Руски самолет доставя тръбите за 6-и блок на "Козлодуй"

Още преди 3 г. изтекла гаранцията на авариралото оборудване
Обновена: 22 окт 2010 13:50 | 22 окт 2010 13:46,
99
Руски самолет доставя тръбите за 6-и блок на "Козлодуй"
Снимка: Булфото

Руски товарен самолет с частите, необходими за шести блок на АЕЦ "Козлодуй", отлита днес за София, съобщиха от "Росатом".

Товарните автомобили от Козлодуй са подготвени и ще бъдат в състояние още днес да се отправят с товара към централата.

Още по темата

Така наречените сервоприводи (тръби) за системата за безопасност на блока са били изработени за една от строящите се АЕЦ в Русия, но спешно са пренасочени към нас.

Оказва се, че гаранционният срок на авариралото оборудване в АЕЦ "Козлодуй", което сега се подменя по спешност, е изтекъл ще преди три години.

Според изчисления на руски експерти забавянето на ремонта на блока на АЕЦ е можело да доведе до загуби от 1,4 млн. лева дневно или общо между 250 и 330 млн. лева, ако доставката е била извършена в обичайните срокове – 6-8 месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: КозлодуйАЕЦшести блок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
1
 
! Отговори
Ariec преди 13 години
То тука стана като конгрес на БКП да живее братската дружба между СССР и НРБ всички червени pendeli са готови да свалят гащите и да се navedat na руснаците za da im go nahluzqt целия още 45 години . Егаси pe**elskata нация все си търсим tgpka4i .
95
0
 
1
 
! Отговори
pepi_55 преди 13 години
До 87Като паспортите ли ?!
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди да се смееш глупаво, прочети по-внимателно!
93
3
 
1
 
! Отговори
haha преди 13 години
малее.... тука като събрание на БКП ....хахахавсички червени некролози се разреваха за "братушките" хахаха ей нация робска ... по-добро от руското нема (и от Витоша по-високо)що е западно е гнило (кат капитализмО)хахахае т'ва е пропаганда хахаха умирам от смяхвикайте за диктатура на пролетариата :)))))да живее 16-тата република хахахахаголем патос големо несхто ....
92
0
 
1
 
! Отговори
Милушев до 89 преди 13 години
Виждам, че си компетентен...Кажи ми, моля те, колко време след гаранционния срок се ползват защитните тръби на елементите от системата за управление и защита на реактора?:-)
91
2
 
2
 
! Отговори
как преди 13 години
Прочетох ,че трябвало да сменят тръбите преди три години,но нещо не вдявам,комунистите от предното правителство са ни изложили на ГОЛЯМА ОПАСНОСТ.Значи наемаме адвокат от ранг и съдим серГея и Р.ОВЧ. в Страстбург.Това е гавра с работещите АЕЦ и българският народ.
90
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Леле, леле, руснаците как се лишиха от собствените си тръби заради нас! Ами "пренасочили" са ги, защото знаят, че простите *** ще се напикат от кеф и доброволно ще си наденат робския хомот, затова.
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо ни помагат ли? Ами защото някак си не им е удобно произведена от тях част за атомна централа 3 години след гаранционния срок да има нужда от подмяна. Не им е удобно защото това пряко или косвено влияе на бизнеса им. А вие пак сте носталгично размечтани.
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ъхъ от Simens вече произвеждат само за еднократна употреба. *** си и такъв ще си останеш.
87
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако тръбите бяха от Сименс изобщо нямаше да се стигне до там, че да се налага да бъдат подменяни.
86
1
 
4
 
! Отговори
орте преди 13 години
М-да когато фактите говорят и лайнарите мълчат. Къде си бре Сранджа, нещастна хамериканизирана плюнко, да се изходиш върху фактите. Арее мишоците що мълчити като бити геьове бре, плюнки нещастни!
85
0
 
0
 
! Отговори
Милушев преди 13 години
Всъщност, като се замислих, не става дума за "експлоатационен" а за "гаранционен" срок. Не съм компетентен, така че ... замълчавам...
84
0
 
4
 
! Отговори
луд преди 13 години
Да и за благодарност към вас, ще се включим в щатската ПРО, насочена срещу вас. И ще прислугваме в американските бази,насочени също срещу вас.ДА ЗА ТОВА НИ БИВА!
83
2
 
10
 
! Отговори
Милушев преди 13 години
"Оказало се"! Представяте ли си?! За какво са постоянните уверения в безопасността на централата, след като не се наясно с годността на "спирачките" на верижната реакция!!! Нямам думи!!! Това само у нас може да стане... няма кого другиго да виним! Директора на централата и главния инженер да се удавят в Дунав!А към руснаците... една кръв сме и разни русофоби - да замълчат!
82
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 13 години
Що да ни ги карат руснаците??Кой друг дая ги кара - американците,които купуват руски разработки, ли и ги продават на балъците тройно?
81
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
значи какво излиза:лошите руснаци пренасочват техни си тръби за да не губим ние някакви далечни роднини некви 200-300 милиона;).ей, че простотия що ни помагат бре? ние няма да им благодаримако бях на руснаците щах да оставя тъпите българи без атомна едни 2-3 месеца да им увре кухата кратуна....но като се замисля имаше една поговорка приятел в нужда се познава...а имаше и друга храни куче да те лае...ех поговорки
80
3
 
18
 
! Отговори
Мунчо Вазов преди 13 години
Помните ли кой изпрати самолет да гаси при пожара край Стара Загора? А помните ли кой изпрати тръби за ремонта на шести блок на АЕЦ?... А помните ли кой изпрати 80000 войници и ни освободи от турската ***?...Помните ли?
79
3
 
14
 
! Отговори
Lyubo преди 13 години
Забелязахте ли че "тръбите са за новострояща се АЕЦ в Русия". Значи хората не спират да строят, а ние за една АЕЦ Белене се мотаем вече 20 години и края още не се вижда. Да не говорим, че в Козлодуй все още има два блока /3 и 4/, които могат да налеят едни добри пари в закъсалата ни икономика.
78
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да са живи и здрави братушките, а наще хамерикански управляващи малко да се вземат в ръце!
77
3
 
17
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
Хубаво е настоящото писание да го прочетат изкукуригалите от американската пропаганда русофоби !!! Въпреки всичката помия която изливат върху руснаците от медиите, американската база, която е на наша територия и е нож в гърба им, те доставят частите по възможно най-бързия начин. Въпросните части са били за руска централа в планов ремонт, но са решили да направят този жест и за никакво разкомплектоване не става дума. Щяхме да загубим милиони ако чакахме доставката по обичайния ред.