Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!

Пловдивският митрополит се обяви срещу деградирането на обществото
6 сеп 2010 12:37,
334
Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!
Снимка: bg-patriarshia.bg

„Има хора, които искат да обединят нацията около материализма и чалгата”. Това каза в словото си пловдивският митрополит Николай след тържествената литургия по повод Съединението на България.

По този начин започнаха юбилейните тържества по повод 125-ата годишнина от Съединението на България. След литургията в катедралния храм „Света Богородица” пловдивският митрополит произнесе слово, в което се обяви срещу деградирането на обществото.

„Не може да има единство върху материализма, пошлостта и ереста. Не може да се изповядват сатанински секти и духове, не може да бъдем извратени и да очакваме, че ще прогресираме”, каза владиката Николай.

По думите му без вярата в Бог, ние оставаме разделени, слаби и уязвими. По тази причина губим битките и душите си.

Според дядо Николай сега българите трябва да избират какво предпочитат – Европа на вярата или Европа на алчността.

По-късно през деня пловдивският митрополит награди с орден кмета на Пазарджик Тодор Попов и пазарджишкия прокурор Стефан Янев, които не допуснаха в града да се проведе гей парад.

На излизане от храма охраната на владиката не позволи репортерите да разговарят с него, като хората с вратовете бутаха журналистите под поройния дъжд. Единственото, което дядо Николай каза с усмивка на уста, бяха думите: „Нека Бог да ви благослови!”

Още по темата
Той избегна и въпросите с ордена за водената от пазарджишкия управник антигей политика. както и въпросите, свързани с митрополита на област Севастия – Теодосии, който преди няколко дни беше обявен за терорист от израелското посолство в София.

На излизане от храма в Пазарджик, пловдивският митрополит съобщи, че на 24 септември от НДК в София ще тръгне литийно шествие, като тогава Светият синод ще се обяви за въвеждане на вероучението в българските училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Когато тълпата разсъждава за религията, всякакъв поп й прилича.
295
3
 
5
 
! Отговори
Васка преди 13 години
Толкова години вече нито гейовете навредиха на някой, нито чалгата.Дядо владика откъде има информация, не знам.
294
3
 
4
 
! Отговори
ачо преди 13 години
тоя поп е супер *** и самозабравил се ***. няма да се очудя ако го поема целия а се прави на нравственик. тоя служи на дявола не на господа. алчен ***.
293
3
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Същото това лице с вид на Пандизчия!Искаше Патриарха да се избира от измежду трима предложени ...за Срам и Позор в целият църковен свят!И слава богу, че все още се намират достойни хора и сред останалите клирици..който не угаждат и не се хващат на бесовете на слугинята на Сатаната!Николай партиен секретар ли е .. или божи служител.. Явно Църквата все още е в лапите на румен петковци и герговци...е наслука... ТОЛКОВА ЗА ЦЪРКВАТА!А СЛАВИ ТРИФОНОВ ВЛИЗА ЛИ В КАТЕГОРИЯТА ЧАЛГАДЖИЯ ..
292
4
 
3
 
! Отговори
селянин преди 13 години
А бе не бях прочел статията и за това попитах,понеже го знам ,че е милиционер.Трябва да попитам един негов приятел как се казваше и дали са били заедно в милицията с него или в друго районно е работил.
291
4
 
1
 
! Отговори
анна айшеее преди 13 години
кой говори на него така е ейй , чалга да чувам само и гейове да виждам !!! ако ней тей кварталния да ми умре :) :) :)
290
3
 
5
 
! Отговори
хххх преди 13 години
не го издирват няма кой да го обяви за издирване... те нали дето трябва да го обявят го издигнаха... :) в момента навсякъде на високи постове са бивши милиционери и хора от ДС :)
289
2
 
10
 
! Отговори
ВЕРНО Е !!! преди 13 години
я им върнете казармата,стегнете малко дисциплината в училищата и ги карайте всяка неделя сутрин да се разписват че са били на черква :) вечер милиционерите на гойко и цецко да набикалят да ги брибират в 22:00 ако нямат 18 години и ще има ред и дисциплина :) хем няма да се размотават вечер непълнолетни ***,деца с колела разнасящи наркотици и т.н.
288
3
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
щом приема скъпи возила, съмнителният владика .. специализирал в москва би следвало да се покае за това човекомразие .. а ко разбира се е достатъчно суетен:)по му отива мъжка секретарка на Г.Гергов ..от колкото владика .. дефакто е!Впрочем подобен човек .. може ли да се води църковен водач?да ли ще му поживее както повелява Канона на Църквата.. в смирение и отрицание на материалното и лукса!Мен ме съмнява!
287
3
 
6
 
! Отговори
хммм преди 13 години
кога дедо Кольо ще каже че дон цеци и дон боко вредят :) не казва дятката... нали от една партия са...пак и то милиционерите захождат по чалга певиците май... как да се оправи държата ...
286
3
 
4
 
! Отговори
ябаааа преди 13 години
милисионер-владика защото милисионер си ибрахте да ви управлява... и милисионерска ще ни е държавата ако не помислите малко на следващите избори :) макар че то вече е късно те тия властта без бой няма да я дадат...и милисионери по сички телевизии PR им правят...
285
4
 
8
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Какъв дядо е този бе този е роден 1969г. и е работил в милицията.Вие майтап ли си правите с бабичките и дядовците.
284
1
 
7
 
! Отговори
хаххаха преди 13 години
абе яко слушайте чалга, правете се на мутри от 16-17 годишни,тъпчете се с хапчета и наркотици и се мислете за безсмъртни :) я че ви гледаме сеира по селските кръчми и че ви питаме като станете на по 25-30 ко прайме? :) в затвора ли лежим или чекаме летото чужденците,че жените ви малко да заработят от там да не умрете от глад :) :) :) даже и на училище не ходете няма смисал след като некой че ви грамне скоро дето мутреете хихи
283
2
 
4
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Леле той този не бил поп , ами владиката.Тези в синода проучване не правят ли като ги назначават такива като този за владици?Малиии ако знаят какъв владика си имат жална им майка.Милиционер владика.
282
0
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
287, стествено, че духовността е всеобхватна и често религиите със своите догми спират прогреса. Тук иде реч за една друга духовност и когато свещенник с такъв Сан се произнася той деликатно критикува на днешния ден сегашни и предишни управници. Не искам да споря за приноса на различните . Убеден съм, че има умни и интелигентни между тях, но също така съм убеден, че те не парадират с различността си. А за чалгата съм категоричен. Пошла музика изпълнявана от скъпи *** предимно.
281
0
 
6
 
! Отговори
до 288 преди 13 години
колега да му мислят всичкото мутра и поп-фол певиците... грамотните ще ни е лесно, и работа ще си намираме по-лесно...ама тия изпростелите хапчета и придружаващите ги "прицеси" какво ще правят след като ние грамотните не плащаме за секс и не употребяваме наркотици... така ще си ходят с по 2 лв. в джоба и ще ни се молят за работа след няколко години...или ще лежат по затворите...
280
3
 
5
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Този милиционер от снимката го познавам.Малии поп станал.Тежко им и горко на миряните.Да не би да го издирват?
279
2
 
3
 
! Отговори
Хммм преди 13 години
Абе тоя папаз ,дето се е накичил като г....,какво образование има та се изказва в една светска и демократична държава като последна инстанция.Те сега не ходят с магарета ,ами с Q 5.Q 7.5-ци,7 -ци.Егати изповедалните старци.Този ....
278
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ашкулсум ва някой да прозрей нещо си, ами то закъсня тия ми ти работи вече закъсняха, вече ще берем уружая, демек простотията от мавъра , тоест гаргаМЕЛА НАСАМ. и резултатите ще са плачевни тоест за тия дет останаха грамотни а за другите рай кеф всичко е мутра и чалга
277
5
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
С риск да ме баннат, ще кажа, че дядо Николай е прав -загива духовното в хората. Чалгата е примитивизъм. За гейовете нито една духовна общност не се е изказвала ласкаво, така, че "момчета" и "момичета" не рипайте толкова. В бедна страна като нашата демонстрациите ви винаги ще бъдат отритнати от обществото.Служебното облекло на Негово Преосвещенство е доста скромно за Сана му в Пресветата Православна Българска Църква.