Осем спасителки повече радват окото на туриста

156 души взеха тапии от началото на годината
23 авг 2011 12:47,
16
Осем спасителки повече радват окото на туриста
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Осем дами повече ще събират погледите на туристите по родните плажове. Толкова са дипломиралите се за водни спасители жени от началото на годината.

Общо 156 души са преминали обучение и са получили сертификати от началото на 2011 г. до сега, съобщи Лавренти Силов, специалист по водно спасяване към областния съвет на БЧК – Варна.

Той допълни, че в курсовете се включват хора от различни възрасти, но професията остава предпочитана основно от мъжкия пол.

129 от новоизлюпените спасители са завършили курсовете за басейн, а останалите 29 – за море.

Според Силов интересът към професията се възражда и дори се очаква тази година да бъде регистриран рекорден брой дипломирани спасители по морето.

Причината се крие в по-доброто заплащане и множеството басейни по курортите, за които се търсят спасители.

Месечното им възнаграждение това лято е между 500 и 800 лева в зависимост от мястото, където са наети. Обикновено спасителите работят до началото на септември, но при топло време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: БЧКспасител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Мич Дюкянън преди 12 години
To на истинското е друго ... тези които асоцират спасителите от женски пол с Памела Андерсън и Кармен Електра ще останат разочаровани от реалността.
12
0
 
3
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Еха какво "давене" ще падне в морето на любовта!?
11
2
 
4
 
! Отговори
До Краси преди 12 години
"Леле, ако това радва окото - тези безполови същества, жени ли са?!?! "Един приятел шеговито казваше по този повод:"На жината е важно да й тегли куминя!"Естествено диалектът, който ползваше, беше за да подсили шегата.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поне няма да са пияни като талпи, както се случи да видим на един варненски плаж един спасител - тежко пиян, спящ под лъчите на палещото слънце. обаче в близкия медицински пункт, където се обърнахме, защото се тревожехме за здравето му и за това че никой не пази, ни казаха че нищо нямало да му стане, той бил свикнал. след няколко часа спасителят се събуди, вдигна скандал на едни жени, че твърде близо до него си били сложили хавлиите и се сби с една от тях. добре че патрулката поне дойде веднага.
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кат искате да ви спасява кака ви Пами ходете в САЩ. Тук спасителките нямат силикон, но за сметка на това наистина са полезни за разлика от Пами, която през целия филм само обикаляше като муха без глава по плажа.
8
0
 
35
 
! Отговори
...... преди 12 години
Не би трябвало да те интересува как изглеждат а дали ще те изкарат жив от водата...... Що за *** коментар си написал?!?
7
25
 
8
 
! Отговори
Краси преди 12 години
Леле, ако това радва окото - тези безполови същества, жени ли са?!?!
6
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еми да си подбират снимките тогава, писали ми в заглавието нещо за радост на окото, сложили некви табуретки с гумени очила на картинка.... а дори не съм мъж, че да се разочаровам толкова :) зле, зле
5
3
 
19
 
! Отговори
Do 4 преди 12 години
Тия който ги гледаш на снимката дори не са българки, не обръщай внимание на снимките на днес.бг.Снимката е от триатлон състезанието което се проведе във Варна преди около месец и имаше състезатели от доста страни, тези в черното не помня от коя националност бяха.НО бългалрките си бяха в бяло зелено червено екипи .
4
2
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Туй дет го говориш е за спасителите на басейните и там заплатите започват от 600 лв и не във всички хотели ти е осигорена храната и спането.Плажните спасители вземат по малко около 500 лв и нищо не им е осигорено нито храна нито спане.
3
9
 
11
 
! Отговори
лулу преди 12 години
тия тюлени ли да радват окото?? на кое да се нарадваш по-скоро, на гумените шапчици или на подводните очилца... турнете им по един кюлоти още само и така целия арсенал страстоубствени аксесоари ще са налице....може и плавници. Тва българия не е като нормалните страни.
2
7
 
6
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 12 години
DA TI E KEF....DA SE DAVISCH...
1
6
 
7
 
! Отговори
vapros преди 12 години
Kolko stuva kursa nqkoi znae li?A kakvi sa normativite?