Оптимизъм! Минималната заплата скача на 270 лв.

КНСБ прогнозира компенсация на доходите от първи юли
Обновена: 30 май 2011 20:32 | 30 май 2011 20:32,
433
Оптимизъм!  Минималната заплата скача на 270 лв.
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и лидерът на КНСБ Пламен ДИмитров. Снимка: БТА

Провокиран от оптимизма на социалния министър, председателят на КНСБ даде положителни прогнози за компенсацията на доходите в страната.

"Аз прогнозирам, че минималната работна заплата най-вероятно ще бъде увеличена на 270 лв., ще има и еднократно плащане към пенсионерите, но диференцирано за отделните категории“, прогнозира Димитров.

Синдикалният лидер обясни прогнозите си на база разговорите до момента с финансовото министерство, въпреки че все още не са готови окончателните варианти за компенсацията на доходите, след пресконференция в Министерския съвет.

Според Димитров увеличението на минималната работна заплата е сигурно, както и диференцирано еднократно плащане към пенсионерите спрямо размера на пенсиите.

Това, което трябва да се договори още между социалните партньори, са бюджетните заплати, минималните работни заплати по икономически дейности и особено в частния сектор.

Още по темата

Според Димитров, сигналите на правителството към частния сектор за минималното заплащане трябва да са такива, че да стимулират потреблението.

Финансовият министър Симеон Дянков отказа коментар на сутрешния оптимизъм на социалния му колега Тотю Младенов с думите: "Хубаво е. И аз съм оптимист за много неща“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
406
0
 
18
 
! Отговори
до 423 преди 12 години
Преди да пишете е добре да се информирате какво означава минимална работна заплата - записано е ясно в Конституцията на РБ. Това е гарантирания минимален доход за едно лице, т.е. отнася се и за някои работодатели, на които им е угодно да осигуряват работника на МРЗ и останалото на ръка да плащат /сивата икономика/ и т.н. Този доход е доста обвързващ в много сфери.Така както сте се изказали излиза, че и майките са ***, защото втората година от майчинството е на МРЗ.
405
0
 
22
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
И като скочи ще получаваме с 30лв по-малко
404
0
 
23
 
! Отговори
хасан преди 12 години
Това е малко повече от надницата ми, как живеят хората с тея пари не знам - господ да им помага
403
0
 
26
 
! Отговори
Колхозник преди 12 години
Аз съм против увеличаване на минималната работна заплата защото: - ще се увеличат такси за услуги като например таксата за преглед при лекар - ще се увеличат социалните помощи на многодетните семейства без мозък - ще се увеличат заплатите на хора които едва ли го заслужаватИстината е, че няма хора които реално да извършват някаква работа и да са на минимална заплата. На 240 лв. са някой привилегировани ***, които си ги получават без труд и отиват на работа за да отбият номера.
402
2
 
21
 
! Отговори
pachangel преди 12 години
Нали Борисов ви прави магистрали и метро какво още искате.Ако стане 270 лева минималната а 300 за тия дето гласуват за него ще сте на далавера :))))
401
1
 
25
 
! Отговори
до 401 преди 12 години
Ето това е решението! Не само един , много хора с много автомати и бой мамицата им ***.Като се разстрелят 50 000 *** другите или ще станат по ниски от тревата или и за тях куршум.
400
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бравооо евала *** ръста на заплатите, *** чудото, *** хората, *** нацията, те тва му се вика робство, нееее такъв народ като нас няма просто, Да ни лъжат постоянно и ние да им вярваме, че нали надеждата умирала последна..Пък можело нещо да се промени. Германците на 3 години нов модел БМВ правят, ние за 20 години не може да закърпиме магистрала Хемус, а парите изчезват постоянно ии да стискаме зъби и тая година, па на година че се опраат нещата само да дойдат парите от еврофондовете..
399
4
 
32
 
! Отговори
ако ти стиска преди 12 години
1077 евро минимална 65 на дете 255 помош допълнителна ако си с 2 деца 270 помощ за наема ако е около 550 /Така при двама работещи ,всеки от вас може да смята.Та пиша ви от Франция.Щото се нагледах на *** коментари.Да добавя днес кг.котлети в магазина са 1.89 .Мога още да пиша НО ЗАЩО?Който му стиска и не страда от криворазбран патриотизъм ХВАЩА ПЪТЯ.Мазохистите нека си седят и редят по цял ден клишета кой колко е велик.ДАЛИ СЪМ ПРАВ ?
398
1
 
43
 
! Отговори
по-полека преди 12 години
Това повишение не означава нищо!Частния бизнес си има свои правила и му е през оная работа какво казал тоя и оня!Колкото реши чорбаджията,толкова ще ти даде,има си механизми,а профсъюзите ще ги води по ресторанти с малки пликчета под масата!В нещата съм и знам какво говоря!
397
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще ме оспокоят ако ги умножат по 5-6 тези смешни 270 лв. Тогава може и да се почувстваме европейци. Та Южната ни съседка Гърция има 1800 лв минимална заплата и продължава да мрънка за пари.
396
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На минимална работна заплата работят: *** , Бездарни кумундели, абсолютни олигОферни без амбиции , повечето червени писачи тук ! Дреме ми че ще ви се дигнат заплатите ! И без това нищо не работите!
395
2
 
22
 
! Отговори
boec преди 12 години
слънце,въздух,оптимизъм=болен организъм
394
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dobre e,270 lv napalno stigat za snosen jivot v momenta,stiga inflaciata da spre da raste
393
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от тези 30 лв отгоре,работника ще получи 20. не казвайте на европа,че се вдига заплатата с 10 евро на месец,защото хората там вземат повече на час и яко ще ни се смеят !
392
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опитимизъм или подигравка? Защото вие хубаво ще а направите 270 лева, а до тогава с колко ще вдигнете цените, а тока, а водата, а парното? Тия направо стават нагли вече!
391
2
 
47
 
! Отговори
един преди 12 години
Минималната работна заплата вдигат, защото не могат да вържат бюджета. Идват избори, трябват им повече пари за бензини и командировъчни да обикалят по избирателните райони, а и да си вдигнат заплатите, защото техните са обвързани с минималната работна заплата. Поне с 400-500 лв. ще скочат заплатите на родните парламентаристи. Нека простосмъртните от народа се радват на 20 лв. увеличение, защото 10лв. отиват автоматически вдържавната хазна.
390
2
 
38
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
Защо да плащаме осигуровки и данъци на тази държава?! Да храним *** политици като Сидеров, Яне, Гоце, Станишев, Костов, Борисов, Цецка, Искра, Мая...20г, аман от луди. Към тях държавни чиновници, общинска и областна администрация, ***, безработни, мързеливи, деца, пенсионери, хора в неравностойно положение, луди, откачени, побъркани... то за нас работещите не остават. По 5 хил.лв. трябва човек да изкарва на месец, та дано да му останат да живее и той.
389
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е цинизъм!Защо продължаваме да гласуваме за тези пеликани в парламента?
388
0
 
42
 
! Отговори
Е как да не я вдигна преди 12 години
Избори идат Гербавите са научили триковете на "успешното управление" стискай до избори после го давай ларж... ако 270лв може да се счита за заплата в Европа разбира се...
387
0
 
33
 
! Отговори
иван преди 12 години
тези от правителството как я виждат таз работа с вдигането на мин запата, на какво основание - успяха да повишат БВП ли, успяха да намалят безработицата ли, условия за бизнес ли създадоха по-добри в страната ни, производството ли съживиха или просто няма как да пълнят бюджета та вдигат данъци и такси за да могат да ходят "на среща в избирателния си район" в почивните дни и то със служебни коли, кортежи и ББ да се бие по гърдите за смотаните му магистрали. Та той народа няма какво да яде. Божее