори като Капело в тази ситуация...
6
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фен на ЦСКА съм от години и с чиста съвест смятам, че с тази игра ще станем за смях в Европа. Изобщо този тренер не ми е симпатичен и не смятам ни най-малко, че ще постигнем нещо с него, откакто Галатасарай ни премаза и то в най-слабата си форма. Дано греша. Иска ми се да имаме тези успехи от преди 20-30 години. От 10 години насам нищичко не сме постигнали, освен някоя победа над голям отбор и после- резил. Последни не знам колко пъти в Лига Европа.
5
6
 
36
 
! Отговори
Георги Иванов преди 12 години
Тази година бъдещия шампион на България ЦСКА ще има 20точки преднина пред вечния си съперник ЛЕВСКИ
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм синя нимфоманка и мн ме е яд,че ЦСКА вкарват на всички а на мене не:(((
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не е нормално в нашия спорт. Особено дразнещи, заради присвоятването на имена са един отбор около София, и един пловдивски отбор.
2
0
 
12
 
! Отговори
Фен 3 преди 12 години
един голям............ трофей и за двамата ви!
1
16
 
4
 
! Отговори
фен 2 преди 12 години
Та продажикът В.Стефанов искаше да вземе пари от Лудогорец,а?А взе от ЦСКА!!!