Мъри Стоилов: Във всеки един момент могат да ме уволнят

"Моята цел е да изведа Ботев до евротурнирите", добави треньорът
23 дек 2013 17:55, Друми Георгиев
2
Мъри Стоилов: Във всеки един момент могат да ме уволнят
Мъри няма да бъде изненадан при евентуално уволнение. Снимка: Булфото

Наставникът на Ботев Станимир Стоилов е наясно, че може да бъде уволнен във всеки един момент. Той сподели, че задачата му е да изведе "канарчетата" до евротурнирите.

"Не ме интересува кой какво говори. При нас простотията мина санитарния минимум. Това, което ме интересува е отборът", отсече Стоилов на пресконференция.

"Със сигурност ще се подсилим на някои позиции. Най-малко съм искал да се разделяме с Тодор Неделев, но нямаше как да го задържим."

"Какво да му обещая, че ще станем европейски шампиони ли?! Тошко направи своя избор. На този етап не знам дали Борис Галчев ще си тръгне. За да се случи това, първо трябва да вземем човек на неговата позиция."

"На отборите с голяма фенска маса им е по-лесно на стадиона. Искам Ботев да гради в Европа, но тепърва трупаме коефициент. Левски и Литекс имаха добри коефициенти, Лудогорец вече трета поредна година се опитва да трупа коефициент."

"В Левски по мое време имаше дисциплина. Всички тогава бяха много амбицирани. Днес не всички имат амбиция да се развиват. А тогава не бе така."

"Имахме отбор, който можеше да бие всеки друг състав от средно европейско равнище. Оставих клуба с голям коефициент в Европа. Той бе такъв, какъвто днес е немислимо да бъде."

"С Йовов се видяхме само на мача на "Герена". Никакви други разговори не сме имали. И двамата сме достатъчно сериозни, за да се държим както подобава. Аз имам договорка с Ботев и със собственика на клуба."

"Моята задача е да изведа Ботев до евротурнирите. Други разговори не съм си и помислял да водя. В България договорите не са толкова сигурни, защото нашето законодателство не защитава треньорите."

"Аз ако трябва да бъда честен, мога във всеки момент да бъда уволнен или да си тръгна. Има си неустойка записана в договора – или трябва да ми платят, или аз да я платя."

"Лудогорец имаха и шанс да влязат като отпаднал в Лига Европа. Сега се надявам българският шампион да бъде поставен и да влезе в Шампионска лига."

"Колкото до европохода на Левски, ние имахме много силен отбор. Тогава не ни беше страх да играем с всеки средноевропейски отбор и да го надиграем. Играчите искаха всекидневно да се развиват, нищо че бяха на по 28 години и повече."

"Онези футболисти бяха много интелигентни и искаха да се развиват. Много български отбори ще претърпят разочарование в първи и втори кръг, но не защото са по-слаби, а защото им куцат други неща - организация в играта, дисциплина", завърши Мъри Стоилов.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мъри,нема да се плашиш ***.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за доброто на Ботев - напусни сам!