Пожарът в Бургас най-вероятно е умишлен

Няколко часа пожарникари се бориха с пламъците
Обновена: 15 мар 2011 11:39 | 15 мар 2011 11:32,
20
Пожарът в Бургас най-вероятно е умишлен
Снимка: Община Бургас

Пожарът между бургаския квартал „Банево” и село Изворище по всяка вероятност е умишлен. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов, който пристигна на мястото на инцидента.

Огънят е пламнал в 21 часа в понеделник и само за няколко часа заради вятъра е обхванал над 10-километрова площ с храсти и треви.

До 3 чaса тази сутрин екипи на противопожарната служба Бургас потушаваха стихията. Кметът на Бургас разпореди осигуряването на водоноски и техника от сметопочистващата фирма „Титан”.

„Най-голямото ни притеснение беше, че пламъците могат да достигнат до намиращата се на непосредствена близост вилна зона Изворище, където целогодишно живеят възрастни хора”, каза Николов.

Още по темата
Извършителите се издирват от бургаската полиция.

Десетки доброволци - жители на селата Банево и Изворище, се включиха в борбата с огнената стихия.
Три противопожарни автомобила се опитваха да спрат разпространението на огъня към вилната зона, иглолистната гора и съседните села.  Няма пострадали хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: пожарБанево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
1
 
! Отговори
p do Krum преди 13 години
krume ti si g.........no ama redko i rqdko
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А оня, дето вика, че от Варна всички били евреи, сигурно баща му е такъв!
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички сте от България(достатъчно набутано), така че не ревете кой от кой град или село е!
16
3
 
14
 
! Отговори
Бургас преди 13 години
16, що говориш малоумщини. А и в Бургас пишем на Български , незнам ти от къде си . Кога някой бургазлия е обиждал други градове ? Кога не сме признавали , че има български градове много по-големи и развити от нас - и Пловдив и Варна и София . А има и много по-наредени като Стара Загора например. Ние си обичаме градът повече от другите градове . Много ли е трудно за разбиране . Като ни обиждат се защитаваме .
15
8
 
1
 
! Отговори
burg преди 13 години
Abe nie ot Burgas golema rabota stanahme neshto naposledak vse plueme drugite gradove,a ne vizhdame nashia i za tui veche ni narichat podlogi na Sofianci to ne beshe obidi kam Sliven,Plovdiv,Varna,Ruse,Pernik za tezi se seshtam,no ima i drugi,a tova che ne se disha ot mrasen vazduh,ami tova che poslednite 20god.napravihme 6-7 sela kvartali ta da minem Ruse,sega da vzemem da napravim Aitos i Sredec sashto kvartali ta da minem Plovdiv i Varna,abe kravari sme bili i kravari si ostavame
14
4
 
5
 
! Отговори
КРУМ от Бургас до 2 преди 13 години
Това е за номер 2 от варна ли бе, върна ли бе или маи град повърна се казваше.....пълен с гагаузи.дето никой ги не харесва. Като евреите са.
13
5
 
7
 
! Отговори
KRUM ot Burgas преди 13 години
Ами ако не си чел......... Това е маи добрият град за живеене в България.Нито пристанището Ви е по/голямо,нито морската градина,пък и не е красива като нашата в Бургас. Ние обичаме цяла България и тя нас обича.......А вас.........може само да гадаем. Хайде лек ден
12
6
 
10
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Попитайте във Варна къде са им са улиците, щото тея трапища само за лов на глигани стават!! :-)
11
8
 
15
 
! Отговори
Бургас преди 13 години
Държавата е такава каквато си я направим . А градът ми , може да не е Хавай, ама аз си го харесвам . Може би малко повече културни събития му липсват, но и по това си работим. Нещо ако не ви харесва община Бургас, изберете си друга дестинация за лятото . Варна например. По-добре да изкупуваме йода от аптеките , отколкото да се изпомачкваме пред моловете .
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Запалили са бургаската АЕЦ... :(
9
7
 
7
 
! Отговори
XK33 преди 13 години
8-miВсе едно през другите градове не е минал този облак от Чернобил , само в Бургас...А това за развития град , ще ти кажа , че в такава западнала д-ва като нашата няма нищо развито. Все едно в блатото да изградим чешма и да се бием по гърдите , че видиш ли това не е блато, а Хавай ,...
8
7
 
27
 
! Отговори
Бургас преди 13 години
Казаха морските шопи. В Бургас изкупиха йода , защото 86-та когато облакът от Чернобил мина през Бургаска община , добрите комунисти скриха това от населението и в последствие пострадаха хиляди ...Един народ помни и винаги има едно на ум . Параноята на съгражданите ми може да не е основателна, но е обяснима . Колкото и да мразите града ни , той е най-прогресиращият от 1878-*** до днес. Така, че не гледайте клечката в нашите очи, а пръта дето ви е забит в ухото.
7
5
 
14
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
КАТО СИ НЯМАМЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ И ЦУНАМИ,ЩО ДА НЕ СИ НАПРАВИМ ПОЖАР И ДА СЕ САМОИЗЯДЕМ
6
7
 
5
 
! Отговори
СтрашенКиноСуперМен преди 13 години
Корифеи от целото МеВеРе начело със другаря ... ъъъ извиньети гусин ББ ще имат Национален семинар на тема " Умишлен ли е бил палежа край Бургас и имало ли е изобщо умисъл в действията на невинния овчар запалил това "
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДЯНКОВ И ЦЕЦКО УМИШЛЕНО СА ЗАПАЛИЛИ ПОЖАРА ЗА ДА ВЗЕМАТ ПРЕМИИ И ИМОТИ БЕЗ ПАРИ.
4
3
 
13
 
! Отговори
Темида преди 13 години
Ако един пожар е умишлен, то той се нарича палеж!!!Стига с тази вопиюща некомпетентност:(((
3
5
 
7
 
! Отговори
BSP преди 13 години
NARODA TRIABVA DA GO E STRAH I DA E NEDOVOLEN
2
14
 
12
 
! Отговори
от варна преди 13 години
попитай къде е това бургас ?
1
8
 
19
 
! Отговори
ХК33 преди 13 години
Хората в Япония се държат като стоици , а в Бургас изкупиха йода , макар че са на хиляди километри от аварията...