Ансамбълът по художествена гимнастика със сребро в Минск

Състезанието е последно преди олимпийските игри в Токио
Обновена: 3 юли 2021 20:21 | 3 юли 2021 20:21, Веселина Йорданова
7
Ансамбълът по художествена гимнастика със сребро в Минск
Снимка: БФХГ

Ансамбълът на България спечели сребърен медал в многобоя на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Минск (Беларус). Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изпълниха без грешка съчетанието си с три обръча и два чифта бухалки и бяха оценени с 45.100 точки.

Вчера българките допуснаха неточност в композицията си с пет топки и имат оценка от 45.500 точки. Те са втори в многобоя със сбор от 90.600 точки. Възпитаничките на Весела Димитрова ще играят и на двата финала на отделните уреди в неделя. Шампион е многобоя стана Израел със сбор от 91.050 точки, а на трето място е Узбекистан с 90.400 точки. Последната позиция е за Беларус с 85.050, предаде БНР.

В Минск участват само четири ансамбъла, след като Русия в последния момент реши да не пътува за турнира. Това е последно състезание за българския тим преди олимпийските игри в Токио. На финалите при жените Татяна Воложанина ще се бори за отличията на топка и на лента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
A преди 2 години
Благодарение на Русия че реши да не участва!))) Даде шанса на останалите).
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да попитам защо футболистите са без маски а карат гимнастичките да са с маски.Каква е таци глупост?
3
1
 
7
 
! Отговори
Срамота преди 2 години
Скучен и досаден "спорт" от който се интересуват само комплексирани майки и техните малки пиклички...Милиони пари се хвърлят за тая глупост като от тях поне половината ги прибира Сираковица.13-14 годишни момиченца ги наричат-жени?? Момиченца, които не са имали детство и са киснели по 7-8 часа в една зала!На 30 г. вече са с болки в ставите, бъбреците-от многого премятане и психически осакатени-пример-бившите ни вече гимнастички-Лили Игнатова,Диляна и т.н.Срамота е да се даватмилиони за глупост
2
10
 
7
 
! Отговори
sd преди 2 години
защо ваобще са ходили в лай-няната диктаторска сатрапия беларус?? май-ната им, ср-ал съм на медала им. к-ур-ви
1
15
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Поклон пред Българските момичета ! Прави чест и на момичетата от Израел, защото достойнството им да прославят свята легитимна Държава е ознаменувана с блестяща победа. Да на Държавата Израел ! Не на еврвите завладели Държавите ни и изстискващи джобовете и душите ни безмилостно. Поздравления и за момипетата от Узбекистан! Да живее Царство България ! Благодаря на Техни Царски Величества Симеон и Маргарита за финансовата и морална подкрепа на Националният ни отбор по Художествена гимнастика!