Правителството се застрахова за керосина

Освобождава от резерва самолетно гориво за още 10 дни
Обновена: 3 авг 2011 17:42 | 3 авг 2011 14:20,
147
Правителството се застрахова за керосина
Ивайло Московски, министър на транспорта. Снимка: Министерство на транспорта

Правителството реши да отпусне керосин за още десет дни от държавния резерв, съобщи пред журналисти в Министерския съвет министърът на транспорта Ивайло Московски.

Миналата седмица кабинетът освободи количества самолетно гориво, достатъчни за една седмица. То все още не е използвано.

Новите запаси ще се използват само в случай на нужда и след изчерпване на вече освободените 1800 тона керосин, подчерта транспортният министър.

"Не знам дали ще се наложи да се ползва, но все пак да е гарантирано, че ще има достатъчно количество", заяви Московски.

Още по темата

Решението ще гарантира регулацията на доставките на реактивно гориво от керосинов тип Jet-A1 за нуждите на гражданската авиация, обясняват от правителствената пресслужба.

"Тук е моментът да благодаря на авиокомпаниите, тъй като ние ги предупредихме с писма – колкото е възможно повече да идват пълни с гориво, минимални количества да зареждат на територията на летищата Бургас, Варна и София", уточни Московски.

Вицепремиерът Симеон Дянков и транспортният министър са обсъдили и проблема с доставките на гориво за Столичния автотранспорт и БДЖ, които също имат договори с "Лукойл".

При БДЖ ситуацията беше по-тежка, защото дружеството имаше и неизплатени дългове към компанията.

"Това задължение ще бъде погасено в следващите няколко дни, така че няма да има затруднение в доставките на дизел за БДЖ", съобщи Московски.

По думите на министъра за момента "Лукойл България" нямат проблеми да изпълняват задълженията си като доставчици на гориво.

От вчера след заповед на шефа на митниците Ваньо Танов компанията започна да възстановява производството си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
21
 
! Отговори
арсенал преди 12 години
герб спрете цирка че вече не се търпи
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех, този държавен резерв,, бре, бре зор да се бута. Върти, сучи все в резерва бута това правителство.То така и баба знае да управлява.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"като чета такива неща и осъзнавам за какви *** ни смятат тия дето само далаверки въртят - зорлем ме карате да емигрирам "По-добре хърли едно паве по делавераджиите.
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ли резерва бре:) Много обича ГЕРБ да съсипва резервите! После нека позная на какви цени ще попълнят резерва:)) Ей! Крадлива пасмина герберска:)
11
3
 
18
 
! Отговори
Георги Петров преди 12 години
Освобождавайте,че далаверки трябва да се врътнат :)))))).Тъкмо и ЛУКОЙЛ ще си избият загубите от престоя като попълнят освободените количества но на новите цени.И ако това не е ЦИРК-здраве му кажи!!!!!!!!
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като чета такива неща и осъзнавам за какви *** ни смятат тия дето само далаверки въртят - зорлем ме карате да емигрирам
9
2
 
11
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
При това правителство всичко върви наопаки :( , пълен пореден провал!
8
1
 
17
 
! Отговори
бай Шано преди 12 години
чудно ми е че в резерва има толкова гориво--последния път когато някой реши да вади нещо от там се оказа че са се платили милиони на доставчици които в крайна сметка не са доставили нищо после и дела имаше но не помня някои да върна парите , ами главния виновник скоро след като го уволниха бе назначен из министерствата
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миро,ветеринарният доктор,ще ни говори за хляба:) Кой от ГЕРБ е на мястото си? Здравният министър 2 години НЕ СИ БИЛ ПЛАЩАЛ здравните осигуровки,Трайчо - също,Бойко имал 1 месец пропуснат...???! Ехоо, кой ще ви лекува,бе:) Ние ли? Скоро,след 3 месеца всички ще си платите
6
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 12 години
Клоунада де Лукс :)
5
3
 
19
 
! Отговори
Шеф на рафинерия преди 12 години
"Правителството реши да отпусне керосин за още десет дни от държавния резерв, съобщи пред журналисти в Министерския съвет министърът на транспорта Ивайло Московски."Благодаря ти Бойко! И да не забравяш за договорката кой да възстановява държавния резерв! Ти на мен, и аз на теб, душа!
4
3
 
16
 
! Отговори
Правителството преди 12 години
Кой ми *** в гащите?
3
2
 
17
 
! Отговори
Lehr преди 12 години
А кои фирми ще "изтъргуват" резерва? Бас държа, че дори в последните дни доста са се регистрирали. Държавния резерв е добра далавера. Но само това ли остана за крадене в България, след като и от валутния резерв не остана много?Ако ще бутаме и валутния борд, не е зле да се знае малко отнапред - и там може да падне далавера с валутни курсове. Временно-спекулативни, разбира се!
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
политиката на правителството - тука има, тука нема
1
5
 
20
 
! Отговори
Al преди 12 години
ГЕРБ просто са някакви клоуни..... просто цирк се замина а клоуни останоха