Медийната империя на Георги Гергов се срива

Десетки уволнени в Нова Българска Тв и в. "Новият глас"
16 апр 2010 10:22,
2019
Медийната империя на Георги Гергов се срива
Георги Гергов. Снимка: Булфото

Медийната империя на пловдивския бизнесмен Георги Гергов се разпада.

Преди повече от две години Гергов, който е мажоритарен собственик на Международния панаир, закупи НБТ – Нова Българска Телевизия.

Когато придоби бившата "Евроком България", той декларира, че няма да прави никакви съкращения, и назначи на щат 110 журналисти, оператори и технически лица.

Амбициозната програма на медията обаче не успя да привлече рекламодатели и зрителски интерес.

След огромни съкращения, към момента служителите на НБТ са едва 36 души.

Трагично е положението и в панаирния вестник "Новият глас", след като преди година Гергов обяви гръмки проекти за развитието на печатното издание.

Тогава бизнесменът привлече елитните журналисти в Града под тепетата с обещание за огромни заплати и хонорари. Пишещите напуснаха утвърдени медии, в които работиха, и започнаха да списват "Новият глас".

Вестникът обаче куца във всяка сфера – от разпространение до реклама. Изданието не успя да надхвърли 1000 бройки дневна продажба. Така кастренето на щата започна.

Само в понеделник са съкратени 20 журналисти от НБТ и 7 от вестника, научи Dnes.bg.

Вторият удар беше в сряда, когато всичките кореспонденти получиха едноседмични уведомления за освобождаване от ангажиментите им към "Новия глас".

Съкратени от работа са и половината от служителите на търговския отдел на панаира. Това са дългогодишни работници, които са създали имиджа на институцията. На тези хора досега се разчиташе да пълнят панаирните щандове.

Още по темата

На малцината останали – и журналисти, и служители, заплатите и хонорарите са драстично намалени.

"Агонията ни е пълна и продължава вече много време. Повярвахме на обещанията на Гергов, напуснахме сигурните и утвърдени медии, а сега няма къде да започнем работа заради стагнацията на пазара и кризата, която удари и нашия бранш", споделиха пред Dnes.bg засегнати от поголовната сеч журналисти.

Според тях кошмарът ще продължи още няколко месеца, докато Георги Гергов намери на кого да продаде телевизията и вестника си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2019
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
79
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 14 години
Много съм изненадан, че някой му е повярвал за големите заплати и очаквания възход на медията! Той готов панаир съсипа, а как ще пробие в една толкова деликатна и чужда му сфера, като медиите? Мислех журналистите за по-разумни хора.
78
0
 
1
 
! Отговори
nikoi преди 14 години
vestnikat dotlkova e izpadnal, 4e ve4e karat PR-a na panaira SSukarev da im pravi stranizi ot internet :))))))) to biva-biva, ama po-izmislen vestnik ot tozi ne bjah vijdal. pove4eto neshta si gi vzemat bez da pitata ot razni saitove, kradat snimki ot internet. palna tragedia. edni dalgi i sku4ni statii, edni izmisleni temi!!! vav vestnika ostanaha samo nai-golemite gazoliztsi i podmazva4i na glavnia redaktor - komunisti4eskia kadar Katja Janeva, kojato ima bolni ambitzii i e leko nedobre jenata
77
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 14 години
към Наско - Наско, да ти кажа, моето момче, че твоята приятелка Валерия Велева по едно време беше ковандирована във вестника на Гергов да помага. не вярвам да вярваш, че го направи от добро сърце - напротив - гушна един тлъст хонорар от г-н свинаря
76
0
 
0
 
! Отговори
d преди 14 години
Zatova dragi jurnalisti, puk i ne samo, se nau4ete 4e loqlnostts e mnogo vajno ne6to. Ne vinagi nai-razumnoto re6enie e da hukne6 nqkude zaradi nekoi i drug lev pove4e. ako bqhte loqlno kum predi6nite si rabotodateli moje6e sega vse o6te da imate onazi rabota s nqkolkoto leva po-malko. Uspeh po-natatuk, no vse pak imaite tova v predvid
75
0
 
1
 
! Отговори
Спиридон преди 14 години
Както са казали мъдри хора "лаком *** глава затрива" ... (chuckle)
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Каква е тази гавра с коментарите. Горе пише над 2000 коментара и им доста страници с премахнати коментари. Не знам кой се е изгаврил, но тази ситуация показва, че dnes.bg не са в състояние да реализират стратегия за коменатарите, а това доста тежи на техния леко западащ имидж!
73
0
 
2
 
! Отговори
господаря преди 14 години
тука цензурата е по-яка от колкото в белене през 1951г.
72
0
 
2
 
! Отговори
AZ преди 14 години
И това от колегиална солидарност ли го пишете? по-надолу имаше една готина поговорка, ама да кажа и аз една:На лаком г*з и 5 х*я са му малко!Да са мислили преди да си напускат сигурните места!Плюс това журналята са долна прослойка , така че не ми пука за тях!
71
0
 
1
 
! Отговори
PENE преди 14 години
Става ясно , че да правиш телевизия не е като да гледаш ПРАСЕТА !Щото иначе Гергов - свинаря щеше да се справи ОТЛИЧНО ! Все пак нали това е правил цял живот преди да се ожени за генералската дъщеря ! ?
70
0
 
3
 
! Отговори
Neon Knight преди 14 години
Журналетата напуснали "утвърдени медии", подлъгани от обещания за щедри хонорари в свинарския ***. Ами то народът го е казал много точно: "С голяма кошница за прехвалени ягоди не тръгвай!"
69
0
 
10
 
! Отговори
Жо преди 14 години
ЗАГЛАВИЕ: "Медийната империя на Георги Гергов се срива". А, прасетата, прасетата как са?
68
0
 
4
 
! Отговори
antifen преди 14 години
oshte li ne e v zatvora? dokoga shte mu gledame fizionomiyata?
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всичко си идва по местата.От *** бизнесмен не става.ПРиятеля на Гоце се оказа кръгла нула, както и другите назначени бизнесмени.Подаръците свършиха, а с тях и бизнеса им.
66
0
 
3
 
! Отговори
Н.Петров преди 14 години
Работата изобщо не е в телевизията,а как е стигнал до нея,кой или кои си затваряха очите пред далаверите с държавна собственост и прочие....А и не е спряло изглежда,щом при тази "гонка" днес на герберите,нищо не се е чуло.
65
0
 
11
 
! Отговори
лудост преди 14 години
Работата е там, че всичко ще се разпродаде за жълти стотинки. Ще си отиде иконата на българската икономика, която дори по бай Тошово време малко или много спомагаше за развитието на България. С това и ще се повлече надолу и живота в Пловдив. Жалко! Май родните *** неразбраха че от един Свинар, Говедар, Борче или там каквото е Животно, бизнесмен не става. Ама важното е родата да е в играта. Дерзайте Българи!
64
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дай Боже,пожелавам от сърце всички мутри на прехода да свършат в затвора или на на социални помощи.Искам да живея сред нормални хора,не ***
63
0
 
16
 
! Отговори
читател преди 14 години
Всичко пипнато от мафията рухва.Правило 1 на прехода....
62
0
 
7
 
! Отговори
дидо преди 14 години
Свинара,да тои разсипва,както пише в БГ олигарсите,и щом Първанов е друшка на Гергов,ясно до къде ше ни изведат до прошеска тояга,да ровим по кофите за ***.
61
0
 
12
 
! Отговори
Петербург преди 14 години
Ако проследите последните 20 години на Гергов -още при закупуването на свинекомплекса в с. Маноле ,ще се убедите, че този човек е неудържим когато става дума за съсипване и завличане. Все пак той дължи достатъчно много пари зяда му се случи нещо лошо