Държавата си иска контрола над Пловдивския панаир

В момента над 50% от акциите държи бизнесменът Георги Гергов
19 апр 2010 17:34,
51
Държавата си иска контрола над Пловдивския панаир
Снимка: БГНЕС

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма завежда съдебно дело пред Окръжния съд в Пловдив за връщане на мажоритарната собственост и пълния контрол върху Пловдивския панаир от страна на държавата, обяви ресорният министър Трайчо Трайков.

"Проверка на министерството за приватизацията на дружеството е констатирала множество съмнения за закононарушения на Търговския и приватизационния закон", посочи Трайков.

По думите му в момента делът на държавата в Международен панаир Пловдив ЕАД е 49,63%.

Пълдин Туринвест АД на пловдивския бизнесмен Георги Гергов има 50,36%, а 0,01% се държат от частни лица.

Трайков обясни, че по време на общи събрания на Международен панаир Пловдив, проведени през декември 2006 и март 2007, неправомерно е увеличен делът на Пълдин Туринвест, или поне има "сериозни съмнения“ за неправомерността.

Смята се, че нарушения е извършил и тогавашният икономически министър Румен Овчаров, който не е изпълнил стратегията за приватизация на Министерския съвет за панаира.

Още по темата

Още за съдбата на Пловдивския панаир

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
16
 
! Отговори
Аз преди 14 години
ТОЯ НЕ БЕШЕ ЛИ НА БКП-то СВИНЯРА?
2
4
 
31
 
! Отговори
москвич преди 14 години
Това е добре,но трябва и Енергото да си вземе държавата,че тия чез и еон ни съдраха кожите,не може ние да пройзвеждаме ток и да го продаваме на чужди фирми и те пак да ни го препродават със три пъти увеличение,по добре НЕК да ни го продава със 20% увеличение това е златната кокошка за Държавата ни....
1
6
 
33
 
! Отговори
bg. преди 14 години
ТОВА Е НАПЪЛНО НОРМАЛНО И ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ ОЩЕ ПРЕДИ ГОДИНИ НО НАЛИ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ТРЯБВАШЕ ДА ***,ДА ***, ДА *** И ЗА ТОВА СЕГА ЩЕ ИМА:В ЗАТВОРА,В ЗАТВОРА В ЗАТВОРА ЗА СЕРГЕЙЧО ЗА ГОЦЕ И МН. ДР.