Федерацията ни по киокушин отличи герои от татамито

Бяха раздадени степените "Заслужил майстор на спорта", "Майстор на спорта" и "Кандидат майстор на спорта"
Обновена: 14 яну 2017 11:29 | 14 яну 2017 09:23, Красимир Ангелов
1
Федерацията ни по киокушин отличи герои от татамито
Снимка: Информационна агенция "Черно море"

Официална церемония по награждаването "Спортист на годината" проведе Българската карате киокушин федерация (БККФ) в хотел "Азалия" в к.к. Св. Св. Константин и Елена. За трета поредна година БККФ отличи спортистите с най-големи заслуги в развитието на карате киокушина у нас и тези с най-големи постижения през изминалата 2016 г., съобщава информационна агенция "Черно море".

На награждаването бяха раздадени степените "Заслужил майстор на спорта", "Майстор на спорта" и "Кандидат майстор на спорта". Паралелно се проведе и общо събрание на централата.

Седем бойци вече са майстори на спорта. Това са Моника Димитрова („Самурай“ – Бургас ), златна на мондиала на КВЮ за юноши и девойки във Варна и на европейското в Германия (кан), втора на Световна купа в Унгария (шин); Валерия Лозанова („Надежда“ – Габрово) за 1-ото място на СП във Варна на КВЮ; Любомира Николова („Киокушин“ – Шумен) - 1-во място на СП във Варна на КВЮ; Николай Атанасов („Самурай“ – Бургас) – 1-во място ALL Japan 2010 г. – шинкен-шобу и вицешампион отт същото състезание през 2013 г., сребърен на ЕП в Сърбия на КВЮ; Кристиян Дойчев („Киокушин“ – Ямбол)  - 1-во място на отворения турнир в Япония, 3-то място на ЕП в Сърбия на  КВЮ и вицешампион в първенството на Стария континент в Папендал (Холандия) на КВФ; Йордан Йорданов (ТИМ – Варна) - 1-во място на Откритото първенство на Гърция  и 3-ти на европейското на КВФ в Холандия; Пламен Добрев („Самурай“ – Бургас) - 1-во място от Открито първенство на Гърция и 2-ро място на международната купа “Верея“.

Още 7 бойци са кандидат майстори на спорта. Това са Никола Кючуков (ТИМ – Варна) - 3-ти място на световното за юноши и девойки на КВЮ във Варна; Жасмина Янчева (ТИМ – Варна) - 3-та на мондиала на КВЮ във Варна; Михаил Парков („Цунами“ – Чирпан) -1-ви на европейското първенство за юноши и девойки по киокушин-кан в Германия; Стоян Илчев („Самурай“ – Бургас) - 3-ти на СП във Варна на КВЮ; Димитър Димитров („Киокушин“ – Шумен) - 3-ти на ЕП в Холандия на КВФ; Светослав Стойков („Армеец“ – София); Мария Чепилова   („Сатори“ – Самоков) -3-та на СП във Варна на КВЮ.

Церемонията е признанието на БККФ към състезателите, които са прославили страната ни с многобройните си медали от различни европейски, международни и световни първенства по карате киокушин и са двигател в развитието на бойното изкуство у нас.

"Добре е след тази церемония младите да знаят, че освен награди има и задължания", каза членът на УС на БККФ сенсей Асен Асенов. "

"Добре, те се качиха на върха, но трудностите им тепърва предстоят. Трябва да са лице, образец на тази федерация. Хубавото е, че приехме още 2 нови клуба и нека киокушин да заема по-голяма територия в страната. Преизбирането на УС за нов 3-годишен мандат е признание на всички тези клубове за всичко свършеното. Не е лесно, но след всички тези години сме признати в целия свят и всичко това е постигнато от нас с много труд. Удължаването на лиценза на БККФ от Министерството на спорта за нови 4 г. е признание за свършената работа, за успехите, за състезателите, за треньорите", допълни той.

Сенсей Асенов добави, че през 2017 г. очаква още много успехи и най-важното – всеки да носи киокушин в сърцето си.

"Благодаря на Българската карате киокушин федерация, че оцени труда ми и като на състезател, и като на треньор", добави на свой ред заслужилият майстор на спорта сенсей Захари Дамянов. "Надявам се да изградя шампиони, откакто отворих клуба във Варна десетки деца идват да тренират. През 2017 г. се надявам да тръгнем добре, да участваме в състезания, държавни, международни".

Генералният секретар на БККФ сенсей Пролет Василева коментира, че календарът и тази година е наситен, като традиционният летен лагер на Камчия от 2 до 9 юли ще бъде още по-голям и от тази година.

"Основното ни състезание е световното на КВЮ в Япония през ноември. Ще участваме и на други световни и европейски първенства. Предната година беше много успешна, календарът за тази е много наситен, очаквам още по-сериозни успехи. Направихме през 2016 г. световно и европейско първенство, справихме се буквално „по конец“ с тази трудна организация", синтезира успехите на БККФ сенсей Пролет Василева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации