Сити е вече само на победа от шампионската титла

Тотнъм загуби шанс за Шампионска лига
15 май 2024 09:13, Петър Бойчев
6
Сити е вече само на победа от шампионската титла
Снимка БГНЕС

Манчестър Сити направи огромна крачка към четвъртата си поредна шампионска титла в Англия.

"Гражданите" измъкнаха 3 точки при гостуването си на Тотнъм 2:0 с попадения на Ерлинг Холанд. Така тимът на Гуардиола се изкачи на върха в класирането и е само на една победа от футболната корона на Острова.

Най-потърпевш от този резултат е Арсенал, който почти сигурно се разминава с титлата. В последния кръг, който е в неделя от 18 часа, Манчестър приема Уест Хем и се готви за празненства, а преследвачът Арсенал също е домакин - на Евертън, и ще чака грешна стъпка от лидера.

Иначе мачът между Тотнъм и Сити можеше и да има съвсем различен развой. През първата част домакините бяха по-добрият отбор на терена, но не успяха да стигнат до попадение.

А втората част започна чудесно за Сити, който поведе с гол на оставения непокрит Ерлинг Холанд.

След час игра титулярният вратар на шампионите Едерсон получи тежък удар в главата и въпреки че искаше да продължи играта, Гуардиола го замени. Бесният бразилец прие много тежко това решение и демонстративно изрита едно шише, а след това и седалка.

По ирония на съдбата обаче именно влезлият на негово място Ортега се превърна в герой за манчестърци, след като в края спаси удар на излезлия сам срещу него Хюн Мин Сон. В заключителните минути пък реферът даде дузпа за Сити, Холанд бе безгрешен и сложи точка на спора.

Така Тотнъм загуби шансове за място в Шампионската лига, омразният им градски съперник Арсенал е на крачка от нулев сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: тотнъмситититла
Още от Свят
Продадоха часовници на Шумахер за 4,41 милиона долара
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Арсенал са вените претенденти хахахах така си бяха при Венгер, така си останаха и така ще си останат... Титла ще видят ако извадят Сити, Челси, Юнайтед и Ливърпул от първенството...хахахахах Даже и тогава Вила или Тотнъм ще са им яка пречка.
5
0
 
0
 
! Отговори
ДО 3 преди 1 седмица
Ливърпуул най-много ги закла крал Кени като треньор. Второ, те сами се колят, като не инвестират много пари за играчи. Последните години звездите там се броят на пръсти, Каутиньо, Суарес, преди тях Дир Кайт, Джерард, Ниньо...С играчи като Фирмино и шотланското ренде шампиони няма да станат.
4
0
 
2
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 седмица
От трите гнуссни отбора, Сити са ми най-симпатични, поне играят атакуващ футбол, никога не се прибират, дори в дербитата. Арсенал ги видяхме какви са шубелии срещу слабия Ман Юнайтед, вкараха един измъчен гол и се прибраха отзад, накрая на мача играха 5-4-1 като малък отбор :)
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Май шпорите не са се напъвали много в тоя мач платили са им за полягането. Селяните шампиони като нашите но нямат фенове нито в Манчестър където 90 на сто са от Юнайтед нито в Англия нито по света.Феновете на Ливърпул по света са милиони и аз съм един от тях. До като Ливърпул ги заклаха садии в Тотнъм тези няма кой да ги заколя.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На Сити, Пеп и арабите само бай Карло с отбора си Реал от град Мадрид им знае цаката и им сече мераците. Мадрид наистина е царски град, работил съм в един от музеите като реставратор 3 години.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
тези като подуенци, радват се на чужди успехи. Срам за спорта.