Оптимизъм! Минималната заплата скача на 270 лв.

КНСБ прогнозира компенсация на доходите от първи юли
Обновена: 30 май 2011 20:32 | 30 май 2011 20:32,
433
Оптимизъм!  Минималната заплата скача на 270 лв.
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и лидерът на КНСБ Пламен ДИмитров. Снимка: БТА

Провокиран от оптимизма на социалния министър, председателят на КНСБ даде положителни прогнози за компенсацията на доходите в страната.

"Аз прогнозирам, че минималната работна заплата най-вероятно ще бъде увеличена на 270 лв., ще има и еднократно плащане към пенсионерите, но диференцирано за отделните категории“, прогнозира Димитров.

Синдикалният лидер обясни прогнозите си на база разговорите до момента с финансовото министерство, въпреки че все още не са готови окончателните варианти за компенсацията на доходите, след пресконференция в Министерския съвет.

Според Димитров увеличението на минималната работна заплата е сигурно, както и диференцирано еднократно плащане към пенсионерите спрямо размера на пенсиите.

Това, което трябва да се договори още между социалните партньори, са бюджетните заплати, минималните работни заплати по икономически дейности и особено в частния сектор.

Още по темата

Според Димитров, сигналите на правителството към частния сектор за минималното заплащане трябва да са такива, че да стимулират потреблението.

Финансовият министър Симеон Дянков отказа коментар на сутрешния оптимизъм на социалния му колега Тотю Младенов с думите: "Хубаво е. И аз съм оптимист за много неща“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
2
 
56
 
! Отговори
men преди 12 години
Направо е смешно... преди година и половина бензина беше около 1.90 сега е 2.50 това е 30 % нагоре. Хляба беше 60 ст сега е 1.10-1.20 което е 100% отгоре да не изброявам всичко но е видно че цените за година са скочили средно около 50 -60 % за основни продукти за какво увеличение говорим с някакви си 30 лева на фона на това увеличение си е чиста мизерия
385
1
 
48
 
! Отговори
томас преди 12 години
престъпници ни управляват от край време - бих се съгласил заплатата да е 270 лв - ама всеки депутат да работи за минимална заплата - да ги видим тогава
384
0
 
48
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Таратанци. От първи юли е ясно само, че скача ел.енергията. Другото са предизборни пиратки.
383
2
 
28
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
До 398. Герболетките са едно интересно социално животно. Когато им излезеш насреща с логика и силни аргументи се разпищяват като ощипани и те наричат комунист, червен и прочее. Многократно го повторих, аз съм от зелената партия,не тази дето беше тук в България а истинската европейска зелена партия.Нито го знам кой е Кутев нито ме интересува Орешарски. Те са в миналото,въпроса е че ***, дето подкрепяш и са на власт,ни закопават и колкото и да си сляп и ти ще го усетиш, въпреки уверенията.
382
0
 
31
 
! Отговори
Посетител преди 12 години
КНСБ и КТ-подкрепа и другите който яхват вълната от недоволства преговарят с правителства и т.н. , но не в изгода на хората. ТОВА Е ПОДИГРАВКА !!! ИСКАМ НЯКОЙ ОТ ВАС МИШКИ ДА СЕ ПРОБВА ДА ЖИВЕЕ С 270лв заплата да си плаща сметките навреме, да си плаща за детски градини, лекари и т.н. ИСКАМ ДА МИ ДАДЕТЕ ПРИМЕР КАК ДА ИСКАРАМ АЗ С 270лв. ИЛИ ДА СИ ВЗИМАМ 1 АВТОМАТ....
381
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тва е много яко. А в бившата соц-страна Чехия, минималната заплата е тъкмо 330 евро, ще рече - къмто 650 български лева. Пък хранителните продукти - да не паднете - са между 20 и 80% по-евтини отколкото в България. Чудни чудеса се случват в света - уж и Чехия беше в СИВ и във Варшавския договор, уж и тя баше соц, уж и там управляваше комунистическа партия, па накрая глей кви разлики, начи... Ква ли ще да е причината? :))))
380
7
 
23
 
! Отговори
Д-р Позитанов преди 12 години
Ей, *** позитнаски, кога сме били по-добре от гърците в последните 60 години бе? Знам, че другаря Кутев ви е спуснал директива да повтаряте като папагали колко добре сме били при Тройната коалиция и колко зле сме сега, но все пак и други хора живеят в тази държава. Добре, че ги изритахме от властта червените хрантутници, че сега и тук щеше да има бунтове и национални катастрофи. Ходи при Орешарски да ти преподава теория на марксизма и колко добре се живее в комунизЪма.
379
3
 
37
 
! Отговори
ИЗБОРИ преди 12 години
ИЗБОРИ ЧУКАТ НА ВРАТАТА И ЗАТОВА ВСИЧКИ СА СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА САМО ЗА ***. АБЕ НЕНОРМАЛНИЦИ ТО ПРАВИТЕЛСТВО И СИНДИКАТИ , АЗ ЦЯЛЖИВОТ СЪМ СЕ ОСИГУРЯВАЛ НА ЦЯЛАТА СИ ЗАПЛАТА И СЪМ СИ ЗАРАБОТИЛ ЛЕНСИЯ ОТ ПОЧТИ 1000 ЛЕВА. СЛАГАТЕ МИ ТАВАН И СЕГА ВСЕКИ МЕСЕЦ МИ ВЗЕМАТЕ ПО 300 ЛЕВА. С МОЙТЕ ПАРИ ЩЕ ПЛАТИТЕ НА ***, НЕГРАМОТНИЦИ И ТАКИВА ,КОИТО НЕ СЕ ОСИГУРЯВАТ РЕАЛНО. НЕ СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ ,А ПОСЛЕ РЕВАТ, ЧЕ ПЕНСИИТЕ СА МАЛКИ. АЗ ЛИ ДА ГИ ОСИГУРЯВАМ. НЕНОРМАЛНА МЪРЛЯВА ДЪРЖАВА *** РАБОТ
378
5
 
21
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
както бях писал..нито Дянков нито Трайков като министри са ни проблема! Проблема ни е Св.Дон боко Победоносец и неговата групировка ИПОН прераснала в ГЕРБ!мутрите проникнаха в МВР и го овладяват преразпределяйки постепенно наркопазарите и контролирайки каналите за проституция, както и митниците!Няма иначе нищо лошо в пакта за стабилност! да искаме ли да сме в еврозоната дефицита ни трябва да е под 3%! Гласувам смело за Синята коалиция а Вие приятели?
377
4
 
25
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
До 393. Абе герболетке, колко пъти да обяснявам, че не съм социалист или комунист. Знам какво върви по новините, макар напоследък да не ги гледам много щото, твоят любимец е окупирал 90 % от времето им а останалата е за Цецо Тотю и Смърдянков. Ние бяхме по-зле от тях, и дори сега с намаляването на заплатите и пенсиите им сме по-зле от тях, колкото до икономиката им, ние бяхме по-добре преди Борисов да дойде, така, че айде си затвори устата, щото не разбираш от икономика повече от Дянков.
376
1
 
21
 
! Отговори
м преди 12 години
Ам хубаво ще скочи на толкова, ама като вдигнат някаква цена на данък или стока и кво става тогава? Същата работа. Нека вдигнат ама да няма увеличение на неща поне година та да усетят хората подобрение. какво само мажете положението.
375
11
 
24
 
! Отговори
Д-р Позитанов преди 12 години
Ти новини гледаш ли бе? Не виждаш ли кво става в Гърция. Бавят пенсии и заплати с по няколко месеца, орязани са всички социални придобивки, милиард и половина евро са изтеглените спестявания от банките, гръцките власти обмислят военно положение. Братовчедка ми, която от 15 години е женена в Гърция е решила да се премести в България с цялото си семейство. та кое им е по-добре на гърците? Д-р Червен Екскремент?
374
3
 
20
 
! Отговори
до rumen221 преди 12 години
Приателю, я ни светни как пишеш такива фермани, а нормалните потребители можем да пишем само с 500 символа? Да не си на щат в днес.бг? Служителите на сайта с привилегии ли се ползват? Или си по партийна линия?
373
1
 
34
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
До 378 Гърците имаха високи заплати и пенсии три пъти колкото нашите. И ти ми говориш че без Дянков щяхме да се срутим като Гърция? Изобщо не може да става сравнение, ние и в момента сме по-зле от Гърция.
372
3
 
19
 
! Отговори
до 381 преди 12 години
Веднага повярвах, че си 60 годишен пенсионер седнал да пише по форумите рано сутрин. Прозрачен си, мойто младо социалистче.
371
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A в Гърция намалиха пенсиите и заплатите Дянков държи нещата добре , ако не беше той , досега да сме се срутили като Гърция
370
2
 
17
 
! Отговори
SSS преди 12 години
Da ne se gordeem tolkova mnogo 4e sme evropeizi ,v niakoi strani minimalnata sozialna pomo6t e 375 E ...a zenite sa ednakvi..za kakvo govorime.!!!???
369
1
 
19
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 12 години
...minimalnata zaplata na 270lv=135evro, koeto zna4i gzobni pari....we ima ednokratno plawane kam pensionerite , no deferenzirano za otdelni kategorii' sire4 ednite pensioneri za miropomazani we qdat a drugite we zqpat qdqwite v ustata. BRAVO! mnogo OPTIMISTI4NO! BRAVO NA KNSB! ka ni se ***
368
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какъв ти оптимизъм,то си е жив онанизъм
367
2
 
25
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Ами аз не съм оптимист, щото не вярвам на Тотю и Смърдянков, но по-принцип съм оптимист, че ще се оправим като се махнат ГЕРБ.