Дъщерята на Стоичков става директор на Професионалната футболна лига

Михаела ще отговаря за комуникациите и стратегическите международни отношения
10 сеп 2022 11:20, Петя Славова
142
Дъщерята на Стоичков става директор на Професионалната футболна лига
Снимка: Facebook/Mika Stoitchkov

Дъщерята на легендата на българския футбол Христо Стоичков – Михаела, ще бъде новият директор на Българската професионална футболна лига. Тя ще отговаря за комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения и поема позицията след отправена покана от президента на организацията Атанас Караиванов. Стоичкова ще встъпи официално в длъжност през следващата седмица.

Ето какво се казва в обръщението й:

"Моята мисия е да върнем възприятията върху българския футбол като ценност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която искам отново да бъде важна за българските играчи, отбори и фенове. Избрах да поема тази нова роля след дълъг размисъл, но не за да гледам в миналото, а за да стимулираме заедно с екипа ми това, което цяла България копнее да види в бъдещето. Зарядът е огромен, мотивирани сме да осъществим реална промяна и развитие на облика на българския футбол. Еволюцията на спорта започва първо от нас самите – нашето поведение и примера, който даваме и налагаме като стандарти.

Ще работя върху създаването на значително по-добри условия и възможности за българските клубове и футболисти. Имала съм честта да наблюдавам огромен брой футболни организации по света и да изградя отношения, които искам да предам на българския стадион. Ангажирам пълния си капацитет, за да съм сигурна, че ще надградим цялостно доверието в българските футболисти. Всички международни контакти, които съм отглеждала с години, ще бъдат впрегнати в помощ за създаването и стимулирането на ново поколение български футбол. Изграждането на устойчив бранд на спорта на международно ниво е приоритет, за който ще изисквам пълно сътрудничество от българските отбори и регионалните общности. Важно е да създаваме много повече събития и интерес към тях, да привличаме чуждестранно присъствие от международни отбори, които да мотивират както децата, така и българските футболисти. Да ангажираме много повече футболните общности в социални дейности и дисциплина, за да върнем отговорността на българските футболисти не просто към феновете им, но и към отпечатъкът, който се оставя върху съзнанията на децата и широката публика. Ще работим и за подсигуряването на допълнително финансиране, отредено само за развитието на млади таланти, за да сме сигурни, че децата с хъс и способности няма да загубят мотивация заради недостиг на ресурси и качествена среда. Любовта и еуфорията по футбола не са изгубени – те ще бъдат събудени и изпратени на тренировки на терен. Много тренировки. Заставам зад тази заявка с името си".

"Благодаря на Михаела Стоичкова, че прие поканата да се присъедини към новия екип на Българската професионална футболна лига (БПФЛ) и да поеме отговорността да бъде основен двигател на всички бъдещи предизвикателства! Убеден съм, че солидният международен опит в бизнес среди, който притежава, енергията, с която зарежда всички, персоналната разпознаваемост и желанието да се свърже с футбола, ще вдъхновят нашите клубове и всички фенове на най-популярната игра в света. Споделям виждането, че Михаела ще ентусиазира и нас, като концентрира повече интерес и доверие към организацията. В същото време съзнавам отговорността и тежестта на ангажимента, който поема, като й обещавам пълната си подкрепа!", заяви президентът на Българската професионална футболна лига Караиванов.

От ръководството на Българската професионална футболна лига допълниха, че екипът на Михаела Стоичкова работи по създаването на дългосрочен план за развитие, който ще бъде представен подробно в рамките на следващия месец. Започната е работа по създаването на изцяло нова визия на Лигата, привличането на първата вълна от международни партньори и широкообхватна маркетинг стратегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: постМихаела Стоичкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
питанката преди 1 година
Дали това "селфи моме" има някакъв стаж и на каква пазиция?? До тук я гледахме как си развява тунингованите голотии по разни курорти. На това не му се казва професионален опит хахахах
107
0
 
2
 
! Отговори
Луд с лопата преди 1 година
хаххааххаа не отиват на добре нещата
106
1
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
С такъв директор, през вода и огън минавам, забравете за равни мачове, само победи и тооооо много на малко, не такива 1 или 2 на нула!Визията и е зашеметяваща, остава и работата и да е такваз!Но и да не е, той баща и знае какво да прави ... с левачката, така че да мисли усилено, щото е в обективите на ......3 млн. мъже, не е малко!
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големия лаф на Ицо Осмицо: във всяка професионална ситуация ние като професионалисто можем единственно да реагираме професионално. Добавката от Народа: Същото важи закурвите
104
1
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Срамно! Отвратително!
103
0
 
4
 
! Отговори
Анал.лизатор преди 1 година
Егати и лигата,дто мика е президент
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чуя Михаела,и ми се повръща
101
0
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Че тази какво разбира от футбол
100
1
 
3
 
! Отговори
Мафия Стоичкова преди 1 година
Богаташите БАНКЕРИ от Град ПЛОВДИВ обявиха по БНТ 1 че са уредили и ПЛАТИЛИ мача на Парк де Пренс а и в САЩ 1994 а още далеч преди започването на Мондиала с шутове и шамари уволниха и В.Михов от САЩ 1994...............Защо няма съдебни дела?
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еееех Лечева Клечева таралеж у дека ти туриа та една 90 годишна нормална жена да прогониш а тва ботоксираното е па ич нещо да кажеш. Например мое ли да пише на клавиатурата ако й откинеш средни пръст? Административни скилс тва има ли. Пущи га да говори. Не ни преписвайте каквото ви е пратила написано. Тя нала как да каже "От не вчера знам, че еди кво си" като От не вчера занм(ЗАПЕТАЙКА) че еди кво си" Преписали сте изпратен текст а може и тук там да сте корегирали тва онова.
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тия два кремвиша под носа, нафрашкани с ботокс кво демонстрира горни срамни предорални джукета ли бе и дека шъ съ й скрил азикосклиторакисо, Ясан. Демо на една горнапредневагиналнаПутка. Леко гласните струни. Га га глъта секрето да поеме дъх и да се сапре ако е на Аспаруховия мост, че мно протеин че да лопне и после ъкаъа мъката че да одрипне за славен полет през перилата и блатото. Таа не може да е на Бате Ицо ква да е щерка. Тва е некакво да не каеме кво.
97
0
 
4
 
! Отговори
Тая се нагоди преди 1 година
чрез връзки, а нали се бият феминистките, че са успешни и независими?
96
0
 
6
 
! Отговори
Тая се докопа преди 1 година
до това неподходящо за нея място благодарение и само на баща си. Тая ще съсипе всичко. То бива нагаждачество, натякване, реклами...
95
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горката, толкова е неспособна, че тати я уредил на държавна хранилка. А баща и е особено нагъл и пpocт!
94
2
 
14
 
! Отговори
Любопитна Кифла преди 1 година
Аз само да попитам това селфи на Мика в тоалетната на кой бар е правено ?
93
1
 
18
 
! Отговори
Смееех преди 1 година
защо не отиват по света някъде, уж са успели навън , уж България им е малка, а все тук се бутат ???
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
94-та беше подарена за предателите на старата система, няма случайни неща, както с победите на украинците на евровизия , усик в бокса и така нататък, всичко е игра за пред сапунисаните
91
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става само, защото е дъщеря на Стоичков, точно така както е озаглавена статията. Аман от шуробаджанащина, достойнство хора къде са и защо не се допускат.
90
0
 
13
 
! Отговори
Бравос... преди 1 година
Ей сега с Мика Стоичкова начело Българския футбол ще цъфне и ще върже .... Нова визия щял да има футболът ни . Знаааачи ще въвеждат ред в татуирането и посещенията на чалготеките .... Става ясно че за да си Директор на Професионалната Футболна лига НЕ Е НУЖЕН ОПИТ или да си дългогодишен професионален футболист ... достатъчно е тата да се казва Стоичков . п.с. Да очакваме ли синковеца на Румен Радев като нашия следващ Президент ? Що не ? Има всички качества наследени от Тати Президента
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Mnogo sa go sasukali Stoizovzi stom njma drug ishot

Спонсорирани публикации