Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов

Цар Киро се проверявал от прокуратурата и НАП от 10 дни
Обновена: 26 сеп 2011 12:06 | 26 сеп 2011 09:47,
555
Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов
Снимка: Булфото

Политическите партии не трябва да се възползват от подобна вражда и трагедия като тази в Катуница. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

По думите му преди десет дни по няколко лица, включително и Цар Киро, са започнати мащабни действия от страна на прокуратурата. В проверките участват и данъчните служби, и другите правоохранителни органи.

Снощи премиерът е разговарял по този въпрос с главния прокурор Борис Велчев и шефа на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Проверката във всички случаи няма да бъде добра за тези хора, смята Борисов.

Той каза, че е съгласен с протеста на хората, които са срещу безнаказаността. "И аз се възмущавам на безнаказаността", каза Борисов. По думите му за днешната ситуация всички имат вина.

"Нека опонентите да излязат и кажат какво предлагат да се направи. Партиите да започнат да казват какво биха направили, ако спечелят изборите, а не да се възползват от случая", отсече премиерът.

Още по темата
Той отново заяви, че е бил недоволен от работата на МВР в Катуница, защото в закона пише, че полицията е длъжна да се грижи за здравето, имуществото, свободите, правата на гражданите.

„Не мога да съм доволен от работата на полицията, при положение че гледам горящи къщи. Няма значение на кого са, когато има горящи къщи, те не са били опазени“, каза Борисов.

По повод намерението на президента да посети Пловдив, Борисов каза, че всеки може да направи това, което счита за правилно. Премиерът обаче предположи, че присъствието на политици в Катуница може би само ще „нажежи ситуацията”.

„Грешка още от времето на социализма е ромите да бъдат слагани в цигански гета и по този начин тяхната интеграция е 100% провалена“, смята министър-председателят.

В сградата на община Пловдив вече започна среща на президента Георги Първанов с представители на областните, общинските власти и на ОДМВР-Пловдив по повод напрежението в Катуница.

На срещата присъства директорът на Областна дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов, началникът на кабинета на президента генерал Никола Колев, секретарят по въпросите на националната сигурност в президентската институция Румен Марков, секретарят по връзки с гражданското общество Андрей Бунджулов.

Към момента не се предвижда посещение на държания глава в Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


555
Още по темата: Бойко БорисовКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Случайно Плявате ако стане Президент,първата му работа под диктовката на оня плод дето виси по оградите ще е да издаде указ за промяна името на Република България!Тя вече ще се нарича съкратено БЦРМ/Бойкова *** Република Мангасария/!
266
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В последните 20-г *** в Пловдив се утроиха-- в Столипиново от всеки апартамент изкачат по 15 човека ,ние не се познаваме вьв входа кои живее ,те не се познават кои живее в апартамента ,сигурен сьм ,че и 50% от новите катакомби които се изграждат в ,,гетото,, са незаконни ,но дьржавата я няма , проблема е стар ,но и Боико го подминава ,по му е удобно да деиства с ножицата ,сега е недоволен ,че от него се иска непопулярно решение,това е да си наи-отгоре --промени старите закони или сьздаи но
265
0
 
18
 
! Отговори
странно преди 12 години
странно, но коментара ми го няма.
264
0
 
31
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Аз съм бедно ***... като малък ядох само филии с мас и садях картофи за да се изхранвам. Като порастнах открих, че мога и да продавам картофи за да се издържам... като се замогнах си направих охранителна фирма *** и поканих всички приятели с пракори на зеленчуци да работят при мен.
263
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БорисОфф никой не е слагал ромите в гета - те сами се делятПреди 10 дни въобще прокуратурата не се е "сещала" да проверява каквото и да е - но така обичате да лъжетеСитуацията ще се нажежи ситуацията при посещение на политици в Катуница за самите политици понеже сте толкова кадърни и всички много ви обичамеВ крайна сметка не се виждат оставки нещо....а това е много лошо
262
2
 
21
 
! Отговори
до 282 преди 12 години
А, добро утро свате! Някой се сети, каква *** ни управлява в момента. По-добре Костов да е премиер, повярвайте!
261
0
 
23
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Наблюдавахме *** слово на омразата, поледвано от убийство от етническа омраза!!! УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. След многократни обиди ***(Слово на омразата от страна на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ. Информирали полицията и тя отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит (Убийство от етническа омраза, предизвикано и ОРГАНИЗИРАНО от семейството на царя на местните бандити), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!Наказателен Кодекс:Чл. 20. (1) Съучастници в извършването на умишлено престъпление са извършителите, подбудителите и помагачите.(2) Извършител е този, който участвува в самото изпълнение на престъплението. (Цял бус със ***).(3) Подбудител е този, който умишлено е склонил другиго да извърши престъплението. (Лично Цар Киро).(4) Помагач е този, който умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез съвети, разяснения, обещание да се даде помощ след деянието, отстраняване на спънки, набавяне на средства или по друг начин. (Цялата фамилия на Киро Рашков).2. Полицията научава, че ИЗБИВАНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро... В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Изводи: - Очевидно е, че ПРАВОТО НА ЖИВОТ на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКА - Ето това е НАЛОЖЕНОТО ни СВРЪХЛИБЕРАЛНО РАВЕНСТВО и извратеното разбиране на ПОЛИТИЦИТЕ НИ за КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- *** има право да изнасилва и убива, а българина задължението да търпи насилията и убийствата на децата си!!!Вижте въпиющия ЦИНИЗЪМ изречен от Министъра на МВР Цветанов: - Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството. Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици.Признания на министъра и неговите Изводи: 1. В България цари *** терор и ТОВА Е ДОБРО2. След това поредно убийство на българин, българите протестират и ТОВА Е ЗЛО3. *** терор ще продължава и занапред, под закрилата на МВР и ТОВА ЩЕ Е ДОБРО4. Важното е българите да са потиснати и отчуждени от държавата и себе си, да МЪЛЧАТ КОГАТО ГИ УБИВАТ и ТОВА ЩЕ ВИСШЕ ДОБРО ЗА ВЛАСТТА!!!Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТИ НИТО ДУМА ЗА СПИРАНЕ НА *** ТЕРОР!!!
260
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До тук съвсем оправдани нападки към Тиквуна!А нещо за вината на оня *** ПУДЕЛА?Неговите ушевци вместо да защитят хората ,които реално са заплашени с убийство,дъвчели салам в бакалията и на калекото на убитото момче и му казали: "да не им приказва врели не кипели"!Изглежда,че един милиардлв. от бюджета им е недостатъчен за да защитават хората от попълзновенията на измислени *** царе и барони!
259
2
 
24
 
! Отговори
миша преди 12 години
Из интервю на Цар Киро от 24 часа днес - 24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1052212"- Сега как ще участвате на изборите?- Моят син Ангел е 1 в листата на Национално движение "Единство". Ще подкрепим ГЕРБ. Говорихме. Няма да кажа с кого, какво, що. Те са направили сондажи, разбрали накъде сме се ориентирали и ето отговора им."
258
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно сега е момента на власт да доидат по - бьлгарски партии и да се заемат сьс закони които да укротят *** кражби по селата , не само по нивите ,краде се и по кьщите на хората да се спре толерирането на *** раждаемост да се преразгледат социалните им помощи --знаете какво става и с вьглища и сьс всичко друго, да се видят ,,самотните маики,,--уж самотни ,а ги раждат едно след друго по 5... в момента бьлгарите издьржат в голям процент *** етнос , има какво да се направи за БГ
257
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спи, Дяконе! Не се събуждай!Остани в незнайния си гроб!Добре си ти. От там не виждашсъдбата на достойния ни род.Не виждаш майките, които днес не раждат.Стариците край кофите за смет.Бащите със джобове празни,в ръцете с куфари и здравец за късмет.Децата ни са вече на изчезване.Селата мъртви. Пусти градове.Строим хотели, паркинги, гаражи.Край просяка минава Беемве.На пътя към Европа се продаватВ ръцете с кукли малките моми.Те детството си в сънища сънуват,стаена скръб в очите им гори.Спи, Дяконе! Не се събуждай!Добре си там под тази черна пръст.Завиждам ти за туй, че не дочакамечтите си, разпънати на кръст.
256
0
 
25
 
! Отговори
Долу ГЕРБ, АТАКА преди 12 години
Защо *** не работят и раждат по 10 до 23 чаавета, започвайки от 11-годишна възраст ?!Едно 11-14 годишно малолетно дете-***, което вместо да учи роди първото си ***, си осигурява автоматично следните детски и помощи :- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на ***( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ )- 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на ***- след 1-та година детските на циганчетата стават 59,15 лв. за всяко + 78 лв. за майката месечно- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете- 290 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )- Спирам до тук. Общо 20 вида детски помощи получават циганчетатаОсвен това *** потребява няколко-стотин лева на месец ТОК и ВОДА, дето ги плащаме ниеМного *** семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток.Освен това не плаща ДАНЪК-СГРАДИ и ТАКСА-СМЕТОсвен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички ***.Не знам на каква стойностТоест истинския ефективен доход на тази ***, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 270 лв БРУТО., дохода е 210 лв.НЕТО,след като държавата им прибере почти 22 % за осигуровки и данъциАко пък *** е с някакви дефекти или малформации, ( а малолетните родилки, раждат масово такива) то на него му се полагат двойни детски, или 2 х 35 = 70 лв. месечноНо явно това се е видяло недостатъчно за анти-белите расисти, и по средата на миналата 2010 г. в Парламента, ВСИЧКИ партии тайно са приели поправка, според която на такива деца се дава "ДОБАВКА" към тези 70 лв. равна на 70% от брутния размер на МРЗ. Така 270 лв. х 70 % = 189 лв. Както виждаме "добавката" е почти 3 пъти по-голяма от детските 70 лв. !Накрая 70 лв. + 189 лв. + 20 лв. (от Евророма) = 279 лв. месечно получава такова ромчеСамо две деца да са такива ( от 10 - 20 в семейството) те ще носят по 560 лв. месечно !!!А бременните *** пият разни отровни хапове, за да раждат точно такива деца, които после да ползват и за просия.Не мога да ви кажа колко пари са похарчени за ***, чрез т.н. "Оперативни програми" (ОП) към Социалното министерство.Но преди време Тотьо се похвали по НОВА ТВ, че само по ОП "Човешки ресурси" (Подпиране на метли), през изминалата 2010 г. е платил над 1 млрд. лева !!!!!!!!!!!!!!!!!А има още 69 вида такива програми и проекти ( общо са 70 ). Колко милиарди изтичат през тях всяка година ? Даже и Тотьо не знае !Никой не знае колко и какви пари получават по линия на НПО (Не Правителствени Организации)НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА *** (само с 1 дете !), ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТАЕто затова *** раждат като бесни ***, а българките едва отглеждат и 1 дете ...
255
0
 
23
 
! Отговори
ххх продължение преди 12 години
Двата клана са се разделили от омраза, стигнало се дори до кървави сблъсаци, коментират представители на ромския етнос. След победата на Борисов обаче лагерът на монарха Рашков бил щедро възнаграден за саможертвата, а самият ромски лидер-приет официално като борец за каузата на ГЕРБ, както казал самият Бойко Борисов.
254
1
 
23
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен като Цар Киро. Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК. Само дни преди изборите, ромските кланове се разделили на политически лагери. Мълвата, че Дон Цеци е застанала на страната на БСП, а... още скандално известният Кирил Рашков-Цар Киро агитирал братята си по съдба да гласуват за Бойко Борисов.
253
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прави ми впечатление следното:Близките на починалото момче подали веднага жалби за заканата за убийство в полицията.Както и при драмата с имота, завършила с тройно убийство, май пак имаше подадени жалби в полицията...Е, питам аз при бюджет милиард и кусур-какво прави полицията????
252
0
 
25
 
! Отговори
ZZ преди 12 години
Добре де....значи може, полицията и прокуратурата да бият бивш министър на отбраната, а пък не могат нищо да направят на Кирил Рашков....да не би Рашков, да е по - читав от Цонев
251
1
 
26
 
! Отговори
777 преди 12 години
"Политическите партии не трябва да се възползват..."В никакъв случай!!!Твоята партия се възползва от парите на т.н. "цар Киро" вече две-три години, че и сега се бяхте нагласили да го позлвате за изборите.Сакън да не се възползват другите партии... само ти и твоят партия да се възползват.
250
0
 
28
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
А за заложниците в банката дохвърча с хеликоптер.За Катуница-даже и на близо не дойде?
249
2
 
27
 
! Отговори
Хайлазин преди 12 години
"69-годишният ромски главатар Цар Киро е спасил съкровището си около 350 килограма злато" Бойко с носталгия си спомнил 90-те години и му поискал половината срещу........ Охрана
248
0
 
21
 
! Отговори
докъде стигнах! преди 12 години
Да се се съглася с присъдата на Мешерето, което е за смъртна присъда на киро от Катуница , чрез обесване./Но нямали правомощията да изпълнят присъдата!/Ами, Мешере ли си, какво си,ще гласувам за вас ,бе,да имате правомощия, ако ще бесите всички убийци,ако ще вкарвате в затворите всички изнасилвачи и педофили в затвора, независимо *** или българи са!