Швейцария, Полша и Белгия пътуват най-много на Евро 2020

Швейцарците ще изминат повече от 10 000 км
Обновена: 11 юни 2021 09:39 | 11 юни 2021 09:38, Красимир Ангелов
19
Швейцария, Полша и Белгия пътуват най-много на Евро 2020
Снимка: БГНЕС

Швейцария, Полша и Белгия са най-прецакани на предстоящото европейско първенство, тъй като ще пътуват най-много за мачовете си.

В същото време Англия, Италия, Испания, Нидерландия и Германия ще имат домакински комфорт почти през цялата надпревара. Те ще играят и трите си срещи от груповата фаза у дома.

В група А швейцарците ще изминат повече от 10 011 километра, тъй като в Баку ще играят с Уелс и Турция, а между тях ще пътуват и до Рим, за да се изправят срещу Скуадра Адзура.

В група Е поляците ще прелетят 9 456 километра от север на юг, стартирайки кампанията в Санкт Петербург срещу Словакия, след това пътувайки до Севиля за мача с Испания и ще се върнат в Русия, за да срещнат Швеция.

Звездите на Белгия също ще прекарат доста време във въздуха и ще изминат 9157 км. Хората на Роберто Мартинес ще стартират в Санкт Петербург срещу Русия, след това ще пътуват за Копенхаген за мача с Дания и пак ще се върнат край река Нева.

Ако отборите продължат напред изминатата дистанция ще се увеличи в зависимост от това къде ще бъдат елиминационните мачове.

Всички новини преди старта на Евро 2020 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето затова нямам особено вяра в съвременния псевдодемократичен ред в ЕС. От една страна "дайте да пестим ресурси, дайте да ограничим двигателите в вътрешно горене, дайте да изолираме панелките" от друга страна дайте да летим от Швейцария до Баку за някакъво спортно мероприятие. Тоест каквото сме спестили от това, че колата я блъскаме с Е10 вместо с Е5 дайте да го изгорим за Евро 2020. Къде е логиката?
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швейцария, Полша и Белгия да искат оставката на Борисов и Гешев