Манчестър Юнайтед е Шампион на Англия

Робин ван Перси донесе титлата с хеттрик срещу Астън Вила
22 апр 2013 23:37,
59
Манчестър Юнайтед е Шампион на Англия
Ван Перси ликува след като за пореден път е вкарал срещу Астън Вила. Снимка: Гети

С хеттрик на Робин ван Перси Манчестър Юнайтед победи с класическото 3:0 Астън Вила в мач от 34-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

Така "Червените дяволи" си гарантираха предсрочно титлата, четири кръга преди края на първенството. Вторият Манчестър Сити има мач по-малко, но изостава на 16 точки и вече дори и на теория не може да защити титлата си от миналия сезон.

Успехът на Юнайтед бе двойно по-сладък, тъй като спечелвайки титлата те детронираха именно "шумните съседи" от Манчестър Сити.

Същевременно те подобриха собствения си рекорд за най-много титли в Англия, като това е тяхната 20-та шампионска титла. По ирония на съдбата, с основна заслуга за нея бе Робин ван Перси, който носи фланелка точно с номер 20.

С трите си гола пък холандецът почти със сигурност си гарантира и голмайсторския приз на първенството, защото събра 24 гола и изпревари с един Луис Суарес. Уругваецът почти със сигурност ще бъде наказан до края на първенството и няма да може да увеличи сметката си, а третият Гарет Бейл е далеч назад с 18 гола.

 

Подробности за мача прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
П.С.Ц преди 11 години
Не съм фен на Ман.ю, но да се отрича класата им е смешно.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БайФъргюсънДобр де, но последните 2 мача и 4те гола са от засада, това съвпадение ли е? Не съм нито от челси, нито от сити, просто ми е интересно. Сещам се за поне 3 мача други, през този сезон, където ви подпряха брутално. не казвам, че не трабва да се радвате, но фактите са си фатки - 4 гола от засада ... за последните 2 мача
43
1
 
2
 
! Отговори
БайФъргюсън преди 11 години
Тоя форум е пълен с безмозъчни фенове на Шити и "чел си,*** не си разбрал".Когато вашите махленски отборчета спечелят наполовина това,което Ман Ютд със Съра са спечелили-вие отдавна ще гледате тревите откъм корените.А и на вашата безсилна злоба,никой не обръща внимание.А относно подпирането-Бог помага на силните и смелите,никой не е виновен ,че смешните отборчета на които сте фенове са толкова смотани,че и съдиите не ви подкрепят.Ми да ви подкрепят бе,кой ви е виновен?!?!? Ближете си сополите :)
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименНа какво са номер 1 Арсенал??? Може би на балет?!?!
40
7
 
2
 
! Отговори
Пичагата 2 преди 11 години
.... Жалко ,че най великият БГ отбор - "Левски" няма как да хване и да бие като "маче у дирек" тия прехвалени "МанаФчестър" освен на "Плейстейшън" :) ;) :) Щото лятото пак ще им се падне... я "ТАМпере"... я "ТУКпере"... я "Олимпия"... я "Търнава"... я "Търнокоп"... я "Сараево"... НЯМА ДА ИМ СВИРИ ПАСТАТА... Няма да ги има откровените "мафиотски връзкари" Борето и Наско Раев.... И ще гледаме комедийното шоу - "КОМИЦИТЕ... В СИНЬО,КОГАТО НЕ ГИ БУТАТ" само в две серии за съжаление,че ще отпаднат!:)
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да дават още 4 годишен договор на Гигс и на съдиите си, че иначе ще го окъсат.
38
7
 
4
 
! Отговори
Пичагата преди 11 години
Кви са тия "МанаФчестър Юнайтед",бе?!?! Тва ако ги хване най - великият БГ отбор - "Левски" ще им скрие топката , бе! Още от съблекалните ще е 2:0 за "Левски" , бе! А към края Ван ман Пърси ли е... къф е не знам... че и ония "ръгбист" Руунито... ще лазят по терена и ще се молят "великият" Гари Родригес да не ги минава като малки гари и да не им бучи още голове! Това,разбира се, ако съдията на мача се казва - ПАСТАТА, странични съдии са Боримиров и Иво Тонев, а делегат на УЕФА - Големата Перука:)
37
7
 
3
 
! Отговори
смешници преди 11 години
Колко ретард трябва да си , след като цял свят видя, че на *** ги бутат толкова очевадно този сезон, за да няма за 2ра поредна година НУЛЕБЪЛ и накрая да се сцепват с изказвания от сорта "ЗАСЛУЖЕНА 20-та ТИТЛА" ХАХахаха *** смешунгерите ***.
36
5
 
4
 
! Отговори
Трол Футбол преди 11 години
Тия дето отричат, че Ман. Ю. бил подпиран от съдиите да го кажат на Хауърд Уеб :) Верно за друг мач го наказаха, ама това си преля чашата :)
35
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АКО БЕРБО БЕШЕ В ЮНАЙТЕД НЯМАШЕ ДА СТАНАТ ШАМПИОНИ
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Арсенал са номер едно
33
3
 
6
 
! Отговори
та, нали!! преди 11 години
Засадите и подпиранията си вървят цял сезон за Юнайтед, а в края най-нагло 3 гола от засади за да ни узаконят, че мита за подпиран отбор е жив!Те се трупат и трупат и ето ги 16 точки преднина!!
32
1
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 11 години
Ама моля ви се, бе! Как е възможно изобщо да се обсъжда Сър Алекс?!!??? Той е направил толкова много за любимия *** най-вече като е прецакал други хора. Даже повече от съдиите. Направил го е първа сила на азиатския пазар.
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баба Ванга казала, че 20 тата титла ще е последна за МанЮ след, което ги чакат дълги безгрижни години в по-долните дивизии на английския футбол.
30
2
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Ти си просто поредния хейтър, Юнайтед са за 20-ти път шампион на Англия. Седнал да ми обсъжда сър Алекс какъв бил като човек, моля ти се...
29
5
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 11 години
Галатасарай :):):) хаха Ами за това говоря точно. Ти самия с какви отбори сравняваш култовия за азиатския пазар МанЮ. Ми почни и с Базел и т.н. хахаха Баси веселата сутрин. Нищо, айде като почне лятото азиатското турне ще продадете фланелки. Може не на Руни щото ония ***, дето като треньор е голям, но като човек е пълна нула (питай Бекъм, Кийн и т.н.) като нищо го е наритал в *** и него.
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За следващия сезон Ман Сити ще купят доказани футболни звезди.Арсенал ще създадат нови звезди.А МанЮ пак ще си напазаруват съдии.
27
2
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Юнайтед вчера спечели ПЪРВЕНСТВОТО, ти за каква ШЛ ми говориш и кое точно не разбра? Можеш ли да четеш, да пишеш, какво пише отгоре на статията? Относно съдийството в ШЛ, просто можеш да си замълчиш, ако ли не питай Галатасарай какво мислят по въпроса.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да дават още 4 годишен договор на Гигс и на съдиите си, че иначе ще го окъсат.