Тракторите идват в София, но в понеделник

Протестите на зърнопроизводителите продължават
2 дек 2011 22:11,
203
Тракторите идват в София, но в понеделник
Снимка: Булфото

Протестите на зърнопроизводителите ще продължат в София.

На 6 декември 170 трактора ще ществат из столицата, "разходката" им ще завърши с митинг на площад "Александър Невски".

Още по темата

Това решение бе прието на състоялата се в Арбанаси среща на Националния протестен комитет в сектор "Земеделие".

В обръщение до гражданите, прието от участниците в срещата се посочва, че зърнопроизводителите ще бъдат с машините си в София, защото от две години водят с управляващите безрезултатен диалог за правила и прозрачност в бранша.

"Единственият работещ сектор в България е наказан с държавния бюджет за 2012 г. Наказани сме и от природата с незапомнена суша в резултат на която са компрометирани 10 милиона дка с пшеница, 3 милиона дка с ечемик и 2.5 млн.дка с рапица. Очертават се загуби за стотици милиони и всичко това втвърдява нашите позиции.

Ние не сме терористи и гражданите на столицата не трябва да се притесняват, защото както през изминалите девет дни от началото  на протеста, така и следващата седмица организацията ще бъде на ниво", твърдят в заключение фермерите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
181 тикве, взе да ме изнервяш.Казах ти-нищо не разбираш от земеделие, а не се мъчиш да разбереш.Това не ти е да купиш декара за 500 лв и като му смениш статута на земеделска земя и направиш хотел печелиш.Ела да ти продам декар земя от шеста категория за 600 лв.Тук това е минимума.Ще чакам и да забогатееш работейки я.Смешен си.
176
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
180 Въпросът е там, че Боко излъга.Това е проблема.За да си разсрочат заемите, банките искат от тях още обезпечение и наличие на повече пари по сметките им.След обещанието има хора, които са подписали новите условия с уверението и подписа на Боко.Ама сега Пикасото на Бг се отмята.На това хората му казват к...и номера.
175
3
 
3
 
! Отговори
179.... преди 12 години
ОТ 20 Г., ПАРТИЯТА УМИШЛЕНО СПИРА РАЗВИТИЕТО НА ПАЗАРА НА ЗЕМИ, ЗА ДА ГИ ЛАПНЕ БЕЗ ПАРИ ...ИЛИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!СЕГА ,КАГАТО В КРИЗАТА ПРОИЗВОДСТВОТОНА ХРАНИ Е ИЗХОД И НОСИ ДОХОДИ----СЕ ПРАВИ НОВ ОПИТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СТАРИТЕ ТКЗС....СЪС УМИШЛЕНО ФИНАНСИРАНЕ НА "МЕХАНИЗАТОРИ",...А,НЕ НА ДЕЙСТВИТЕЛНИ СОБСТВЕНИЦИ НА ЗЕМЯ!КОГО ЗАБЛУЖДАВАШ....?
174
0
 
2
 
! Отговори
до 169 преди 12 години
Прав сте!Но въпросът не е в трите лева!Въпросът е в оцеляването на статуквото и създаването на служебно правителство в мандата на Първанов!Встъпването в длъжност на Плевнелиев обърква тотално сметките,а са вложени много пари!Разберете,не става дума за тези три лева по-малко,а за истински край на т.нар.преход!!!
173
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
175 май си манечак.Що наследниците на баш седесара Стефан Савов не си работят земята?Дедо им за тая земя к'ви золуми сътвори с ликвидацията, а тия като върли антикомунисти я дават на други да я работят.Ми щом ги мързи да бачкат, субсидията ще иде при тоя дето работи земята.Инак е лесно-праскат един хуубав данък, и сите собственици ще я продадат набързо.Той мързела не мори, а мъчи...Мъчи гладките мозъци на някой, не виждал селскостопанска работа.
172
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проестът е справедлив. Министрите се пънат, но вместо безумно да орязват размера на субсидиите е крайно време да седнат и да помислят как да субсидират малките фермери. Тези със стотици хиляди декари имат възможността сами да се оправят (ефекта от размера на обработваемата площ и обема получена продукция). При големите с едни и същи машини обработват повече и получават по-голям добив, което води до намаляване себестойността на продукцията.Но при малките далеч не е така.
171
2
 
6
 
! Отговори
romabene преди 12 години
Тия искат субсидии,а изнасят после зърното в чужбина и се налага BG да внася за наши нужди.Ацената на хляба е висока.И колко пари дават сега за "разходката"на тракторите и за кебапчета?Тази селскостопанска техника в момента губи вместо да работи т.е те ще похарчат повече средства за протеста отколкото ще получат като субсидии.Къде е лог.
170
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
174 ами к'во да ти редим...От (2) две години хер Флик не връща акциза за нафтата на земеделците.На всички, а не само на "житарите".Бави и ДДС-то по половин година.Ама банките не им пука, че тия овни не превеждат пари, а си искат вноските редовно.Налагат и наказателни лихви.Като бавят вноските за машините, е**ват и вносителите на техника.Нима си мислиш, че машини се купуват за лев-два?Без субсидии няма да спрем да ядем македонски зеленчук.
169
2
 
5
 
! Отговори
ТРЯБВА НОВ ЗАКОН.... преди 12 години
....ЗА АРЕНДАТА---ЗА ДА НЕ СЕ ПОЗВОЛЯВА НА НЕГОДНИЦИТЕ НА ПАРТИЯТА БКП/бсп ,ДА ИЗНУДВА И РЕКЕТИРА ХОРАТА ПО СЕЛАТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО!ТОВА Е ЧИСТ РЕКЕТ И АБСОЛЮТНО НАСИЛИЕ НАД БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО!ТОВА Е ГАВРА С ДЕМОКРАТИЧНИТЕ УСТОИ НА ДЪРЖАВАТА И НЕЙНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО!ТЕЗИ ТРАКТОРИ ,СА СОБСТВЕНОСТ НА ВСИЧКИ ДРЕБНИ СОБСТВЕНИЦИ НА ЗЕМЯ.С ЕДИН СПРАВЕДЛИВ ЛИЗИНГ---МОЖЕШЕ ВСЕКИ ДА ГИ ИМА У ДОМА СИ!СЕГА СА СОБСТВЕНОСТ НА ЕДРИТЕ ,ЧЕРВЕНИ КО***ЕТА НА БКП/бсп!
168
0
 
8
 
! Отговори
до 172 преди 12 години
Нищо не си разбрал.И Европа разбра-от 2012 няма да се субсидират собственици на повече от 300 000 дка.Германия има 5 пъти повече обработваема зема,но няма собственик на 1 млн.дка като у нас.Субсидията 50% е заминала за Арабия и Китай вместо да остане у нас и се завърти през животновъдство и обработваща промишленост.В същото време внасяме стотици хиляди т.плодове и зеленчуци,вместо ние да я произвеждаме ако субсидуята се разпределя разумно.Разбра ли сега-трудно ше е с твоето КВО,но опитай...
167
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не наричайте тези,които се трудят на село "***".Уважавайте труда им зашото е жесток.Те са оръдие в т.н.стачка на едрите собственици.Нямат какво друго да направят-ще останат да гладуват иначе.Цялата работа е ,че субсидията се намалява от 28 на 25 лв на дка.Арендаторите това ще го избият от нещастните собственици на земи,които никой не защитава.От 2112 в ЕС субсидии за притежатели на над 300 000 дка няма да се дават и затова са протестите-да лапнат сега каквото могат.
166
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
169 и к'во като са 3%?Субсидираното жито е на цени, които се определят от пазара.В цяла Европа субсидират земеделието, само *** реве-не, та не...Вие ще дойдете по-големи разбирачи и от европейците...бе гъдулки.Между ушите ви е пълно с въздух.Боко ги излъга-това е.
165
0
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ , СА ВИНОВНИ... преди 12 години
...ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ФИНАНСИРАТ ЕДРИТЕ ЛАТИФУНДИСТИ НА ПАРТИЯТА....СЪС ТРАКТОРИТЕ ,ЗАКУПЕНИ С ПАРИТЕ НА ЕВРОПА!ТЕЗИ ТРАКТОРИ, СА НА ХОРАТА---ДРЕБНИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ В БЪЛГАРИЯ!ТРАКТОРИТЕ СА ЗАКУПЕНИ ,ЗА НУЖДИТЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ----НЕ ЗА КО***ЕТАТА НА ПОЗИТАНО-20!ТЕ СА ВАШИ ,БЪЛГАРИ....ВЗЕМЕТЕ СИ ГИ !С ТЯХ ,ЩЕ ОРЕТЕ ЗЕМИТЕ НА ДЕДИТЕ СИ----НЯМА ДА СТЕ БЕЗРАБОТНИ ПРОСЯЦИ, ***-ПРОЛЕТАРИИ......!ТОВА Е ВАША ЗАКОННА СОБСТВЕНОСТ---СЕГА Е ВРЕМЕДА СИ Я ВЗЕМЕТЕ !!!!ТЯ ВИ ИДВА НА КРАКА В СОФИЯ......
164
2
 
3
 
! Отговори
дон преди 12 години
Всички трактори марш към Банкя,да изорете на Боко картофите!
163
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
80%от субсидуята на зърнопроизводителите се получава от 3% от "земеделците"./знесени за 2010 2 млн.т.зърно,субсидирано от държавата.В кого остава печалбата?В тези "земеделци"с Бентлита,Беемвета и Мерцедеси.В същото време внесени 220 000 т месо и около 250 000 т плодове и зеленчуци.Субсидиите за тях са 8%.Китайци,араби благодарят за държавната субсидия.Стачката се командва от 4 чокой/ЕКошлуков-тв7/.Той предложи вместо с трактори да направят един парад с автомобили в София.И цялата работа за 3 лв.
162
1
 
4
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Бившите комунисти номенклатура и функционери никога няма да бъдат бедни и просяци!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
161
9
 
7
 
! Отговори
Партия НЕЗАВИСИМОСТ преди 12 години
ТРАКТОРИТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ И ДА ВЛЕЗНАТ ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВИЯ
160
4
 
7
 
! Отговори
Дид преди 12 години
Тия на София ще ходат..., я да си ходат на село!!!
159
0
 
7
 
! Отговори
Един преди 12 години
Енергията на вашия робски протест стига до първото робско подаяние. Два хладилника с колбаси са способни да усмирят всичките ви страсти и да приспят мечтите ви.Много ще сам учуден ,ако БДЖ до край протестира .За земеделците вече техния протест пропадна нищо няма да направят .
158
2
 
9
 
! Отговори
Simo преди 12 години
Абе няма лошо-нека си направят хорицата екскурзия до София, като няма влакове с какво да дойдат. Ще си хапнат, пийнат, ще метнат по едно хорце и ще си отидат. Зима е все пак-на нивата работа няма.