Мастърсът в Лондон: Черешката на тортата за Гришо

Крум Савов: Тази крачка ще направи финала на сезона му уникален
13 ное 2017 11:14, Красимир Ангелов
18

Григор Димитров започва днес участието си във финалния Мастърс в Лондон срещу австриеца Доминик Тийм. Спортните журналисти Крум Савов и Никола Ибришимов изразиха мнение, че най-добрият ни тенисист има всички шансове за страхотно представяне на турнира на осемте най-силни играчи през годината.

"Самият факт къде се намира Григор Димитров предопределя това да бъде черешката на тортата за сезона за най-изявения ни спортист в световен мащаб. Той си го заслужи и тази крачка ще направи финала на сезона му уникален", коментира Савов в "България сутрин".

"Точки, пари, слава, самочувствие - много неща може да натрупа Димитров. Показа израстване в общото си представяне на корта като физически данни. Моето усещане е, че ще стигне до полуфинал", каза още Савов.

Никола Ибришимов пък е на мнение, че Григор само може да извлече дивиденти от турнира, но подчерта важността първата ни ракета да потегли с победа днес. "Преди мача с Надал ще е много важно за Григор да бъде спокоен и с много по-голямо самочувствие. Има шанс да излезе от групата", категоричен бе Ибришимов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му опитът на Григор през този сезон ще играе огромна роля в турнира и Димитров ще бъде много "по-релаксиран", защото няма какво да губи.

Според Ибришимов основният фаворит за спечелване на турнира е Роджър Федерер. Крум Савов добави, че е време швейцарецът да бъде победен от Димитров.

Ибришимов заключи, че турнирът е поглед в бъдещето, защото най-добрите тенисисти вече са на години. След 3 години Григор ще бъде в разцвета на силите си, Федерер няма да играе, а Надал, Мъри и Джокович ще бъдат на 33-34 години, посочи журналистът.

Какво още очакват двамата спортни журналисти от финалния мастърс вижте във видеото на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички прогнозиращи могат да си хванат палците на краката. Григор би, а Надал падна и се отказа заради контузия. Най-добрите се били контузили, ами да са си седели вкъщи или да не са се бъхтили толкова.
16
0
 
1
 
! Отговори
kroif преди 6 години
Chestito parva pobeda na GD!Ima takava prikazka-"Koito ne moje da mechtae,nishto ne postiga"Haide da pomechtaem v dva variant-1vi-pravi oshte edna pobeda vs.Nadal ili Gofen I igrae polufinal vs.Federer/tam kakvoto stane/2ri-Bie I dvamata,stava 1vi v grupata,igrae polufinal vs.Zverev bie go I igrae final s Federer/tam kakvoto stane/!Koito e istinski balgarin,neka mechtae zaedno s GD,neka mu pomaga s polojitelna energia,kakto tezi balgari,koito sa platili preskapi bileti I go podkrepiat ot sartce!
15
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12 Типично за необразован , некадърен привържиник на БКП-БСП . Какво да го коментираш , той просто е белязан от господ като *** и така ще си умре .
14
1
 
9
 
! Отговори
до ха-ха преди 6 години
и тогава къде си тръгнал да коментираш тенис?
13
11
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Освен Григор, Федерер и Надал, остналите 5-*** от така наречената 8-ца, никога не съм ги чувал.
12
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то половината световен елит са контузени. Иначе нямаше начин да помирише финалния турнир в Лондон.Просто не му е това нивото.
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бие 100% Тийм и Гофен, пада от Надал, на полуфинал пада от Федерер и със точките, завършва годината 4-ти. Завистниците се побъркват от незаслужения му прогрес и си чупят пръстите по клавиатурите, за да го съсипят от критика за загубите от Надал и Федерер и така, чак до аневризма в мозъка им, който да отърве и нас и тях!
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много злоба, много хейт..............................................Е, как няма - не ги свърта, че българите въпреки хибридния геноцид, на който са подложени продължават да излъчват елитни спортисти на световно ниво, докато страни като САЩ, Русия, Турция, Израел... въпреки огромните ресурси, с които разполагат нямат играчи в топ 10.
9
3
 
6
 
! Отговори
толерантен преди 6 години
Това че е сред първите 8 в света не е точно така..........................................Той е сред първите шест в класацията на АТР.
8
6
 
5
 
! Отговори
Един преди 6 години
Тази година му е много силна. Най-вероятно ще го изберат за спортист на годината, а той няма да отиде да вземе наградата и ще прати благодарствено видео на развален български. Като предния път.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много злоба, много хейт.
6
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че е сред първите 8 в света не е точно така.Много от звездите са контузени и не участват. Реалното място на Григор е между 16-20 място.Още повече че не може да се говори за класация в света. Това е професионален спорт все пак. Парите се въртят между няколко човека.
5
4
 
13
 
! Отговори
Алиса преди 6 години
И последен да завърши - фактът, че е там е повече от показателен. Сред първите 8 в света е. А ние дремем пред компютрите и злобеем
4
18
 
7
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Ко стаа с ***? Да не е скъсал мускул като Пулю?
3
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам усещането че Дрешнярчето този ще издуха яко супата.Ще завърши последен от 8-те. Не виждам кого може да бие.Надеждата за победа му е службна, ако някой се контузи.
2
5
 
21
 
! Отговори
фен преди 6 години
Мен, ако пита, да се съсредоточи върху сервиса си, пък в разиграванията кот ракета покаже. А, неговата ракета има много какво да покаже. Мисълта ми е, че трябва да играе свободен от мисълта за точки, класирания, победи... И тогава по-лесно ще победи, ще спечели точки, ще се придвижи в класирането. Най-вече да се представи достойно и да зарадва публиката и феновете си.
1
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 мача 3 загуби! 100%