Мъри отсече: Левски ще отстрани Сараево

"Най-важното е, че отборът постигна добър турнирен резултат в София"
Обновена: 23 юли 2012 15:49 | 23 юли 2012 15:48, Георги Пешев
5
Мъри отсече: Левски ще отстрани Сараево
Снимка: Булфото

Бившият треньор на Левски Станимир Стоилов-Мъри сподели очакванията си за срещата реванш на "сините" срещу Сараево за Лига Европа.

"Най-важното е, че отборът постигна изключително добър турнирен резултат в София. Тази победа с 1:0 дава преимущество на Левски. Видя се ясно, че това беше по-класният от двата отбора на терена".

"Като за първи мач на състав, който е сглобен съвсем скоро, не можеше да се очакват някакви чудеса. Имаше доста напрежение, което скова играчите. Тази нервност дойде най-вече от силното им желание да се представят добре".

"Не мисля, че са подценили противника, просто искаха да се покажат пред всички. Може би хората са очаквали повече от новите попълнения, но те са класни футболисти и тепърва ще показват на какво са способни", заяви Мъри.

"Мисля, че в сравнение с миналата година, когато се стигна дъното, сега тимът е много по-сработен. Видно е, че има добра организация в играта. Сега съставът е много по-подреден и демонстрира повече дисциплина в тактически план", каза още той.

"Оттук насетне предстои този нов отбор да развие и разкрие потенциала си. Вярвам, че това ще стане постепенно. Да ви кажа отсега, че двата мача няма да имат нищо общо. Там противникът ще се поотвори доста повече, с оглед на това, че загуби първата среща".

"Така за Левски ще бъде по-лесно да създава голови положения и да ги реализира. Така, че съм сигурен, че няма да имат проблеми да отстранят Сараево. А за промените в тактически план, убеден съм, че Илиан Илиев ще вземе правилните решения".

"Колкото до тези подмятания за нови "географски открития", това по принцип не е невъзможно, но това се отнася не само за Левски, а за всички родни отбори. Сигурен съм обаче, че точно със Сараево това не може да се случи".

"Левски е по-добър от босненците във всяко отношение и въпреки неубедителния резултат, според мен това си пролича още в първата среща", добави Стоилов в обширно интервю за "Тема спорт".

"Смятам, че Сараево не разполага с кой знае какъв потенциал, който да разгърне на реванша. Там ще заложат на емоциите, на публиката и това ще им изиграе лоша шега. Емоциите винаги са вредни", завърши любимецът на всички левскари.

Още новини за Левски четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Киро-Тъча преди 11 години
Ей шушляк айде не дърпай дявола за опашката.
1
0
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
Помним и 1/4 финали, помним и 44 000 на "Васил Левски" в Шампионска лига...помним!