Строители заплашват да блокират откриването на Евро 2012

40 фирми подизпълнители не са получили парите си
Обновена: 4 юни 2012 15:42 | 4 юни 2012 14:31, Елка Василева
25
Строители заплашват да блокират откриването на Евро 2012
Националният стадион във Варшава. Снимка: Reuters

Строителите на Националния стадион във Варшава заплашват да блокират обекта в деня на откриването на Европейското първенство по футбол на 8 юни. Това съобщава полският вестник „Жечпосполита“, цитиран от ИТАР-ТАСС.

В акцията планират да участват около 40 фирми подизпълнители, на които не е платено за извършената от тях работа по стадиона.

Представители на строителите поискаха незабавно да получат писмени гаранции за това, че ще им бъде платено.

„Ако чуем „не“, стягаме автомобилите и хората и отиваме във Варшава, за да блокираме входа на стадиона“, предупреждават те.

На 58-хилядния национален стадион във Варшава ще се състои мачът на откриването на първенството на 8 юни между отборите на Полша и Гърция, два мача от групите, както и четвъртфинал и полуфинал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пука ми.. и без това англия няма да мине групите идеално!
20
3
 
2
 
! Отговори
dxd преди 11 години
polsca ima 970 miliarda dalgove Garcia sa6o postroi stadioni da ne e po bogata ot Balgaria
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да дойдат да ритат на нашта нива.свободна е,извадих картофите
18
3
 
1
 
! Отговори
asd преди 11 години
Пичове що се опитвате да сравнявате Полша с България. Едната е страна с 40 млн. население и 500 милиарда БВП, другата с 7 млн. население и 50 милиарда БВП. Нямаме нищо общо, нека не се нареждаме барабар с мъжете. Да се надяваме, че след години ще успеем и ние с Румъния например да направим едно Европейско първенство. Не е много вероятно, но нека си помечтаем малко.
17
0
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 11 години
Не им гледай счетоводството на византийците, а инфраструктурата, която използват и до ден днешен.Това, което им остана след олимпиадата 2004 те нямаше как сами да си го построят. Само огромния мост свързващ Пелопонес с континента глътна милиарди - европейски пари разбира се.
16
0
 
10
 
! Отговори
Пустиняк преди 11 години
до номер 5. по повод фантастичната ти хипотеза за някогашно първенство от подобен ранг у нас. По-скоро ще се осъществи украинският вариант с дива корупция. Реконструкцията на стадиона в Киев 70 000 зрители, струва 580мил евро с повече от 200мил по-скъп от цялостния строеж на Алианц Арена в Мюнхен, също 70 000 зрители. Новите пейки в метрото в Киев струват по 8000 парчето. Това не го плаща УЕФА, а украинските данъкоплатци.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами потърси данни за финансиране от ФИФА и тогава да говорим...Желая успех...:))))
14
0
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Атина 2004 с печалба 130,6 млн. евро14.05.2005Печалбата от най-скъпите в историята Олимпийски игри - Атина 2004, е 130,6 милиона евро, съобщи АП, като цитира данни на Организационния комитет. Приходите от Игрите възлизат на 2,09 млрд. евро, а разходите - на 1,9 млрд. Като цяло, Олимпиадата е струвала на Гърция над 11 млрд. Или аз не разбира тая статия, или неща не е как трябва.Има приходи от 2.9 милиарда, ама като цяло е струвало 11 милиард ?
13
4
 
3
 
! Отговори
Silver преди 11 години
До тоя, който тръби, че УЕФА не дава пари:Ти *** ли си или да? Или ти плащат да пишеш простотии по цял ден ?!УЕФА и ФИФА не давали пари ... Божееее ... Всеки един подобен форум се финансира почти изцяло от тези две федерации, както и за олимпиадите от МОК. Държавите домакини не само, че не финансират проектите, но и са на ОГРОМНА ПЕЧАЛБА след проведения форум. Пример: Украйна очаква печалба от над 1 млрд. покрай ЕП. Чат ли си ?! Гърция оправиха Атина благодарение на Олинмп. игри 2004!
12
2
 
4
 
! Отговори
V преди 11 години
УЕФА не дава пари за инфраструктура. Парите са от държавния бюджет и фондовете на ЕС.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпо е твоето мнение. ФИФА дава много малко пари. По-скоро очаква приходи. Всички строежи в Полша са със собствено финансиране и по евро проекти (ОП Транспорт и ОП Инфраструктура)... запознай се първо със съответните данни....
10
4
 
5
 
! Отговори
dominici преди 11 години
#2 - Зверски тъпо мнение! Полша е взела домакинство за Европейско първенство. Това означава, че от ФИФА са им дали много, много пари, за да си оправят инфраструктурата. Мислиш ли, че ако на "Боко" му дадат няколко милярда, само за да строи стадиони, той няма да направи 5 за 3 години? Че то аз ще ги направя!
9
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Платените мекерета на "Позитано" са тук. Ама не се сещат, че за 18 години тези, дето им плащат не са направили нищо.
8
2
 
8
 
! Отговори
ДО 5 преди 11 години
Точно Уефа не дава много пари на организаторите на подобни първенства.Държавата осигурява свичко, като се надява приходите да дойдат от туристите посетили дадената страна по време на първенството.До момента няма страна, която да е излязла на печелба от провеждането на европейки/световни/олимпийски първенства.Възвращаемостта на вложениете средства е от 50 до 75 %.Все пак стадионите и други спортни съоръжения плюс подобрената инфрасртуктура остава за държвата още десетки години.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За момент се уплаших, че никой *** не намеси политиката в новина, която няма нищо общо с България..После видях коментар номер 2 и се успокоих, че злобните комплексирани мишки са тук..до инфаркт ще ме докараш бе човек. не ме плаши така.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спомням си преди 8 години как пак Гърция участваха на откриването, пък после и на финала... и го взеха ;)Да видиш разплаканото лице на Кристияно Роналдо: безценно.
5
6
 
8
 
! Отговори
Silver до 2 преди 11 години
Тиква си ти!Поляците построиха всичко това, защото спечелиха домакинството на европейското! Толкова ли ти е акълът и имаш ли представа УЕФА колко пари налива в подобни проекти? Същото е с олимпиади, световни и т.н.Един ден ако вземем и ние домакинство на форум от подобен ранг и тук ще се строи, ама не виждам как това скоро ще стане!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами Ердоган обещал пари на Тиквата за национален стадион, пак те ще спонсорират, и ще се казва Арена на Розата !
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това да не са Български фирми наели наши хора? :) Нищо чудно, Българските джамбази са навсякъде
2
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Боко Тиквата кога ще построи такъв стадион ???/ Щото поляците построих 5 такива за три години, плюс 1200 км автостради за 7 години, 3 нови международни летища, 7 напълно реконструирани ЖП гари и незнам си какво още !!Ч!

Спонсорирани публикации