Атлетико надви Гранада с 2 дузпи

Давид Вия изработи наказателните удари, дюшекчиите останаха на точка от върха
0
Атлетико надви Гранада с 2 дузпи
Снимка: Reuters

Атлетико Мадрид постигна 10-ата си победа от 11 мача от началото на сезона в испанската лига и след 2:1 като гост срещу Гранада и остана на точка зад лидера Барселона.

Два гола от дузпи донесоха триумфа на "дюшекчиите", които не бяха чак толкова убедителни, но все пак спечелиха ценни 3 точки.

Първите положения в двубоя бяха за домакините. Ресио първо стреля много опасно, но ударът му бе избит, а след получилия се корнер пак той засече на далечната греда, но не намери целта.

Столичани отговориха с удар с глава на Диего Коща, който бе спасен от Роберто. Последваха минути без добри положения преди в 37-ата централният защитник Маинс в опита си да играе с глава, фаулира Давид Вия в наказателното поле. Коща реализира от бялата точка 12-ия си гол в Лигата през сезона.

Малко преди паузата Адриан пропусна да удвои аванса на отбора си, а след нея гостите установиха контрол и чакаха момента да нанесат решителен удар.

Той дойде в 77-ата минута, когато отново Вия бе в центъра на събитията, като накара Мурийо да го събори. Втората дузпа реализира потърпевшия и направи 2:0.

В края обаче Филипе Луис от Атлетико бе изгонен с втори жълт картон и в добавеното време Игяло реализира с глава, но андалусийци не успяха да стигнат до точката. 

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари