Клати се столът на данъчен №1

Дянков решава за Красимир Стефанов до юли
Обновена: 7 юни 2011 15:36 | 7 юни 2011 11:00,
144
Клати се столът на данъчен №1
Снимка: БТА

От резултатите в работата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов ще зависи дали ще остане на поста си, заяви министърът на финансите Симеон Дянков.

След изявлението му на българо-американския форум вицепремиерът уточни, че ще следи работата на НАП до средата на годината и тогава ще вземе решението си.

„Дали ще остане на поста си Стефанов ще зависи от резултатите - не само от събираемостта, която върви добре, а и от борбата с ДДС-измамите, говорил съм многократно, че искам много по-голяма инициативност от НАП за измамите, които с десетилетия са вървели“, обяви Дянков.

Още по темата

Сигнали за промяна в позициите на Красимир Стефанов има от седмица. Името му се свързваше основно с идеята да се обединят НАП и Националният осигурителен институт (НОИ).

След това тя прерастна в още по-любопитна теза, Стефанов да бъде отстранен от приходната агенция и да поеме НОИ.

Дянков определи тезата, че Стефанов ще ръководи НОИ като странна и категорично заяви, че това няма да с е случи.

„Немислимо е сливането на НАП и НОИ. Едната е разходна, а другата - приходна агенция, затова няма никакъв начин това да стане, не сме си го и помисляли“, допълни финансовият министър.

В отговор на въпрос как ще се управляват занапред парите от професионалните пенсионни фондове след решението на Конституционния съд от понедленик, министърът обясни, че в момента казусът се обсъжда с юристи.

В сряда след Министерски съвет(МС) ще се объдят подробностите дали ще бъдат върнати стоте милиона лева в професионалните пенсионни фондове или ще бъдат запазени в НОИ.

На срещата били поканени юристи на социалното министерството и на МС, представите на пенсионните фондове, работодатели и синдикати, уточни министърът.

В сряда трябва да стане ясно и каква ще е компенсацията на доходите, както обяви премиера Борисов в неделя.

Добавката за пенсиите няма да бъде диференцирана, каквато е тезата на социалният министър и синдикатите. Те искат по-ниските пенсии да получат по-голямо увеличение.

„Не може да има диференцирана добавка за пенсиите, това е дискриминация“, заяви Дянков.

Стана ясно обаче, че Министерството на финансите все още не готово с разчетите за това с какъв процент ще бъдат увеличени пенсиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато се увеличават пенсии,се увеличават процентно еднакво за всички.Да увеличиш повече ниските пенсии а по-малко високите,значи постепенно да приравняваш пенсиониран общ работник с пенсиониран миньор,военен или учител.Който не е учил навремето и е работил посредствена и по-ниско заплатена работа е редно да получава и по-ниска пенсия.В това отношение равенство никога не може да има и искането на синдикатите е чиста демагогия и популизъм!
77
1
 
30
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
Дянков е просто един финансов инвалид и хроничен лъжец :)Направи 3 основни грешки още със стъпването си в длъжност1. Намали популистки осигурителната вноска с 2 % презь октомври 2009 г и вкара НОИ в остър дефицит, а от там и повлече и бюджетния2. Необосновано дръстично увеличение на акцизите гонейки някакваи митични 180 млн. повече приходи, резултата е над 1 млрд. по-малко 3. Гупаво забавяне на разплащанията с фирмите, резултата е огромна междуфирмена задлъжнялост. Просто заслужава линч :)
76
1
 
11
 
! Отговори
анализатор преди 13 години
Клати се той, ама нали прецака Митрева, че уж му сбъркала приходите...
75
14
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Ей на туй му са вика народ....да не вижда по-далеч от носа си,да го е страх от сянката му,стомаха му да е по-важен Държавата му.......еваларка!!!! Аланкоолу,кой може да развива бизнес в Държава без инфраструктура,магистралите са жизнено важни за Страната ни и ако дървената ти глава не го разбира,значи стомаха и носа ти са много големи
74
2
 
9
 
! Отговори
ZAX преди 13 години
Крайно време беше да го махнат този мазник.
73
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДЯНКО УМНИКА ,НА ПАНОРАМА НИЩО СМИСЛЕНО НЕ МОЖА ДА КАЖЕ , ТОЗИ ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДАСИ ПРЕСТАВИ В КАКВА БЕДНОТИА Е НАРОДА , АМИ КАК ДА ИМА ПРЕДСТАВА КАТО ДАВА ПО 4000 ХИЛ, НА ГЛЕДАЧКИ , ЧЕ ТОВА САМУ ДЖОБНИ , СИТИЯ НА ГЛАДНИА ВЯРВАЛИ , ДАНО СКОРО СЕ МАХНИШ ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА ,НЕКЪДЪРНИК
72
23
 
6
 
! Отговори
до 56 преди 13 години
Без магистрали няма какво да ядете нито ти, нито децата ти, нито внуците ти!Ама не ти стига сиво вещество да го проумееш!
71
1
 
9
 
! Отговори
222 преди 13 години
Нали повишаването на пенсийте щеше да е трайно не като другите партии бе пожарникаре. И теб като мен май никой не ги *** за слива но сме велики иначе.
70
2
 
16
 
! Отговори
ЙОЦО преди 13 години
ХА ,ХА ХА.ГЕРБ Е СЪКРАТИ ТРЕТИЯ ***.
69
1
 
16
 
! Отговори
шуши преди 13 години
Ми да вземе да падне накрая - стига само се е клатил!!! Аман от некадърни икономистчета с комунистически деди!!!
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тез тарикати ни доунищожават. Дано народа се събуди и ги накаже на изборите.Дано.
67
1
 
14
 
! Отговори
Глобал Рисърч преди 13 години
Източник: Глобал РисърчСпоред статия на германското консервативно списание Шпигел Възхвалата на ГДР е във възход 2 десетилетия след падането на Берлинската стена. Младите хора, както и по-заможните са тези, които подържат тезата, че Източна Германия е била нелегитимна държава. В едно неотдавнашно изследване, цитирано от Шпигел, повече от половината (57%) от бившите източно-германци защитават бившата Германска Демократична Република. ГДР имаше повече добри отколкото лоши страни. Имаше някои проблеми, но се живееше добре, твърдят 49% от запитаните. Осемнадесет процента от запитаните източно-германци, категорично отхвърлят всякаква критика към бившата им родина или са съгласни с твърдението, че ГДР е имала повече добри страни. Животът беше по щастлив отколкото в обединена Германия. Резултатите от тази анкета, публикувани на 20-та
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Източник Банкя Рисърч images05.snimka.bg/000520360-big.jpg
65
1
 
7
 
! Отговори
Глобал Рисърч преди 13 години
Източник: Глобал РисърчСпоред наскоро публикуваното Румънско изследване за оценка и стратегия, 45% от румънците считат, че са щели да живеят по-добре ако анти-комунистическата революция въобще не се беше случила. След 21 години на бурен пост-комунистически живот, 61% от участниците в изследването заявяват, че сега живеят при много по-лоши условия отколкото при Чаушеско, а само 24% казват ,че са по-добре сега. Ако трябва да се вярва на тези резултати (анкетата е проведена в края на 2010г. между 1476 възрастни румънци и възможност за статистическа грешка +/- 2,5%) Чаушеско се е превърнал в мъченическа фигура, на която повечето Румънци симпатизират. Поне 84% считат за грешка това, че е бил екзекутиран без честен публичен съдебен процес, а 60% дори съжаляват за неговата смърт. Според друго изследване, 59% от румънците считат, че комунизмът е добра идея. 44% считат, че е добра идея но е била неправилно приложена, а само 15 % считат, че е била приложена правилно.
64
1
 
6
 
! Отговори
Глобал Рисърч преди 13 години
Източник: Глобал РисърчПо време на социализма е било по-добре, казват 81% от сръбските граждани. Стандарта си на живот сега те оценяват на Четворка, това показва проучването Как гражданите на Сърбия виждат преходния период, което беше представено на конференция на тема Границите на прехода от социализъм към капитализъм. Конференцията се организира от Фондация Фридрих Еберт.С най-голямо доверие публичните институции се ползват при Тито, за това споменават почти половината от участниците в проучването. Когато хората казват това, те имат предвид стандарта на живот и икономическото развитие. Хората считат, че при социализма те са имали повече пари, стабилни доходи и че е по принцип е било по-добре, обяснява социологът Сречко Михайлович, един от инициаторите на изследването. В Сърбия, според с Драголюб Мичунович, председател на Центъра за демокрация, преходният период е дошъл внезапно, не е добре обмислен и не е преминал по естествен път. Според него, преходният период се характеризира с неефективна политическа система, в която има излишък на насилие и фалшиви ценности.
63
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега ще обвинят шефа на НАП, че нищо не е събрано, защото той е некадърен, а те пак не са виновни, ще продължат да думкат резерва и като им приключи мандата, ще има "Добре дошли в пустинята Сахара"!!
62
2
 
21
 
! Отговори
Глобал Рисърч преди 13 години
Източник: Глобал РесърчДруга автократична фигура, Бойко Борисов, бивш полицейски началник със сенчесто комунистическото минало и съмнителни връзки с местния престъпен свят, управлява България, която стана член на ЕС през януари 2007 г. въпреки че е най-корумпираната и криминализирана държавата в бившият Източен блок (ако не броим мафиотската държава Косово - друг скандален кандидат за бъдещо членство в ЕС). Изборният успех на Борисов и неговата дясна през юли 2009 не беше изненадваща в страна, чието положение се превърна в най-емблематичната за региона пост-комунистическа траектория, провокираща страдания и недоволство. С почти всички макроикономически показатели на България са по-лоши отколкото в комунистическото минало.Официалната статистика показва, че покупателната способност на населението се е понижила, системата за социална защита се разпада и дори физическото оцеляване на много бедни българи е в опасност. Непосредственият ефект от пазарно-ориентираните "реформи" са унищожаването на промишлеността и селското стопанство на България, безработицата, инфлацията, явното неравенство на доходите, жестока бедност и дори недохранване. Организираната престъпност и повсеместната корупция, непотизъм и връзкарство, незаконно присвояване, подкупи, търговия с влияние, контрабанда, рекет, незаконен хазарт, проституция и порнография се отразиха тежко на жизнения стандарт. Друг ефект е широко разпространеното пренебрегване на трудовите и социалните права на обикновените българи, за много от които 8-часовият работен ден вече е само спомен.Тежката икономическа среда, от своя страна генерира доста непостоянен и непредсказуем политически климат. Нито едно правителство, избрано по време на бурния пост-комунистическия период не оцеля повече от един мандат (а често дори по-малко от мандат). Тази волатилност илюстрираща нестабилната и непредвидима природа на политиката в България се дължи на катастрофалното икономическо състояние и явната невъзможност на съществуващата партийните елити да предложат надеждни решения. Уморени от икономическия упадък,политически непукизъм, изправени пред кражби, престъпност и корупция, българите отново и отново гласуват против мъртвата хватка върху властта от некомпетентни, егоистични, корумпирани, и криминализирани клики на политици преследващи лични облаги. Но края на тяхното нещастие изглежда далеч от погледа, особено след като кабинета на Борисов вече наложи драконовски бюджет за строги икономии, намаляване с не по-малко от 20% на всички публични разходи.В същото време, политиката се превърна в далеч по-печеливш и по-малко рискован бизнес от всяка друга стопанска дейност. Това превърна политическите партии в нещо подобно на бизнес корпорации-добре организирани котерии от безпринципни,хищнически печалбари стремящи се да вземат властта за да се обогатяват чрез експлоатация на летаргичния, (като стадо) народ и да ограбват ресурсите на България, особено сега, когато страната може да разчита на значителни суми от чуждестранни помощи и инвестиции от ЕС. Мощни икономически интереси, често с криминален произход, стоят зад финансирането на основните политически партии, добавяйки силно плутократични елементи на това, което по същество е клептокрация и мафиотска олигархия. Ето защо обикновените хора не виждат разликата между корумпираните им правителства и добре организираните криминални групировки. Не е изненадващо, че българите са склонни да определят своята страна като "мафиотска държава" ,"бананова република", "цирк" , "Абсурдистан." Те все още са в очакване на дългообещаваното идване на нормалния капитализъм, нормалната демокрация, където личната икономическа сигурност, стабилните заплати и достойният стандарт на живот ще заменят високата безработица,крайната бедност, бездомните хора, и социално отчаяние. Около 1,2 милиона българи (16% от населението), най-вече младите хора вече са гласували с краката си, търсейки по-зелени пасища в чужбина (задвижваната от бедността емиграция спомогна за намаляване на населението на България от близо 9.0 милиона през 1989 до около 7 млн. днес.
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българската земя ще се разпродава !!!!!!!!!!
60
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стефанов - прислужника но МУРГИНА
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обложка от последният фил на Марк Дорсел със заглавие "Bulgarian Ass Massage With A Happy Ending 2011 "