Лошото състояние на пътя в Симеоновград е предпоставка за катастрофи

Това заяви началникът на полицейския участък в общината Цонка Малева
Обновена: 3 май 2011 22:18 | 25 апр 2011 13:37,
126
Лошото състояние на пътя в Симеоновград е предпоставка за катастрофи
Снимка: Булфото

Пътната настилка в Симеоновград е в лошо състояние и това е предпоставка за катастрофи, смята началникът на полицейския участък в общината Цонка Малева. Тя коментира за БТА мерките, които трябва да се предприемат, за да се ограничат пътните инциденти.

Шестима младежи загинаха в нощта срещу 24 април в града, след като бяха блъснати от автомобил, управляван от 23-годишен местен жител.

Установено бе, че шофьорът е неопитен и се е качил в колата след употреба на алкохол.
Освен, че трябва да се ремонтира пътят, законодателно трябва да бъдат ограничени неопитните водачи да шофират поне до момента, в който свикнат да реагират в сложни ситуации, отбеляза Малева.

Тя е на мнение, че и родителите трябва да носят повече отговорност за децата си, които карат кола, за да се
предотвратят тежки пътни инциденти. Инициативен комитет ще организира протестно шествие на 3 май в Симеоновград по повод на лошото състояние на пътя, където стана и тежката катастрофа в града.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

"Имаме подкрепа не само от жители на нашата община, но и на съседни общини", съобщи председателят на инициативния комитет Антон Петров.

По думите на Петров отсечката е част от третокласна пътна мрежа и трябва да бъде ремонтирана от агенцията "Пътна инфраструктура".

"Още през ноември миналата година изпратихме писмо до компетентните институции, подписано от 1617 души, в което настоявахме за ремонт на отсечката. Той трябваше да започне през март, а вече е краят на април", отбеляза Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ушевите катаджии си имат дежурен отговор, когато им кажеш нещо да направят за безопасността - не е наша работа, има комисия към кметството за това. А какво им пречи да дадат мнение на бюрократите в комисията? Който не вярва да иде да каже на катаджиите до колелото на панаира в Пловдив, че трябва да се боядисват пешеходните пътеки по-често и да няма високи храсти около двете колела, защото скриват коли и пешеходци.
83
2
 
3
 
! Отговори
do 77 преди 12 години
Do 77Ne moga da te razbera. I men ba6ta mi me u4e6e da karam kato bqh na 11godini. Niamam nito edna katastrofa, dori i kola ne sam odraskal do sega sled 14 kodini s knizka. I az karam mo6ten avtomobil, tova ubiec li me pravi? ili puk mutra? Kazi mi, kakav $ovek si kato kara6 dzip, ili kato kata6 motor4e do daskaloto?
82
2
 
25
 
! Отговори
местните много преди 12 години
добре я знаят тази дупка ,а минават през нея с 100 км/ч ! Е сега дупката ли е виновна за катастрофата ?! По-скоро дупката на майка му е виновна ,затова ,че го е извадила на бял свят !
81
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ пак да излезе и да се бие у гърдите, че строи магистрала...
80
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой има ли представа какво стана с Йоско ,който по същия начин извърши убийство с бронираното си джипче?
79
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tazi snimka ot lunata li e?
78
1
 
25
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ЙОСКО уби с 200 км/ч двама души на бул България. Там асфалта е без дупки. Значи не състоянието на асфалта е определящия фактор, а наличието на мозък. Когато има дупки по пътя- карай бавно, ако са големи дупки- карай още по-бавно!
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само преди два дни видях по черен път татко,който учеше сина си /не повече от 12 годишен/да кара кола.Съседът ми,собственик на джип също учеше сина си на такава възраст да кара мощната кола.Сега момчето е осмокласник и ходи всеки ден на училище с мотор.Не съм запозната с моторите,но разбрах,че бил 80 кубиков,но в документите, за да бъде регистриран и да го кара момче на тази възраст пишело 50 кубика.Едва ли в КАТ не ги знаят тези неща,но всеки си затваря очите.Докога?
76
0
 
22
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Докога ще се мъчим да оневиняваме явни УБИЙЦИ!
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цонка Малева е открила топлата вода! Нека всички я открият като нея :D
74
2
 
2
 
! Отговори
един от народа преди 12 години
тая цонка малева да докладва какво са направили ръководените от нея ушеви, за да не е пътя в такова състояние! защото задължение на ушевците е не само да глобяват ( в повечето случаи неправомерно), но да съдействат за създаване на предпоставки за безопасно (откъм състояние на пътя) кормуване. диването винаги ще има по пътищата, но и полицията спи и дреме. а, от време на време дебне за да попълни бюджета!
73
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
че шофьора е виновен това е безспорно, но не можем да пренебрегнем факта че и пътищата допринасят за подобни инциденти, понеже само в БГ ако направиш ПТП заради дупка полицая идва и ти пише акт за несъобразяване с пътната обстановка, ето това е ш**аното в цялата работа, такива актове трябва да се пишат на общините подържащи пътя
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Установено бе, че шофьорът е неопитен и се е качил в колата след употреба на алкохол.-ПРЕСТАНЕТЕ да заобикаляте истината (НЕОПИТЕН) по какво разбрахте че бил с книжка от 3 месеца ХА ХА ИСТИНАТА е А Г Р Е С И В Н О С Т и това е много по опасно защото важи за ВСИЧКИ и всичко ПОМИСЛЕТЕ
71
0
 
4
 
! Отговори
e46 преди 12 години
Minah vednuj prez tozi put, i si ostavih bronqta na patq, to tam trqbva da se sloji tabela che patq e samo za ofroad i da minavat samo djipki
70
1
 
7
 
! Отговори
европеец преди 12 години
Някои продължават да се чудят какви знаци продължава да ни дава Бог по най-светлите християнски празници. Мисля, че само ни припомня какво се случва, когато едно общество е пропито от атеизъм, егоизъм и пълна липса на морал. Началото беше поставено през 1944 г., краят все още не се вижда. Никога българинът не е бил толкова лишен от човешкото отношение към живота, колкото през последните 50-60 години, когато спря дори да иска да има по повече от 2 деца в семейството си напук на традициите си.
69
3
 
3
 
! Отговори
pege преди 12 години
Защо не го е направил кмета шосето? Чии го е крепил? Като се обърне каруцата акъли бол.
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е вярно - Ами ако дупките ги нямаше и настилката беше перфектна с каква ли скорост щеше да кара?
67
1
 
12
 
! Отговори
IND преди 12 години
да оправят пътя та да могат *** като този да карат направо с 200 км/ч...
66
1
 
5
 
! Отговори
da преди 12 години
разбрахте ме погрешно..не оправдавам шофьора..но май е наглост да сложиш ;легнал поличаи; на абсолвтно разбита улица,,,чялото ни обшество е болно...
65
0
 
20
 
! Отговори
Голям Праз преди 12 години
В другите държави, кто си строшиш колата в дупка на пътя съдиш общината. Тук ако си строшиш колата в дупка на пътя те глобяват за "несъобразена скорост". Горното няма нищо общо със трагичния случай, но е крайно време власт имащите да започнат да носят отговорност за ПРЕСТЪПНАТА ИМ НЕБРЕЖНОСТ при поддържането на пътните настилки!