Алжир за първи път на осминафинал

Пустинните лисици измъкнаха 1:1 от Русия и ще играят срещу Германия
27 юни 2014 01:11,
63
Алжир за първи път на осминафинал

Алжир влезе в историята, като се класира за първи път на осминафинал на световно първенство. Пустинните лисици направиха 1:1 срещу Русия и завършиха втори в група Н. Африканците ще играят с Германия в следващата фаза. Алжир е срещал Бундестима 2 пъти, като има 2 победи срещу немците.

Русия пък отпадна безславно без дори да спечели мач на това първенство. Сборная остана с 2 точки от равенствата с Алжир и Южна Корея. Русия не е преодолявала група на световно от 1986 г., когато отпадна на осминафинал от Белгия. 

Отборът на Фабио Капело започна отлично мача и още в 6-ата минута поведе. Александър Кокорин се разписа с хубав удар с глава, след центриране на Комбаров.

Защитата на Русия обаче бе много лабилна при центриранията от статичните ситуации. Именно при такава се стигна до изравнителния гол. Брахими центрира от фаул, вратаря Акинфеев излезе, но не стигна до топката и Слимани я засече с глава във вратата.

Повторенията показаха, че феновете от трибуните заслепиха с лазер вратаря на Русия точно преди центрирането.

Така за първи път в историята два африкански отбора стигат до фазата на елиминациите на световно първенство, след като и Нигерия продължи напред. На последните 7 мондиала винаги имаше по 1 представител на Черния континент на осминафиналите.

 

Прочетете подробности за Алжир - Русия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
5
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Нищо, 2018 световни шампиони в РУСИЯЯЯЯЯ!!
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НТВ Спорт не работи по някаква причина, като че ли правят монтаж на мача, в крайна сметка ще покажат довечера как Русия бие Алжир с 3:0 и се класира директно за финала. Където разбира се ще играе с фашистко-американската хунта и в тежък мач със сериозни героични загуби ще победи с разгромен резултат.
29
8
 
8
 
! Отговори
Браво на Алжир преди 9 години
Раша на колене.
28
9
 
8
 
! Отговори
Цццццц преди 9 години
*** те алжирците не са знаели ,че раша е ,,най-великата нация'',като окупира Украински Крим.Те имат топал,бухал,игли,мъгли,газ и праз,су и муууу.....Пък хамериканците скромно пак ги изпревариха,както винаги и са на осминафинал.Това е положението,другарчета,с мания за величие.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добро утро!СтаршинкиАахаххахахаххахахаха
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
27, защо не се кръсти ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, чуждопоклоннико? От ЕС явно са ти отнели привилегиите:)
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бяла, православна държава - защитник на традиционните общочовешки ценности, Русия е онзи фактор, който спира тоталната ***, ислямизация и поробване на света. Факт!...........................Иха! Всъщност си прав - общочовешките ценности са да си вечно пиян. И да не виждаш сметката за газ:))) Аз се радва, общочовеко, за Алжир, зашото Африка е била подтискана от векове. И ако си наистина такъв човеколюбец - поддържай най-онеправданите. А това определено не са руснаците! Браво на Африка!
24
2
 
3
 
! Отговори
жигули преди 9 години
от 1986 и жигулите не са модерни
23
3
 
7
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
зa регионaлнaтa " силa" мaдaфaкa рaшa и Aлжир вече е Великa Футболнa Нaция! блядите в блядлaндия
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха Руснаците са винаги били далече от тази игра,между другото не им трябва да жулят водка и бира и да гледат като дрогирани в екрана,а им трябва да жулят здраво хубавите рускини и да създават деца, много деца.Футбола е средтство за отклоняване на вниманието от истинските проблеми:Пеле е лансиран от диктаторския режим на времето, през 1978 хунтата в Аржентинаплаща за титлата и много много примери
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И мноо важно. Пък и с Капелата какво са очаквали?
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славянинМежду другото световните футболни мероприятия и някои други световни спортни мероприятия са идеалното средство за поддържане на световното стадо зомбита в будна кома!------да , ама ако са бяха класирали газаджиите нямаше да е така :)щеше да ни надуеш главите колко са велики
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 22Оф майкооуууу., толкова да си ***! Че тоя с промития мозък дето само футбол му е в главата или друг спорт, ще чака световното за да забрави в каква обстановка живее.... с какви проблеми ли живее???? Стига ме разсмива , бе! Тази теория е разправяй на онези дето са измислили гладиаторските битки, за да отвличат гладния народ. *** го влече нещо мнооого повече от това да бъде подвластен на спортисти и техните изяви. *** го влече АЛКОХОЛЪТ! Това е за него смисъла на живота! И аз пия!
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм сигурен, че под всичките теми за Русия тук, отрицателните коментари са поне на 90% от *** ***, а останалата малка част от 10% са на русофобски български ***.
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе къде е вашата любима Турция на световното, *** ***?А, забравих- вие сте толкова некадърни, че даже не се класирахте. П.С. Ние заради Лозан Николетов и Никито- Изкуствения скалп поне имаме оправдания!
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алжир ако ни хване не ни мърда тройка. Вие сте тръгнали руснаците да гледате. Питам ви що нас ни няма на световното, бе амуджи?
15
12
 
9
 
! Отговори
ВЕДНАГА преди 9 години
Веднага да се компенсира загубата на национално достойнство за Русия, като се инициират нови и засилят действията на руснаците в Украйна.Това е най сигурния път за утвърждаване на Руското достойнство.Били сме с най-ниска продължителност на живота 59 години, ама имаме ГАЗ - ха ха ха.Продаваме газ, взимаме пари и бързо мрем!
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добри са за отбор в колхоз...
13
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 10К'во ми биеш минус , бе ***? С какви надежди тръгна *** на Капело на това световно? Знаеш ли ,***? С това да стигне поне осминафинал. Е, не стигна. Те и великите футболни сили Испания и Италия не стигнаха та даже и Португалия и Англия, ама нищо не казвате за тях, а? Да е.а *** проста умряла хамериканска!
12
8
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
Веднага си личи, че си безпишковец.Обзалагам се, че се возиш в джип, за да компенсираш този недъг!