Германия пребори Португалия с гол на Марио Гомес

Иберийците нацелиха гредите на два пъти в страхотен трилър на "Арена Лвов"
Обновена: 10 юни 2012 11:18 | 9 юни 2012 23:58,
114
Германия пребори Португалия с гол на Марио Гомес
Играчите на Германия ликуват след гола на Марио Гомес. Снимка: Reuters

Германия победи Португалия с 1:0 в мач от втора група на европейското първенство по футбол. Двубоят се игра на стадион "Арена Лвов".

Германия бе по-добрият отбор през първото полувреме, но момчетата на Йоги Льов не успяха да материализират превъзходството си. Те дори имаха късмет, защото в последната минута преди почивката Пепе нацели напречната греда.

Двайсетина минути преди края на редовното време Марио Гомес засече с глава прекрасното центриране на Сами Кедира и нападателят на Бундестима матира перфектния в днешния мач Руи Патрисио, пращайки топката в долния му ляв ъгъл.

Пет минути преди края на мача Нани нацели напречната греда. Последва канонада към Нойер, но той и Бадщубер се превърнаха в герои за своя отбор след самоотвержени намеси. По този начин Германия се изравни на върха в групата, заедно с Дания. И двата тима имат по 3 точки, докато Португалия и Холандия остават без спечелена точка в група Б.

Подробности за мача прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
5
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
До 83, Тогава и Вроцлав трябва да е чисто полски град? Да не си помисли някой че е Бреслау? А за Калининград спор няма...чисто руски от векове. Историческите факти са лесни за манипулация, особено последните 60,70 години, А литературата е вечна, не е обективна но дава представа за някои истини/говорим за сериозни автори/ справка; Илиада. Лошото е че с германците имаме сходни съдби, винаги някой ни сочи с пръст и вика ето ги виновните....те в Европа, Ние на Балканите.
39
2
 
4
 
! Отговори
до Вожда преди 11 години
Гливице (немско име: Глевиц) дори да е преминавал по време на войни от едни ръце в други, си е чисто полски. Даже името е със славянски произход, а в него е роден Подолски. Аз не бих вярвал сляпо на всеки автор (дори и Ремарк), защото имат склонноста да интерпретират нещата както им се иска. Предпочитам да прегледам историческите факти. Освен това, ако така погледнеш на нещата, излиза, че както в северна Гърция, така и в европейска Турция, играят само български юнаци ! :))))))))))))
38
6
 
7
 
! Отговори
43243 преди 11 години
Напред към МОСКВА
37
1
 
8
 
! Отговори
Вожда преди 11 години
До 80; Без да споря и обиждам , 75 е прав. Подолски и Клозе са померани, заначи германци за справка почетете Ремарк, и вижте фамилиите на героите. в Беларус също има села,където са с руски имена а говорят германски, същото е било и в Молдавия/сега част от Румъния, да не се бърка с Молдова/ .
36
3
 
20
 
! Отговори
До 75 преди 11 години
Говориш пълни глупости - и Клозе и Подолски са чисти поляци, родени в днешна Полша, а ако поназнайваше малко история, щеше да знаеш, че не само няма "полски" територии в Германия, а даже има немски в Полша !!! Това е следствие на репарациите от 2 свет.
35
0
 
6
 
! Отговори
ilia преди 11 години
tipichno balgarsko - ot temata za futbola se mesti chak do ......politikata , kato li che sme na masa!
34
7
 
20
 
! Отговори
до Ненко 29 преди 11 години
Мирослав Клозе и Лукас Подолски са германци. Просто са от Шлезиен, което днес се пада на полска територия, заради войната.По същата причина и в полския отбор има германци (като Себастиян Бьониш).
33
2
 
17
 
! Отговори
Machiavelli преди 11 години
До Жоро-бгИ какво като е емигрантска държава? Ядене дава ли ти, условия дава ли ти, възможности дава ли ти, по-добър живот за теб и семейството дава ли ти? Дава ти, пък ако ще и *** държава да е. Викаш друго си е у дома, където всеки те цака и най-ближния ти го набива отзад без да му мигне окото....
32
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германия е най-дърварския отбор, само чиновници и мишоци са за тях. Като чуя "аз съм за Германия" и веднага ми изниква образа на чейнчаджия от ранните 90 с къдрава дълга коса и биричка в ръка, мечтае за "живот с немско качество", а живее в помиярник и гласува за "модерни" партии.
31
5
 
23
 
! Отговори
до 54 преди 11 години
За това са велики, зашото могат да направят и от африканска *** диьциплиниран германец :)
30
4
 
4
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Прогнозата ти не струва, кой ще спечели първото място в групата според теб Дания ли?
29
4
 
15
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Всяко трето дете което се ражда в Германия не е с напълно немски корени, Германия отдавна е емигрантска държава.
28
6
 
8
 
! Отговори
минаващ-заминаващ преди 11 години
Немците не са ми любим отбор, но все пак признавам, че знаят как се печели мач.Другото, което ми прави впечатление: номер Йозил мяза много на Хитлер на млади години. Момчето може след футболнате кариера да стане актьор и да играе Хитлер. Вижте му очите и цялата физиономия. Само мустаките му липсват и левия бритон.
27
4
 
5
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Като не знаеш отвори картата и виж Германия преди Хитлер и виж Германия след него... а магистралите не ги е стоил той, а милионите германци. Освен това аутобани в Германия са се строяли още по времето на Ваймарската Република.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германия пребори Португалия Това да не ви е борба бе ало писачите.Утре ще питете разгроми (война)наказа(детска градина)Термини - без думи
25
5
 
3
 
! Отговори
Miro von Klozewitz преди 11 години
germany ste bie s 10-0 bulgaristan
24
6
 
7
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Стига с този Хитлер бе....Хитлер закопа Германия, както никой друг не го е правил... Нека да се обръща в гоба и да се пържи в ада колкото си иска...
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ako *** be[e trenior na otbora steshe da sima samo 3-4 jivi igrahidrugite steshe da sa v Aushfiz
22
3
 
7
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Винаги съм за Германия, но днес определено разочароваха с представянето си, с много късмет изстрадаха тази победа, дано да си подобрят играта в следващите мачове, защото те няма да стават по-лесни, но Германия като цяло винаги в подобни турнири не почва добре, на световното беше също така....
21
5
 
7
 
! Отговори
Не Хайл преди 11 години
Много българи и други славянски народи принудени от немотията са се преселили в Германия, така че бялата раса там няма да се претопи колкото и *** и т.н. да прииждат. Проблема е, че при нас се забелязва тенденция на силно обезлюдяване и преселване в по-развити и богати държави. При нас е по-наболелият проблем защото скоро само турци и *** ще останат, тъй като белите ни събратя ако искат да имат семейство няма да има с кого да го създадат - ако не с турчин, туркиня или ***.