Лошото състояние на пътя в Симеоновград е предпоставка за катастрофи

Това заяви началникът на полицейския участък в общината Цонка Малева
Обновена: 3 май 2011 22:18 | 25 апр 2011 13:37,
126
Лошото състояние на пътя в Симеоновград е предпоставка за катастрофи
Снимка: Булфото

Пътната настилка в Симеоновград е в лошо състояние и това е предпоставка за катастрофи, смята началникът на полицейския участък в общината Цонка Малева. Тя коментира за БТА мерките, които трябва да се предприемат, за да се ограничат пътните инциденти.

Шестима младежи загинаха в нощта срещу 24 април в града, след като бяха блъснати от автомобил, управляван от 23-годишен местен жител.

Установено бе, че шофьорът е неопитен и се е качил в колата след употреба на алкохол.
Освен, че трябва да се ремонтира пътят, законодателно трябва да бъдат ограничени неопитните водачи да шофират поне до момента, в който свикнат да реагират в сложни ситуации, отбеляза Малева.

Тя е на мнение, че и родителите трябва да носят повече отговорност за децата си, които карат кола, за да се
предотвратят тежки пътни инциденти. Инициативен комитет ще организира протестно шествие на 3 май в Симеоновград по повод на лошото състояние на пътя, където стана и тежката катастрофа в града.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

"Имаме подкрепа не само от жители на нашата община, но и на съседни общини", съобщи председателят на инициативния комитет Антон Петров.

По думите на Петров отсечката е част от третокласна пътна мрежа и трябва да бъде ремонтирана от агенцията "Пътна инфраструктура".

"Още през ноември миналата година изпратихме писмо до компетентните институции, подписано от 1617 души, в което настоявахме за ремонт на отсечката. Той трябваше да започне през март, а вече е краят на април", отбеляза Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
7
 
! Отговори
Emka преди 12 години
И много чудно как е развивал тази скорост на третокласния път,сигурно е летял ниско просто
103
2
 
7
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Да, той се натряскал като казак, после пътнта настилка виновна. Айде стига простотии. то че не е добра е вярно, ама в случая не е виновна настилката. докато не започнат строги, ама много строги санкции за употреба на алкохол, дори затвор, нещата няма да се подобрят.
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е, че този път е ужасен, но ако беше чисто нов тогава новината щеше да бъде: идеалната настилка е предразположила младия, неопитен, пиян водач да вдигне съответната несъобразена скорост и да изгуби управлението на автомобила....най-големия проблем на нас българите е, че нямаме никакво самосъзнание........Бог да прости невинните!
101
1
 
9
 
! Отговори
жжоая преди 12 години
Като не позволява пътя да кара бавно бе *** му с ***.То в цяла България пътищата са такива и кво да караме със 160 по тях ли да се претрепем.Пътищата са лоши вярно ама като караш пил и с висока скорост и дори на хубав асвалт пак стават бели.
100
2
 
10
 
! Отговори
До 88 преди 12 години
При съвремените добре одупчени БГ "пътища", понякога и с 50км/ч не можеш да си запазиш шарнира,джантата и живота дори...Но на т.нар. БГ-управници още от бай-тошово време им е удобничък тъпизма "несъобразена скорост" - това продължава и до днес и е ефикасен начин за избягване от наказателна и др. отговорност на ИСТИНСКИТЕ виновници за над 60%от ПТП-тата в БГ - тези, които докараха /и "подържат"/ пътищата в това плачевно състояние.
99
5
 
4
 
! Отговори
До долния №98 преди 12 години
Отдалеч ти личи, че си ГЕРБЕРАСТ... и комунистическото оправдание "несъобразена скорост" ти е много удобничко, нали?Толкова си ***, че си чак ВДЛЪБНАТ!
98
4
 
9
 
! Отговори
аз...до istinata преди 12 години
На г-жата пътя й виновен,на теб Плевнелиев.......ЗАЩО СЕ НЕ ВЗЕМЕТЕ В РЪЦЕ,А?!!!Пикльо с два месеца стаж зад волана,с чужда кола,с алкхол в кръвта и превишена,ама мнооооого превишена от допустимото скорост за населени места!!!КОЙ Е ВИНОВЕН БЕ,А?!!!Закона може би,който забранява или този,който му е наливал в устата,или този който му е натискал газта на лекия автомобил!!!!ЯЯЯЯ,СТИГА БЕЗОТГОВОРНИ И *** КОМЕНТАРИ!!!!ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ПЛОСКОДЪННИ,А?!
97
2
 
9
 
! Отговори
IND преди 12 години
добавен от: istinata преди 15 минутиПътя не е ремонтиран от 40г., на на теб точно Плевенлиев ти е виновен, който е от по-малко от 2г. в управлението на държавата. И не пътят е виновен защото ако беше перфектен онзи щеше да кара с още по-голяма скорост....
96
2
 
6
 
! Отговори
шофьор преди 12 години
И при лоша пътно настилка когато се кара съобразно пътната обстановка няма да има ПТП. Преди 1989 год. имаше по добър подбор на кандидат шофьорите истинско медицинско , имаше и психо изпити дори за кат. "В", обучението беше на ниво, имаше полигон с изпит, сега всичко се купува, медицинско, диплома, изпит и пр.Дори КАТ водече на отчет младите шофьори и авто хулиганите .
95
0
 
5
 
! Отговори
Станев преди 12 години
А наличието на алкохол в кръвта и високата скорост още повече в населени места не са ли предпоставка?... нищо чудно след някоя друга година да го оправдаят в съда, заради пътната настилка, все пак сме в България!
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
влошената пътна настилка....ми че тя на болшенството пътища е влошена.НЕ.влошено е съзнанието на българина и все по трагично става.
93
2
 
6
 
! Отговори
istinata преди 12 години
Хайде питайте бодряшкия Плевнелиев защо не е ремонтирал този лунен държавен път с дължина от 12 килметра?Защо му е отпускал само по 8 000 лв. годишно? За какви магистрали и милиарди еврофондове ни говори след като не е намерил управленски потенциал да нормализира тази пътна отсечка и сега най-главното! защо този сам приличаш на път участъ не е затворен изцяло като твърде опасен до ремонтирането му? Ако този път беше затворен сега нямаше да има тази трагедия? Дали Плевнелиев ще си подаде оставката? Дали ще бъде затворен и незаконнияат път Хаинбоаз,който също е за затваряне и повторното му изграждане? но Плевнелиев каза преди време,че ше го узаконява? Е как така нали не може да се узаконява в последствие по ЗУТ? Още ли се питате къде е вината? В ДЪРЖАВАТА в МИНИСТЕРСТВОТО МРРБ в ПЛЕВНЕЛИЕВ! Шест човешки живота на съвестта на Плевнелиев! Само с благи приказки за бъдещето не искаме повече!
92
1
 
1
 
! Отговори
do 85 преди 12 години
Kafeto e pricinata za gra6noto pisane(razlq se vurhu klviaturata) A za Ba6ta mi nedei da govori6, na 4eren i bezluden put NI6TO NE MOZE DA SE SLU4I. Da smqtam da nau4a da6teria si da kara kola ot mnogo malka, i da i naleia v glavata 4e avtomobila e oruzie za ubivane i trqbva da si izklu4itelno vnimatelen i otgovoren.
91
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Омръзна ми да чувам, че нямало пари за ремонт и поддръжка. Омръзна ми общини и държава да си прехвърлят топката, докато ни избиват по улиците. Нека вдигнат тройно наказанията за пияни шофоьри, обаче искам и затвор за онези, които не са си свършили работата за ремонт и поддържка на пътя. А пари със сигурност са взели, у нас няма община, която да не получава средства за ремонт на настилката. П.С. Не говоря за този конкретен случай, а за цялата страна. Затвор и за ***, които крадат шахти!
90
0
 
9
 
! Отговори
Реален преди 12 години
Това момченце като има комплекси не е това начина да караш с 160км в населено място после дупките му виновни боже опази че и госпожа Цонка Малева го защитава има две положения или пиеш или караш средно нямя!!!!!!!!!!
89
5
 
3
 
! Отговори
изненадан съм преди 12 години
Как забравихте да отбележите ,че "чалгата е виновна" !
88
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България има най-двуличния закон за движение по пътищата в цял свят. Никъде в цивилизацията не се използва изразът 'несъобразена скорост'. Няма такова животно - има разрешена и превишена. Точка. Пише 50, караш с максимум 50. Няма как да СЪОБРАЗИШ, че някое *** не е почистило леда, че има дупки, че няма мантинела или маркировка. Моята работа като водач е да спазвам знаците, а не да се правя на баба Ванга и да хвърлям боб дали на завоя има непочистен сняг или как да запазя шарнира си!
87
0
 
15
 
! Отговори
ринго преди 12 години
Който е отстъпил колата на пияния посерковец да лежи също в затвора .Жалко за младите погубени души .Пълна липса на възпитание и задръжки е причината .Поколение от профани с преобладаващо потребителско мислене и нагласа .Нацията ни загива с такива добро не ни чака.Съболезнования на близките на загиналите невинни деца.
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
докато има дупки и ***, хората ще умират..държавата трудно може да се справи с ***, но може да се заеме с дупките..за да можем после да се концентрираме на ***..сега ще изникнат 1000 допънитени съ-причинители - тъмна улица, дупки, кал, вода, откраднат капак на шахта, че децата вървели по улицата и т.н. 60% от катастрофите наистина се дължат на пишман шофьори, но 40% са заради пътищата и бараките, които се карат. а за това ние като шофьори нищо не можем да направим..
85
1
 
12
 
! Отговори
:) преди 12 години
Не, но писането ти те показва като неграмотен, а баща ти - безотговорен. Ти би ли показал на 10 годишният си син как се стреля с пистолет и да му дадеш такъв? Според мен би трябвало и да има СОЛЕНИ глоби, даже и конфискация на возилото за такива "бащи"