Шарапова получи "уайлд карт" за Australian Open

Рускинята в момента е в момента е 147-а в света
11
Шарапова получи "уайлд карт" за Australian Open
Снимка: БГНЕС

Бившата номер 1 в женския тенис Мария Шарапова ще получи "уайлд-кард" за първия турнир от Големия шлем - Australian Open, съобщиха организаторите на надпреварата.

32-годишната рускиня в момента е 147-а в света, след като през изминалия сезон травма на рамото я ограничи до едва осем турнира. Шарапова изигра първия си двубой след загубата в първи кръг на US open миналата година в Бризбън във вторник, но отстъпи на американската квалификантка Дженифър Брейди с 6:3, 1:6, 6:7 (3).

Турнирният директор на Australian Open Крейг Тили потвърди в сряда, че шампионката от 2008 ще получи "уайлд-кард" в основната схема на надпреварата, която стартира на 20 януари в Мелбърн. Тя отвърна с "Благодаря!!" на публикация от официалния Туитър на Аустрелиън Оупън, която казваше следното: "Ще се видим на Аустрелиън Оупън 2020, Мария Шарапова…".

Петкратната шампионка от Шлема изпитваше проблеми с рамото по време на кариерата си и претърпя операция в началото на 2019.

"Борих се с вирус две седмици и бях в болница онзи ден, така че това не беше забавно. Не можех да оставя всичко за себе си, затова реших да го споделя с вас", разкри тя след загубата си в Бризбън. Миналата година рускинята отстъпи на местната любимка и световна номер 1 Ашли Барти в четвъртия кръг на турнира в Мелбърн.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Докато Гришо я разтриваше нямаше болки в рамената така е пак да помли Гришо да и прави разтривки и ще бъде в първите места по тенис.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7А що за психопат си ти?
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ме интересува "бившата на ДришУ" !!!В момента тече световното отборно първенство по тенис а вие ни занимавате с "бившата" ?!След като бандата на *** от Асково отпадна за вас този турнир приключи ли?!Що за скапана медия сте ?!Щом наяма *** значи не съществува.Що за дивотия е това?!
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1беше добра преди да я запука Серина.
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШопоЕпа она беше и на 1-во място, па ся без бела карта не мое се уреди на турнир.
4
2
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Ех Маша ,Маша !!! А беше наша !!!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как няма Мария Шарапова да получи "уайлд-кард" за първия турнир от Големия шлем - Australian Open, като по-рано този месец тя пожертва $25 000 лични пари за пострадалите от пожарите?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано се възстанови!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беше много добра но след толкоз дълго отсъствие надали ще направи нещо, не случайно от деца без прекъсване тренират всички други.