Внимание! Фалшиво Victory White

Засечено е на много места, продуктът е опасен
14 сеп 2010 15:50,
129
Внимание! Фалшиво Victory White
Снимка: БГНЕС

„Булгартабак” предупреди, че на много места в България се продава фалшиво Victory White.

Цигарените кутии са без бандерол и с надпис „For duty free sale only”. Подправеният продукт наподобява Victory White, произвеждано от компанията, но за външни пазари.

Цигарите съществено се различават от оригинала както по качеството на опаковката, така и по вкусовите параметри на цигарите, отбелязват от дружеството.

Извършен е анализ на фалшивите цигари в специализираната лаборатория на „Благоевград-БТ”. Заключението на специалистите е, че фалшификатът има физико-химични показатели, различни от тези на оригинала.

Той е с много груб вкус, силно целулозно парене и остатъчна горчивина, каквито вкусови усещания няма при истинската марка.

Филтърът на фалшивия продукт няма необходимата твърдост и е по-къс от този на произвежданите от „Булгартабак” цигари.

Коркофанът е неперфориран за разлика от оригиналния продукт, който е с лазерна перфорация на два реда и с по-тъмен цвят на корка.

Изводите от лабораторните изследвания показват, че стойностите на катрани, никотин и въглероден оксид на фалшификата са различни от упоменатите на кутията.

Консумацията на подобен продукт е опасна за здравето, тъй като качеството му е занижено и никой не носи отговорност за влаганите в цигарите съставки.

Фалшивият продукт не е преминал и през задължителен качествен контрол, през какъвто преминават всички цигари, произвеждани във фабриките на „Булгартабак”.

Опаковката е добра имитация на оригиналната кутия, но има лека разлика в цвета и начина на изписване на думата „White”, както и в логото на „Булгартабак”.

Цигарите Victory White, които се произвеждат от „Булгартабак” и са предназначени за българския пазар, имат бандерол; на кутията им не присъства надпис „For duty free sale only”; предупредителните надписи са изписани на български език; има холограмен ципер (лентичката, която разкъсва целофана на две при отваряне на кутия цигари), на който е изписано Bulgartabac, припомнят от холдинга.

Освен това всяка кутия цигари, произвеждана от фабриките на „Булгартабак”, притежава индивидуален номер, поставен със сух печат на дъното на опаковката, който показва датата на производството й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Булгартабакфалшификат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
чудесна скрита реклама на цигарите целта на статията е такава
98
2
 
14
 
! Отговори
Гошо Контюрното преди 13 години
От малък знам, че фалфивите цигари са вредни за здравето, а оригиналните са полезни.
97
2
 
0
 
! Отговори
Георги преди 13 години
И кой предлагаш да дойде Иване ?
96
10
 
17
 
! Отговори
Иван преди 13 години
България в икономическа стагнация ,финансов колапс и ценови шок. Ето някои сравнения на цените преди гадната тиква да дойде на власт и сега. Бензина преди 1.76 лв. сега 2.20 лв. Цигарите с 40 процента увеличение. Хранителните продукти с 15-20 процента. Услугите с 30 процента. Ток ,газ,горива- драстично увеличение. ОСТАВКА БОКО ТИКВА - ОСТАВКА.
95
0
 
3
 
! Отговори
Непушач преди 13 години
Само немога да разбера на какво вонят тия цигари. 100% не е на тютюн.
94
0
 
2
 
! Отговори
XXX преди 13 години
Xaxaxaxa po-фалшиво, най-фалшиво, ...-фалшиво
93
13
 
8
 
! Отговори
Сончето преди 13 години
Какво сте се разлаяли тук срещу Бойко и Дянков бе?Колко да струват цигарите?На който му се пуши и иска да трови хората ще си плаща разбира се!Ние не пушим и не викаме.Спрете ги и вие или е задължително да се пуши?Че дигнаха хляба нищо не казвате,а за цигарите дигате шум до небето,аман вече,аман и сиктир!
92
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това щях да напиша и аз.В Гърция живяп десетина години и пушех по две кутий "Марлборо" на ден и ми нямаше нищо.Върнах се и веднага усетих разликата с нашето.С бандерол ама менте!Намалих ги на кутия ,на десет цигари,но кашлицата е неописуема.Даже "Вайсрой" -са по качествени от Борото!Леко полеко ги отказах и аз.Като ми се припушеше пиех чаша вода или взимах дъвка,спрях кафето и алкохола и повече лежах пред тивито.Отказах ги точно за три седмици.
91
2
 
13
 
! Отговори
Пушещия човек преди 13 години
И тук в България борото е 2 евро, само че е без бандерол и е истинско. Това с бандерола струва 2,50 евро и няма нищо общо с истинско боро. Има отвратителен вкус и се прави в Полша или Румъния. Същото е положението с всички световно известни марки цигари, които се продават легално в България- абсолютни ***.
90
2
 
13
 
! Отговори
Пушещия човек преди 13 години
Пушех такова "Виктори" от есента на 1996 г. когато го пуснаха за пръв път до есента на 2000 г. когато изведнъж много му развалиха качеството. А от началото на 2001 г. (първото сериозно вдигане на цените) изобщо спрях да си купувам цигари с бандерол и минах на по- евтините и значително по- качествени контрабандни цигари. Дори сега продаваните с бандерол цигари в България нямат нищо общо със същите, които човек ще си купи в белите държави. С една дума дори борото и ротманс с бандерол са менте.
89
4
 
7
 
! Отговори
asi-- tenerife преди 13 години
tyk v tenerife malboroto e 2 evro,tia v bg da ne sa se pobarkali be,boikoooo,boiko,za niwto ne stavaw i ti si kato prediwnite,samo mislite kak da ograbite naroda.
88
1
 
11
 
! Отговори
asi преди 13 години
iskam da pitam boiko,zawto zigarite ,, eva,, bg proizvodstvo gi kypyvam az na tenerife po ,,1 evro ,, a v bg stryvat 4,50. tova e podigravka s bg narod.
87
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Които има 5 лева за цигари - не ги дава за виктори , а за по качественни марки Искаха да пълня бюджета и пак на гърба на хората - е няма да стане Един ден хората ще поумнеят и ще поискат достоино заплащане за труда си - както е в цяла европа - тогава какво ще правят политиците , какво ще вдигат ,,,,стени около парламента ли те взимат по няколко хиляди лева заплати от нашите данъци и не им дреме и 20 лева да са цигарите ...а за народа 240 минимална ...аи сиктир
86
1
 
7
 
! Отговори
asi преди 13 години
tova e zawtoto pojarnikaria borisov napravi zigarite 5 leva ,prinydi naroda da se trovi s boklyzi,kato nemoje da si pozvoli orginalni.
85
0
 
8
 
! Отговори
бат Ваньо пак преди 13 години
аз много почнах да кашлям напоследък и затова казах край!Иначе пушех де на аванта,де гат намера без бандерол,много,много рядко си купувах редовните,но вече ще ме хванат за онова,пари не давам!
84
0
 
8
 
! Отговори
бат Ваньо отговаря в преди 13 години
не е трудно,воля требе.Палиш само в спешен случай-когато си ядосан или те хване паркинсона.Иначе-две сутрин с кафето,една след обилен обяд и две,айде три с аперитива.Толкова,другите слагаш в джоба за другия ден.И утре е ден,я!
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
верно са по-гадни, ама пазарна икономика какво да правиш, копуваш най-евтиното
82
0
 
15
 
! Отговори
manqk преди 13 години
az pafkam treva :-)
81
13
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
... ъ ... боли ме фара за миризливите наркомани ....
80
0
 
12
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
дреме ми аз си пафкам тютюн :))))