Клати се столът на данъчен №1

Дянков решава за Красимир Стефанов до юли
Обновена: 7 юни 2011 15:36 | 7 юни 2011 11:00,
144
Клати се столът на данъчен №1
Снимка: БТА

От резултатите в работата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов ще зависи дали ще остане на поста си, заяви министърът на финансите Симеон Дянков.

След изявлението му на българо-американския форум вицепремиерът уточни, че ще следи работата на НАП до средата на годината и тогава ще вземе решението си.

„Дали ще остане на поста си Стефанов ще зависи от резултатите - не само от събираемостта, която върви добре, а и от борбата с ДДС-измамите, говорил съм многократно, че искам много по-голяма инициативност от НАП за измамите, които с десетилетия са вървели“, обяви Дянков.

Още по темата

Сигнали за промяна в позициите на Красимир Стефанов има от седмица. Името му се свързваше основно с идеята да се обединят НАП и Националният осигурителен институт (НОИ).

След това тя прерастна в още по-любопитна теза, Стефанов да бъде отстранен от приходната агенция и да поеме НОИ.

Дянков определи тезата, че Стефанов ще ръководи НОИ като странна и категорично заяви, че това няма да с е случи.

„Немислимо е сливането на НАП и НОИ. Едната е разходна, а другата - приходна агенция, затова няма никакъв начин това да стане, не сме си го и помисляли“, допълни финансовият министър.

В отговор на въпрос как ще се управляват занапред парите от професионалните пенсионни фондове след решението на Конституционния съд от понедленик, министърът обясни, че в момента казусът се обсъжда с юристи.

В сряда след Министерски съвет(МС) ще се объдят подробностите дали ще бъдат върнати стоте милиона лева в професионалните пенсионни фондове или ще бъдат запазени в НОИ.

На срещата били поканени юристи на социалното министерството и на МС, представите на пенсионните фондове, работодатели и синдикати, уточни министърът.

В сряда трябва да стане ясно и каква ще е компенсацията на доходите, както обяви премиера Борисов в неделя.

Добавката за пенсиите няма да бъде диференцирана, каквато е тезата на социалният министър и синдикатите. Те искат по-ниските пенсии да получат по-голямо увеличение.

„Не може да има диференцирана добавка за пенсиите, това е дискриминация“, заяви Дянков.

Стана ясно обаче, че Министерството на финансите все още не готово с разчетите за това с какъв процент ще бъдат увеличени пенсиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
5
 
! Отговори
равен преди 13 години
равната добавка към пенсиите ли е справедлива? другарю юПИ
57
1
 
6
 
! Отговори
Зелените преди 13 години
Е не мога да ги разбера тези политици....може ли да събираш от 5 млн. жители данъци и да не можеш да управляваш 7 млн.души.....БГ политиците са истински факири.....дори и Астор, няма да може да ги разкрие....как го правят :( :)
56
2
 
9
 
! Отговори
гейбер преди 13 години
евала на 47 прав е човекът, ама готовите пари свършват пук след изборите ще си чдем ушите, или ушите на тиквата, абе лошото е че е на наш гръб, дали да не се изселя в гърция се ми се струва че въпреки неуредиците там по ще ги бъде от нас под ръководството на тиквата
55
2
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 13 години
Гръцките студенти никога не са казвали подобни неща. Някой редовно пуска такива пасквили по форумите. Например преди няколко месеца вървеше един пасквил, че Папандреу убеждавал гръцките пенсионери, колко по-добре живеят от българските.
54
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ ХОРА...ТАЗ ПАРТИЯ ГЕРБ КАК СМЯТА ДА Я КАРА.нЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ МАГИСТРАЛИТЕ ИМ, ИНТЕРЕСУВАТ МЕ ДЕЦАТА МИ...ДА ИМАТ КАКВО ДА ЯДАТ, ДНЕС И СЕГА, А НЕ СЛЕД ГОДИНА, КОГАТО ГЕРБЕРИТЕ НЯМА ДА ГИ ИМА.НЕКАДЪРНИЦИ-БОКОВЦИ.
53
2
 
11
 
! Отговори
мафия преди 13 години
тия двата добре ни управиха....не трябва да се страхуват от дпс и бсп ..а от новата партия на скат..:))
52
2
 
12
 
! Отговори
гейбер преди 13 години
краси е човек на една трибуквенна групичка, но напоследък тиквата си развалил дослука със съответната такава, и сега краси ще ходи в пенсия да си пие ракията, лошото е че , който и да дойде се е в тоз , файда няма да има , по 100 лева на пенсионер , инфлацията за двете години управление на гейб- над 30% , увеличението на данъчната тежест- над 50%, заплатите всеки си знае за себе си, еми кеф си е да имаш тиква за премиер, как мисли да я кара тоз другар просто не доумявам,
51
2
 
13
 
! Отговори
МШ преди 13 години
Или казано по друг начин: Опитват се да изклатят Дянков. Ами дано да успеят!
50
2
 
16
 
! Отговори
Ззззз преди 13 години
Дянков.....айде разклати малко и твоя стол.....та да ни олекне бе....
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
hubawo da padatAMA KOI 6TE SEDNE////
48
3
 
3
 
! Отговори
Петрол за 43 преди 13 години
Стига сте ни обиждали ве? Когато исках кредит, не ми дадоха, щото мутрите даваха само на свои хора. СЕга пазара е свит, поради простатап ричина, че износа е окупиран от солидни предприятия, създали си реноме през годините. А с дребен бизнес, можеш само да въртиш оборот в страната. А в страната има супчина лоши платци. ще накараш един *** или пансионер да ти купи продукцията пред кукуво лято? Те искат да вземат, ан е да дават. да не мисклиш, че сме съвсем боси в икономикса? Петрола вдигнаха.
47
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е снимка от Премиерата на новият Американски 3D филм "Бийвъс и Бътхед клатят България !" Съответно геройте от филма раздават Автографи ......
46
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гърците много да не знаят, че ще им пратим Борисов и Дянков в комплект, барабар с партия ГРОБ...тогава ще видят те как се мре от глад :(
45
7
 
39
 
! Отговори
До Пич преди 13 години
"Благодарение на Дянков тази държава не е тотално фалирала" - Не бе шамандуро...Държавате не е фалирала понеже Орешарски беше събрал 8 млрд. лв. във фискалния резерв, та двамата *** на горната снимка да имат какво да харчат.
44
3
 
7
 
! Отговори
do 43 преди 13 години
бе управниците не вземат 3000 евро, а гърците са толкова отвратител народ, че няма и накъде повече...
43
1
 
11
 
! Отговори
гърците за нас преди 13 години
Техните управляващи им набиват в главите, че трябва в името на собственото им бъдеще и бъдещето на държавата им да работят за 100-200-300 евро, което ги правило конкурентно способни на световния пазар на труда и привличало неимоверни инвестиции в страната. Колкото и невероятно да е това не предизвиква никакви реакции у населението освен, търпеливото полагане на робски труд и изпиване на неимоверни количества алкохол затъмняващи мисленето. Направо уникално е, какво щастие изпитват българите ако получават заплата от 300 евро.
42
7
 
7
 
! Отговори
БРАВО преди 13 години
Дянков е принципен! Миналата година каза същото и за другата приходна агенция Митници и лично за Ваньо Танов той си върши работата перфектно и остана! Айде сега и Краси Стефанов да се стегне и да натисне малко.
41
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В момента нета се взривява от подигравка на гръцки студенти за българите и днешния живот в България. Гръцкият поглед за нас: Властта им набива заслепителни глупости в тъпите им кратуни и всеки с 300 евро се мисли за богат! .varna-sport. Прочети: Гръцки младежи издигнаха на площад Синтагма в Атина плакат на който пишеше Тихо да не събудим българите и предизвикаха смях сред сънародниците си, протестиращи непрестанно вече няколко седмици срещу пагубните за тях управленски решения на правителството им, МВФ, Световната банка и други поучаващи ги европейски институции. Те привлякоха вниманието и на редица местни, и чуждестранни медии, като бяха запитани какво ги е накарало да се явят на протеста с подобен не традиционен плакат. От отговорите на гръцките младежи стана ясно, че те са студенти в България и от престоя си там недоумяват как може връстниците им да живеят по подобен начин и да приемат всичко което се случва с държавата им, и със самите тях с примирение, търпение и пиене: Ние съжаляваме българите, но мислим, че те сами са си виновни за положението до което са докарани. Смятаме, че нашите управници искат да ни докарат до тяхното положение, което ние няма да допуснем. Те всички са недоволни от живота които водят, но въпреки това не протестират, едно защото не могат ясно да си определят исканията, друго защото ги мързи, трето защото са свикнали винаги някой да им каже какво да правят, четвърто защото не вярват в самите себе си, а може би и осъзнават подсъзнателно, че не притежават умствените способности да променят нещо в собственото си бъдеще, че какво остава за бъдещето на цялата им красива, но изкорубена и ограбена държава. Нашите връстници там, са се отдали на кючеци, маанета, пиене, ***, наркотици и побоища. Тези които не споделят подобни възгледи за смисъла на живота, емигрират постоянно. Българите приемат учението като време отдадено на купони и разврат, което се толерира от техните управници, много от които сами се ползват от сексуслугите предлагани в така нареченият студентски град. В редките случаи когато излязат на протест, то той не продължава повече от няколко часа преминаващи в празно блеене, а ако се случи и да го отразят някакви медии, то всички изпадат във възторг и смятат, че са постигнали голям успех. Техните управляващи им набиват в главите, че трябва в името на собственото им бъдеще и бъдещето на държавата им да работят за 100-200-300 евро, което ги правило конкурентно способни на световния пазар на труда и привличало неимоверни инвестиции в страната. Колкото и невероятно да е това не предизвиква никакви реакции у населението освен, търпеливото полагане на робски труд и изпиване на неимоверни количества алкохол затъмняващи мисленето. Направо уникално е, какво щастие изпитват българите ако получават заплата от 300 евро. Тогава те смятат себе си за богати и се издигат в очите на околните, като си купят някоя нова маркова дрешка или друг аксесоар. Те не могат да осъзнаят, че бъдещето както на тях, така и на държавата им зависи основно от степента на познанията и уменията им и то актуални за съвременното развитие на науката и техниката, а не просто някакви знания за историята на науките. В същото време, докато управляващите им набиват подобни заслепителни глупости в тъпите им кратуни, самите управници получават заплати минимум от 3000 евро, участвайки в различни комисии, управителни съвети, отговорни постове и др. длъжности, които те самите са създали за себе си. Не само това, но те са уредили и бъдещето си, като са си гарантирали огромни пенсии в сравнение със средните пенсии на останалото робско население. Българите все още са роби, но явно не го осъзнават и така се чувстват добре. По техните телевизии почти не се излъчват репортажи за ставащото в нашата държава, а и по света. Затова Тихо да не събудим българите., пише още сайта
40
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБЕРИ - НЕЩАСТНИЦИ!
39
1
 
11
 
! Отговори
хаха преди 13 години
до 39Трезвомислещ ли?Вероятно си прав,трезво преценява комисионната от заема от 20 милиарда евро,за който води преговори със световната банка.А иначе какво по-точно трезво е направил за държавата освен да увеличава данъци и такси?Изкуствено поддържа нисък дефиците като не плаща задължения и прехвърля пари от едно перо в друго.Държавата няма никакви реални приходи...