Оптимизъм! Минималната заплата скача на 270 лв.

КНСБ прогнозира компенсация на доходите от първи юли
Обновена: 30 май 2011 20:32 | 30 май 2011 20:32,
433
Оптимизъм!  Минималната заплата скача на 270 лв.
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и лидерът на КНСБ Пламен ДИмитров. Снимка: БТА

Провокиран от оптимизма на социалния министър, председателят на КНСБ даде положителни прогнози за компенсацията на доходите в страната.

"Аз прогнозирам, че минималната работна заплата най-вероятно ще бъде увеличена на 270 лв., ще има и еднократно плащане към пенсионерите, но диференцирано за отделните категории“, прогнозира Димитров.

Синдикалният лидер обясни прогнозите си на база разговорите до момента с финансовото министерство, въпреки че все още не са готови окончателните варианти за компенсацията на доходите, след пресконференция в Министерския съвет.

Според Димитров увеличението на минималната работна заплата е сигурно, както и диференцирано еднократно плащане към пенсионерите спрямо размера на пенсиите.

Това, което трябва да се договори още между социалните партньори, са бюджетните заплати, минималните работни заплати по икономически дейности и особено в частния сектор.

Още по темата

Според Димитров, сигналите на правителството към частния сектор за минималното заплащане трябва да са такива, че да стимулират потреблението.

Финансовият министър Симеон Дянков отказа коментар на сутрешния оптимизъм на социалния му колега Тотю Младенов с думите: "Хубаво е. И аз съм оптимист за много неща“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
1
 
25
 
! Отговори
Отвратителна каста преди 12 години
Ей господинчо синдикален ***, 39 години втора категория имам дадени на тази държава. Омерзник, за това че съч рискувал многократно живота си ще ме залъгвате с някакви еднократни стотинки. Цените скочиха, чудя се как да свържа двата края, това ли е отношението на държавата към мене, да ме превърне в клошар. Направо са отврат политиканите, синдикалистите.
365
0
 
23
 
! Отговори
Перко преди 12 години
А сега кажете, че държавата не се грижи за благополучието на населението. А кажете де, след като вероятното увеличение на минималното заплащане на труда ще е с цели 12,5%. Коя друга държава в света обмисля такова нещо. Не са 1, 2 или 5 ... Цели 12,5% ... Ама ще кажете че са само 30 лева ... Да ама са 12,5% ... 30 лева ... Ама са 12,5% ... Процентно удряме всветовните икономики в земята ... Ха ха ха ...
364
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво от това? По-високи осигуровки.Светът наново ще се пренарежда, натам вървят нещата. Лоша работа !
363
1
 
34
 
! Отговори
Позор преди 12 години
Синдикатите са най-големите послушковци ! Обслужват всяка власт и са благодарни за всяха подхвърлена троха. Те не защитават интересите на трудещите се !!! И КНСБ и Подкрепа са *** на власта!Какво означава да се увеличи мин. работна заплата с 30 лв. и да се дадът по десетина лв. на пенсионерите еднократно ?! ПОДИГРАВКА !*** и верни кучета на Дянков...
362
1
 
32
 
! Отговори
angel преди 12 години
Няма такъв селянин - амбициозен, напорист и противен като Пламен Димитров.
361
4
 
17
 
! Отговори
Bado преди 12 години
Nqma takav *** 135eur min zaplata prodaljvaite da zadarjate speciqlisite v bg :).Balgariq ima resurs min zapltata da e 500eur. Ve4e nqma ni6to darjavno 95% ot horata sa v 4astniq sektor vatre6no 6te sa uniq s S klasite i A8 t.e 4asnicite.
360
0
 
34
 
! Отговори
спец преди 12 години
Преди векове, тук данъка е бил следният: няма пенсионни фондове. Всеки, който изкара някаква печалба, приспада разходите (по фактури, щото много лъжа и източвания има също!) от чистата пебчалба вади 10% внася ги на сметка на държавната хазна и това е! Останалото обслужва паразитиращи функции. Затова света е несправедлив и живота ад, защото законите и системата ви са порочни и паразитиращи. на гърба на 1 производственник, висят стотици *** без полза. А после чакайте високи заплати, утописти.
359
1
 
37
 
! Отговори
спец за 372 преди 12 години
П редлагам справедливото въвеиждане на пенсионната схема,к акто е била преди векове: Всеки, който работи си отделя 10% от чистият доход в сметка на държавата и това е. Останалото си е негово. баба ми работеше като луда зад а храни номенклатура, ***, а и дадоха 130-150 лева пенсия? за какво да внасяме, а? Тая скапана система дето ни създадохте тука е ад. за какво да ви работим бе ***? за да карате Поршета и да храним *** и депутати ли? Вървете да бачкате сами, да видите как става!
358
1
 
26
 
! Отговори
спец за финансист преди 12 години
Много си отворен маминко синче. Аз съм си плащал висшето, а държавата не ми е дала и лев за това. Откъде на къде ще плащам върху мой труд, за образование. Я да ви разстреляме такива мъдреци, че заради вас теглим ние! Ама тия от НСС, НСБОП, ДАНС са толкова заспали, че вече 40 години ви търпят такива дето ни закопавате. да не сим и дал ти образованието наготово а? Я се разкарайте с вашите идеи *** че ще ви и скапаната мафия банкерско-мафиотска! От вас никаква полза, а милиардери станахте от лихви
357
8
 
22
 
! Отговори
Финансист преди 12 години
Категорично съм против понятията МРЗ и минимална пенсия. Толкова ли искат *** като ги пазариш за работа?! То е за тъпия българин, който е петимен да не плаща данъци. Наложително е въвеждането на ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНЗ. Щом имаш "вишо" се осигуряваш върху 1000лева и толкоз. *** не вземаш толкова, въобще не ме интересува, значи толкова ти струва и "вишото". А не като сега, вземате всички по над 1000 лева, а плащате данъци върху МРЗ и после няма пари за пенсии, ми няма, откъде да се вземат?
356
0
 
26
 
! Отговори
не е смешно преди 12 години
Taкава новина, особено сутрин на гладно води до стомашна болка и загуба на настроението поне за 1 час;(
355
0
 
18
 
! Отговори
Tainia преди 12 години
Tova e smeshno povishenie ...s takiva pokachvaniq na zaplatite ako vleze napylno Evroto kato valuta, shte srine na 70% bulgarskite semeistva ... :) Koito misli da ostava tuka da mu misli ... az se maham ot toq teror narechen Bulgarska durjava
354
1
 
22
 
! Отговори
366 преди 12 години
ОФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФ МОНЕ НЕ МОА ДА ТЕ ГЛЕДАМ БАЦЕ. УСПОКОЯВАМ СЕ,ЧЕ НЕ ВИ ОСТАНА МНОГО. ИЗБОРИ ИДАТ. ВТОРИ ШАНС НЕ ТРЯБВА ДА ВИ СЕ ДАВА.ПЛЮЙ СИ НА ПЕТИТЕ И БЕЖ ДА ТЕ НЯМА *** ТАКАВА.
353
1
 
25
 
! Отговори
спец за БСП преди 12 години
Помня, когато през 1992 г. Ваньо Костов дойде във ВПК-то да прави митинг. тогава бе ухилен, излезе на трибуните и викаше: Кой нес кача е червен. Аз не съм червен но не скачах, щото не съм ***? Но имаше доста скачаха. Та това тука прилича на същата игричка: Която цена не скочи е червена! И всичко скача. И компенсаторката скача, но....с 30 лъва? А когатог о разпределиш по данъци, транспорт, храна, облекло, това си е назад със светлинни години от инфлацията. къде я виждат тая нарастваща икономика
352
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** от глад, неграмотници!
351
2
 
20
 
! Отговори
БСП преди 12 години
И аз подкрепям коментарите по-долу, новината е ужасна, мислех, че по-зле не можеше и да стане, но явно могло. Нищо чудно до края на годината и 300 лева да я направят тия ***, и тогава трябва да вдигнем революция и да ги изринем!
350
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков , Дянков южно американците с 8 % инфлация /год. и купуват коли кът за последно да е..ва и пукалите умрели тука за панелки още са подмокряте девици прости
349
3
 
17
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
banda rradlivi kycheta ,135 evro v afrikanskata darjava balgaria
348
1
 
23
 
! Отговори
спец преди 12 години
Да, от тая щедрост на работодателя ще умра от глад. Затова догодина ще правя бизнес. Но едва ли, щото тия мафиоти вдигнаха цената на петрола до небето по света и това саботира всяка дейност. Нищо ново. Същаота ситуация като при изкуственната инфлация и девалвация в Германия, Испания, .... преди вторатас ветовна война. Целта е ясна - унищожение на масите и завоюване на нови богатства. това е ясно. но не е ясно от нашите управляващи кой не е съучастник в тоя план? Май няма такива вече?
347
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХА,ХА,ХА!Какъв оптимизъм?Това си е чист ОНАНИЗЪМ!87