Клати се столът на данъчен №1

Дянков решава за Красимир Стефанов до юли
Обновена: 7 юни 2011 15:36 | 7 юни 2011 11:00,
144
Клати се столът на данъчен №1
Снимка: БТА

От резултатите в работата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов ще зависи дали ще остане на поста си, заяви министърът на финансите Симеон Дянков.

След изявлението му на българо-американския форум вицепремиерът уточни, че ще следи работата на НАП до средата на годината и тогава ще вземе решението си.

„Дали ще остане на поста си Стефанов ще зависи от резултатите - не само от събираемостта, която върви добре, а и от борбата с ДДС-измамите, говорил съм многократно, че искам много по-голяма инициативност от НАП за измамите, които с десетилетия са вървели“, обяви Дянков.

Още по темата

Сигнали за промяна в позициите на Красимир Стефанов има от седмица. Името му се свързваше основно с идеята да се обединят НАП и Националният осигурителен институт (НОИ).

След това тя прерастна в още по-любопитна теза, Стефанов да бъде отстранен от приходната агенция и да поеме НОИ.

Дянков определи тезата, че Стефанов ще ръководи НОИ като странна и категорично заяви, че това няма да с е случи.

„Немислимо е сливането на НАП и НОИ. Едната е разходна, а другата - приходна агенция, затова няма никакъв начин това да стане, не сме си го и помисляли“, допълни финансовият министър.

В отговор на въпрос как ще се управляват занапред парите от професионалните пенсионни фондове след решението на Конституционния съд от понедленик, министърът обясни, че в момента казусът се обсъжда с юристи.

В сряда след Министерски съвет(МС) ще се объдят подробностите дали ще бъдат върнати стоте милиона лева в професионалните пенсионни фондове или ще бъдат запазени в НОИ.

На срещата били поканени юристи на социалното министерството и на МС, представите на пенсионните фондове, работодатели и синдикати, уточни министърът.

В сряда трябва да стане ясно и каква ще е компенсацията на доходите, както обяви премиера Борисов в неделя.

Добавката за пенсиите няма да бъде диференцирана, каквато е тезата на социалният министър и синдикатите. Те искат по-ниските пенсии да получат по-голямо увеличение.

„Не може да има диференцирана добавка за пенсиите, това е дискриминация“, заяви Дянков.

Стана ясно обаче, че Министерството на финансите все още не готово с разчетите за това с какъв процент ще бъдат увеличени пенсиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
17
 
! Отговори
аз там преди 13 години
Знаете ли какъв е дохода на обикалящите им по улицата служители, уж ловящи за касови бележки ... четирицифрен, ама дневно.И никой не знае нищо, покриваме като ни се обадят по телефона. Позамазваме на някой апартаментите /за да оцелеем/Харесвам Дянков. Мрази боклукчивата администрация. А че ни е *** държавата е много лесно да обвиняваш друг. /Апропо, къде си хвърляте фасовете/
97
1
 
8
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
А за Mahalaudi ще съобщя,че Хърватска има уникални магистрали,част от така наречената трансевропейска магистрала,а за Гърция това важи в не по-малка степен.....така че пали ладата и се поразходи малко...стига само Дуранкулак-Силистра
96
2
 
12
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Последните мнения,дават лека надежда,че този народ има хора с ум и ръце.....Въпроса е как най-накрая да престане избора на хората,които ни управляват да е в ръцете на най-ниско образованата и най-много искащата и най-малко даващата на Страната ни прослойка
95
2
 
16
 
! Отговори
tihata stapka преди 13 години
:) Въпросът е става ли шефът на НАП за нещо или не. А разбирачите от футбол, Гърция, политика и Студентски град се поспрете малко.НАП е мудна, закостеняла структура, саботираща с безумна бумащина всеки що годе нормален човек. Някой ходил ли е скоро за нещо там и харесва ли му да се държат с него като престъпник, щото се бил осмелил да пита нещо примерно. Същевременно други ***, дето си мислят че компютъра им е марка " PUSH", щото така пишело на копчето, ловят измами с ДДС ...
94
1
 
10
 
! Отговори
Ротшилд до 89 преди 13 години
Мога да опростя 300-400 милиона /не миарда, моля ви се/ от гръцкия дълг , ако ми бъде предаден Акропола за ползване 300 години , остров Лесбос /заедно с лизбииките/ и 50% от флота !
93
13
 
8
 
! Отговори
Ленин преди 13 години
Гръцкият случай ще забие последният пирон в ковчега на социализма!А Ирландския случай, ще го вкара в гроба!Случаят Испания ще бъде пръстта върху ковчега, а Португалия едно окончателно трамбоване!И така в близките 200-300 г. за социализъм ще говорят само такива доказани психопати като Чавес във Венециела или Ким Ир бир в Сев. Корея!
92
4
 
22
 
! Отговори
do 91 преди 13 години
Гърция та Гърция :)само ще ти кажа че въпреки бюджетните проблеми в Гърция, икономиката им функционира доста по-добре отколкото българската, имат БВП 350 млр. и годищно страната се посещава от над 18 млн. туристи а гръцката телекомпания ОТЕ се оценява повече отколкото и трите български взети заедно:)))
91
1
 
17
 
! Отговори
Марк край преди 13 години
Всъщност истолически Гърция също трябваше да е минала по нашия път на социализма! Там след войната властта е взета от комунистическите партизани, но поради уговорката на Сталин и Чърчил, Гърция остава в западната свера на влияние и следва гражданска война! Комунистите губят и емигрират в България и СССР!Та оттам са тези настроения и безумните им с нищо необезречени "социални придобивки"!Чули ли сте за "Пенсия за стара мома"!!!И това го имат! Щото нямало кой да я гледа!!Жалко за тях!
90
4
 
11
 
! Отговори
mahalaudi преди 13 години
До всички магистрални ***. стига с тия магистрали бе хората са измислили самолетите!!! Защо 1 Дубровник няма до него магистрала а има летише примерно?но е 1 от топ дестинациите за чужди инвестиции с почиващи световни звездим също и о-в Минорка, ами Малдивите като няма 1 км асфалт ?!?! как инвестират топ богаташите. Швейцарските топ курорти е забранено с автомобили, само ел. транспорт. Гърция като няма магистрали защо 500 000 българи работят там и Франция и Германия са им основния инвеститор?
89
2
 
8
 
! Отговори
Марк продъл. преди 13 години
Администрацията в България е в пъти помалка от тази в Гърция! Респ. хората които чакат на държавната хранилка са в пъти по-малко! Така , че тези чиято съдба зъвиси от държ. заплата са малко на фона на хората , които са на свободния пазар и държат съдбата в ръцете си!За какво мога да протестирам аз, като правя сувенири и икони ?Мога ли да задължа някой да ми ги курува?!?!А може би да протуестирам с искането - държавата да ги изкупува!Горките гърци много ще страдат, защото не са наясно с неща
88
2
 
10
 
! Отговори
Марк до 43 и 89 преди 13 години
43 е учебникарски пример на комунистическото мислене, което в Гърция е изключително силно и с традиции още от войната и което е причината за това което се случва там!На гърците трябва да кажем :"Ние идваме от там , където вие сега отивати пълна държавна собс9твеност и неефективна, раздута администрация /т. е. социализма/! И понеже осъзнаваме това няма за какво да протестираме, а работиме за да се подобрят нещата!Всъщност тези заплати , за които говорят гърците, са на държавните служители
87
2
 
5
 
! Отговори
oho boho преди 13 години
а на мен ми се клатят...т..аците
86
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 87Гърция, Гърция, но заради историята на Гърция ще и опростят още по-големи дългове. А ние ((вие)не всички.) пак ще поливаме царевицата, ще връзваме боба, ще берем портокали и маслини докато те си рахатуват на сянката. Не заради това, че те са виновни, а точно зарди това, че сме РОБИ! Роби на собствените си чудно красиви строители на България!
85
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето я цялата 'философия' на Тиквеното кадруване:Апаратът е безотказен изпълнител на върховната воля, той трябва да бъде държан в страх, внушеният му страх ще се предава на народа. Апаратът на истинския вожд това е апаратът, който той си създава след идването си на власт. Този апарат не може да бъде вечен, инак взаимовръзките в него ще се циментират здраво, той ще придобие монолитност и сила. Апаратът трябва често да се разбърква като тесте карти, да се обновява, подменя. (Сталин, 1934 г.)
84
3
 
8
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Само да спомена на възхитените от статията на 43...Гърция има 350 млрд задължения и въпреки верните неща казани в статията за българския бит и култура не знам дали са точните хора,които да дават оценка за Държавата ни....А освен това,ще спомена,че съм виждал гръцки студенти в нелицеприятни ситуации в много от споменатите заведения в студентски град....
83
3
 
4
 
! Отговори
Pet преди 13 години
Четете #43 и спрете да се плюете, това е истината друга няма!
82
2
 
12
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Като ви гледам мислите и разсъжденията и реакциите....разбирам защо в Родината ми избори се печелят с кебапчета и кьорсофри.....Мита за образования и трудолюбив Българин е мит,а не реалност...Българина е все по-ниско образован и все по-мързелив /поне в собствената си страна/....и само мрън-мрън-мрън,а като погледне човек блоковете със сателитни чинии и кръчмите не му става ясно,кое е бедност...........
81
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Щом *** тукпискат, значи работата е надобре! Мачкай, Бойко!!!!!!!!!!!!!!!!"Мачкай,мачкай, обаче да не се окаже, че топките дето висят пред носа му са неговите!
80
17
 
5
 
! Отговори
Guru преди 13 години
Щом *** тукпискат, значи работата е надобре! Мачкай, Бойко!!!!!!!!!!!!!!!!
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Целия Министерски съвет се клати, обаче не от земетресение. После да няма - Ох, какво стана?!