Възстановяват контактната мрежа на влаковете

Аварийните екипи пробиха пътя от Дъбово до Кръстец
Обновена: 19 окт 2011 11:18 | 19 окт 2011 10:23, Красимир Ангелов
3
Възстановяват контактната мрежа на влаковете
Снимка: БТА

Аварийните екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ успяха да пробият пътя по железопътната линия от Дъбово до Кръстец. По този начин южната част на Стара планина е проходима за специализирана техника и възможност за дизелова тяга.

Продължава работата в участъка по възстановяването на контактна мрежа, като тенденцията е до светлата част на денонощието да бъде възстановена с електрическа тяга.

Продължават дейностите в северните склонове на Стара планина, като целите са съсредоточени в Трявна – Царева ливада – Дряново. Там продължават работите по разчистване на пътя, съобщават от НКЖИ.

Вече няма бедстващи пътници. Нормализира се смяната на персонала.

Работата по възстановяването на движението на влаковете в участъка между Дъбово и Горна Оряховица продължава и през днешния ден.

По тази причина всички влакове, които обичайно преминават през този участък, ще се движат по съкратен маршрут. Влаковете от Стара Загора ще пътуват само до гара Тулово, а тези от Русе и Варна - само до гара Горна Оряховица.

Dnes.bg припомня, че над 100 души бяха блокирани почти денонощие на планинската гара Радунци. Още 10 души останаха с часове на гара Плачковци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: БДЖНКЖИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Като гледах репортажите от проблемните райони, си казвах - добре, че в България няма война.... А едно време при какви виелици и студови хората са воювали, справяли са се с какви ли не трудности и .... СА ПОБЕЖДАВАЛИ ...... Дето има една приказка - *Бог да пази България*!
2
2
 
4
 
! Отговори
pege преди 12 години
добрече министъра се зае с нещата та се оправиха влаковете. И тоя е далече от истината само пози и надуфки
1
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
така ще бъде и като спрат 200 влака тези некъдърници