Похвално! Митко Ценов се извини за уискито и луканката

"На дъното не е приятно и аз не мисля да остана там"
18 авг 2016 11:00, Красимир Ангелов
14
Похвално! Митко Ценов се извини за уискито и луканката
Снимка: Reuters

Атлетът ни Митко Ценов се извини на цяла България за неуспеха си на пистата и извън нея по време на Олимпиадата в Рио. Както е известно, Ценов завърши едва на 41-о място в Рио, но това не беше всичко. След състезанието той се похвали със снимка в Instagram, на която се вижда "богата" маса с уиски, безалкохолно, мезета и чипс.

Още по темата

"Еее, какво да се прави. Да удавим мъката", написа Ценов под снимката, без да си даде сметка как ще бъде приета тя от всички българи, които обичат спорта. Все пак Цонов намери сили да се извини и написа следното във Facebook.

Публикуваме го без редакторска намеса:

"Извинявам се на България и всички българи първо за провала ми на пистата, защото това бе най-големият провал в кариерата ми. С него успях да стъпя на дъното. Под влияние на емоцията и всичко негативно случило се около мен на Олимпиадата и изобщо в последните месеци, направих грешка.

С действията си обидих много хора и постъпих по начин, който не приляга на един олимпиец. Няма да отричам, че вечерта след отпадането ми взех бутилка уиски и реших да почерпя момчетата от отбора, които вече бяха приключили състезанието както аз".

"Не знам защо постъпих по този начин, но това са фактите и няма да ги отричам. Благодарение на много хора изказали мнението си в социалните мрежи и около мен разбрах, че съм постъпил грешно и поведението ми не е присъщо за един олимпиец.

Разбрах също, че това, което правя на пистата и извън нея има значение за много повече хора, отколкото съм предполагал. Сгреших и дължа извинение на много хора - на всички българи, защото разбрах, че олимпийците са лице на цяла една държава, на близките и на треньора ми, защото те са винаги до мен - за добро или лошо".

"На Българска федерация по лека атлетика, защото направиха всичко необходимо през последната година и половина и се погрижиха изцяло за олимпийската ми подготовка, на ММС и всички олимпийци".

"В кариерата си съм изпуснал повече от 9000 изстрела към коша. Загубил съм почти 300 мача, 26 пъти ми е гласувано доверие да стрелям в решителен момент за победен кош и съм се провалял. През живота си съм се провалял, провалял и провалял - и за това успях" - Майкъл Джордан".

"Написаното ще запазя до следващата Олимпиада, ще се старая да го препрочитам редовно и да се опитам да го осмисля хиляди пъти. На дъното не е приятно и аз не мисля да остана там!!"

Още новини от олимпийските игри в Рио четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Т. Илиев преди 7 години
Дано да е искрен....
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми браво на този! Българите рядко имат достойноство. Този има
11
2
 
2
 
! Отговори
Край преди 7 години
Като хиляда пъти си прочел, чул и видял да наричат страната ти "Скапана" народа ти "***" няма как да си скъсаш жилите да бягаш, скачаш или биеш за тях. С това възпитание дето го даваме на децата с този мироглед - толко. " И да паднем и да бием пак ще се напиием". НЕ БЕШЕ ТАКА.
10
3
 
37
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Какво сте го заяли момчето! Някой от олимпийците от дондуков 1 и 2 да се е извинявал за свинщините в нашата държава! Някой от 240-те параолимпийци в Народното събрание да се извинявал за дъното на България! От там искайте и чакайте извинения, а не се занимавайте с обикновените българи, които са резултат от това което написах по-горе!
9
4
 
15
 
! Отговори
Fena преди 7 години
До No 7.Ти май не разбираш? Ами точно това е вече България.... Държава, или по-точно територия, която вече като този юнак е ударила дъното. Държава на пожарникари, ченгета и самозабравили се малки лигльовци. На които всички ние - малкото останали работещи все още плащаме. Кого ще посрами този? Боко? Цвък? Динко? Мис България Мейзер?
8
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митьо, отрезня ли? Айде сега *** в някоя гимназия да станеш физкултурник и да си поркаш спокойно.
7
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
истината е, че този екзепляр едва ли има толкова акъл, че да измисли сам тази трогателна реч, при това гарнирана с цитати от един велик спортист като Майкъл Джордан. Някой PR от федерацията му я е изготвил, тъй като след провала на цялата ни атлетика, в тая федерация просто няма какво да правят, трябва да се саморазпуснат..
6
20
 
16
 
! Отговори
No comment преди 7 години
Похвално ще бъде ако не участва повече на форуми в които представя България
5
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За извинение се иска мъжество, добре е като го има. Остава да си вдигне и класата.А пък, че е пил след състезание е по-лесно за прощаване, важно е да не е пил преди състезание
4
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евалата Митаче,но сега да ти калкулират билета до Рио и престоя и ако си мъж се отчети в касата на спортното министерство!!!!
3
3
 
47
 
! Отговори
fsd преди 7 години
Браво на човека! Защо не са му обяснили тежестта и гордостта от това да си на Олимпиада? Сега го е научил по трудния начин, но определено ни липсва национално самосъзнание, гордост от това да си българин и осъзнаване на отговорността, която носим като такива.
2
5
 
71
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Поздравления за проявената доблест, момче! Преди много години един мой учител ми каза, че майстор не е този, който не греши, а този, който може да поправя грешките си... мисля, че ти може да станеш майстор в твоя спорт! Пожелавам ти успех в следващите предизвикателства!!!
1
18
 
8
 
! Отговори
chach преди 7 години
6to se izviniava6 pii si uiskito i da ne ti puka .to sialata darjava nared che ostava da sprem i alkoxola.dnes da pie6 edno i zaradi men che az otivam na rabota da izkaram niakoi lev che da varja ga6tite.NAZDRAVE

Спонсорирани публикации