Внимание! Фалшиво Victory White

Засечено е на много места, продуктът е опасен
14 сеп 2010 15:50,
129
Внимание! Фалшиво Victory White
Снимка: БГНЕС

„Булгартабак” предупреди, че на много места в България се продава фалшиво Victory White.

Цигарените кутии са без бандерол и с надпис „For duty free sale only”. Подправеният продукт наподобява Victory White, произвеждано от компанията, но за външни пазари.

Цигарите съществено се различават от оригинала както по качеството на опаковката, така и по вкусовите параметри на цигарите, отбелязват от дружеството.

Извършен е анализ на фалшивите цигари в специализираната лаборатория на „Благоевград-БТ”. Заключението на специалистите е, че фалшификатът има физико-химични показатели, различни от тези на оригинала.

Той е с много груб вкус, силно целулозно парене и остатъчна горчивина, каквито вкусови усещания няма при истинската марка.

Филтърът на фалшивия продукт няма необходимата твърдост и е по-къс от този на произвежданите от „Булгартабак” цигари.

Коркофанът е неперфориран за разлика от оригиналния продукт, който е с лазерна перфорация на два реда и с по-тъмен цвят на корка.

Изводите от лабораторните изследвания показват, че стойностите на катрани, никотин и въглероден оксид на фалшификата са различни от упоменатите на кутията.

Консумацията на подобен продукт е опасна за здравето, тъй като качеството му е занижено и никой не носи отговорност за влаганите в цигарите съставки.

Фалшивият продукт не е преминал и през задължителен качествен контрол, през какъвто преминават всички цигари, произвеждани във фабриките на „Булгартабак”.

Опаковката е добра имитация на оригиналната кутия, но има лека разлика в цвета и начина на изписване на думата „White”, както и в логото на „Булгартабак”.

Цигарите Victory White, които се произвеждат от „Булгартабак” и са предназначени за българския пазар, имат бандерол; на кутията им не присъства надпис „For duty free sale only”; предупредителните надписи са изписани на български език; има холограмен ципер (лентичката, която разкъсва целофана на две при отваряне на кутия цигари), на който е изписано Bulgartabac, припомнят от холдинга.

Освен това всяка кутия цигари, произвеждана от фабриките на „Булгартабак”, притежава индивидуален номер, поставен със сух печат на дъното на опаковката, който показва датата на производството й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Булгартабакфалшификат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От една седмица си дърпам от електронна и вече не мисля за другите Надявам се да мога да минавам и без електронна след време ..... или само от време на време за банкети ....Доят ни не защото цигарите или алкохола са някакво ниско качество , а за това че нямат бандероли и не влизат пари в държавата ...Аиде сега ми вземете акциз на електронната , която е разрешена в целия свят и дори може да се пуши на места за не пушачи - летища , гари и др.....
78
0
 
3
 
! Отговори
@ преди 13 години
Бат Ваньо,Къ го праийш т'ва?Нобелов лауреат ще те направим ако дадеш универсална рецепта :)
77
0
 
9
 
! Отговори
$ преди 13 години
Както дъртия *** Питич Гърга (в църна маца бел котак) отбеляза отпивайки от неговото производство Johny Walker:" - Мда.. нашето е по добро от оригинала" :)
76
0
 
11
 
! Отговори
бат Ваньо преди 13 години
абе чули ли сте,че ракията щяла да поевтинее с два лева?Ако е вярно ще наблегна на алкохола и ще намаля цигарите,то без това вече кашлям,а ракийката е полезна казват столетниците,но само по чашка вечер,не повече.само стотина двеста грама с две цигари и хубава салатка.Намалете цигарите бе хора,аз това правя сега-максимум пет цигари на ден!
75
0
 
7
 
! Отговори
... преди 13 години
Мда... опитах ги тези.. Почерпиха ме една цигара.. и разликата се усеща още на 1во дърпане.Ако и да ги продават с лев или колкото е там по ефтино - благодаря съм.По добре идете си купете насипен тютюн и си свивайте папироси "направи си сам" от колкото да се тровите с този ***... а ако можете да си го позволите.. оригинала е несъмнено по добър.Онези се познават най вече по надписа "For duty free sale only" на горната страна на капака май. Видите ли го - по дале4е.
74
1
 
1
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
До 78:абе не знам.....всичко се облага с данъци,апък тия пари къде отиват не знам,само знам че не отиват по предназначение
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен е нужно да се плаща акциз и върху менте цигарите, менте алкохола, абе всичко трябва да има акцис !
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами защо е нужна тази статия, всеки който си е купувал от тези цигари може да усети, че са менте, а колко са отровни не е истина, лошото е, че се продават пред очите на полицията, а от там и от МФ само се пъчат колко контрабанда били хванали.На Кооперативния пазар в Люлин не можеш да се разминеш от *** с по 10 марки асортимент, разбира се и клиентела не липсва.
71
0
 
4
 
! Отговори
те тоя преди 13 години
бат Цецо менажера все ги хваща и те все си стоят цигарите без бандерол
70
0
 
7
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
на теория може и да е така но практиката и статистиката друго показват:всеки знае,че цигарите са вредни(даже и тези които пушат по 2 кутии на ден) все пак голяма част от обществото е зависимо(дали си признават или не,това е друг въпрост)+това ако си решил да ги отажеш,но всички около теб пушат.......трудничко си е
69
0
 
4
 
! Отговори
риплей преди 13 години
до 71 Истински са само данъците !!!
68
2
 
3
 
! Отговори
съветче преди 13 години
Отказването на цигарите не е толкова трудно, никотиновият глад са просто импулси които се изпращат към мозъка за да ви подсещат, че сте пушач. Веднага след изпращането на сигнала към мозъка, и съответно нуждата да запалите, се постарайте да разсеята мисълта си към друга посока, примерно решете някоя задача на ум, или се обадете на приятел да си поговорите след 2 седмици ще ви е по лесно а след месец няма да пушите
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
немога да разбера аз какво съм виновен, че ти си една дебела мързелива *** и само цената на хранителните продукти биха спряли свинската ти лакумия.за спорт нещо чувала ли си.
66
6
 
2
 
! Отговори
Цвети преди 13 години
Е голям смях е тая статия. Хайде да видим дали някой ще се сети за нещо нефалшиво в Бг. Че аз май не успявам. :)
65
0
 
5
 
! Отговори
Контрабандист преди 13 години
Има и друг вариант.Качваш се на колата и отиваш до Одрин или Къркларели,зависи от къде си.Пазаруваш хубав и евтин прах за пране,омекотител,козметика от марката "Арко,а зимата евтини домати и краставици.Купуваш си и тютюн и се връщаш.Далаверата ти е гарантирана.
64
0
 
8
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
Ти си овца,щом изпитваш нужда някой да ти забрани нещо,че чак тогава да го спреш.Но повечето пушачи са си упорити к*пел*та и по 20 лв да стане кутията пак ще си пушат-все пак от този наркотик най-трудно се отказват зависимите.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изводът- фалшификатите са вредни за вашето здраве- оригиналите полезни :D
62
0
 
5
 
! Отговори
ottttt преди 13 години
falshivi nefalshivi vsi4ko e lainaaa
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ААА ама кой пуши още БГ цигари?Аз отдавна съм ги бойкотирал
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a *** по женския пазар никой ли не ги вижда?! полицаите само минават покрай тях без да ги пипнат