Тракторите идват в София, но в понеделник

Протестите на зърнопроизводителите продължават
2 дек 2011 22:11,
203
Тракторите идват в София, но в понеделник
Снимка: Булфото

Протестите на зърнопроизводителите ще продължат в София.

На 6 декември 170 трактора ще ществат из столицата, "разходката" им ще завърши с митинг на площад "Александър Невски".

Още по темата

Това решение бе прието на състоялата се в Арбанаси среща на Националния протестен комитет в сектор "Земеделие".

В обръщение до гражданите, прието от участниците в срещата се посочва, че зърнопроизводителите ще бъдат с машините си в София, защото от две години водят с управляващите безрезултатен диалог за правила и прозрачност в бранша.

"Единственият работещ сектор в България е наказан с държавния бюджет за 2012 г. Наказани сме и от природата с незапомнена суша в резултат на която са компрометирани 10 милиона дка с пшеница, 3 милиона дка с ечемик и 2.5 млн.дка с рапица. Очертават се загуби за стотици милиони и всичко това втвърдява нашите позиции.

Ние не сме терористи и гражданите на столицата не трябва да се притесняват, защото както през изминалите девет дни от началото  на протеста, така и следващата седмица организацията ще бъде на ниво", твърдят в заключение фермерите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като е толкова лесно и хубаво да станете зърнопроизводители що не станете и вие зърнопроизводители? Стига сте плюли по хората, чийто хляб слагате на масата си всеки ден и после в устата си. От толкова много жлъч може да се задавите.
156
1
 
6
 
! Отговори
Doko преди 12 години
А обущарите кога ще протестираме, че Бойко не ни дава пари за кожа и лепило.
155
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да се захванеш със земеделие е нужна техника. Техниката не струва, колкото да си купиш един хляб или да си купиш билет за концерта на Мадона. Тракторите са скъпи. За да си купиш трактор е нужен кредит. И като го закупиш и започнеш да работиш изведнъж известното със своите извъртания на 180 градуса правителство на ГЕРБ за пореден път се извърта и вместо това което са обещали преди изборите правят друго след изборите и ти объркват сметките със своите врътки и се чудиш как да си плащаш вноските
154
3
 
5
 
! Отговори
rument преди 12 години
Идвайте,взимайте Станишев,Доган и цялата *** около тях,и ги водете на село да копаят - ТЕ ВИ ДОВЕДОХА ДО ТУК,ТЕ ВИ ОТКРАДНАХА ПАРИТЕ КОИТО СЕГА ИСКАТЕ.
153
0
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
ами що нема комбайни ?
152
0
 
3
 
! Отговори
atanas преди 12 години
Бучков, кого ще победиш бе, ***. Мене ли ще ме победиш с мизерната ми пенсия или искаш още по-голям залък да отхапеш от баницата за да се угояваш още.***! Пееш ли песничката "Партизан за бой се стяга"
151
11
 
5
 
! Отговори
НЕДОВОЛНА преди 12 години
Като чета коментарите, още веднъж се обиждавам, че тоз народ заслужава мъките и още 22 год. да минат пак няма да се оправим. Без единно гражданско общество не можем да постигнем нищо, в момента обществото е разделено на селяни и граждани, на бедни и богати. Докато не се осъзнаем, докато има разделяй и владей, това общество да си сърба попарата. Не напразно ни наричат *** и див народ. Трябва единство и трябва да се подкрепяме когато се протестира, а ние само злобеем и плюем от ЗАВИСТ.
150
11
 
6
 
! Отговори
Професор Бучков преди 12 години
ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ПОБЕДАТА
149
3
 
10
 
! Отговори
atanas преди 12 години
Що не вземат да се гръмнат тия охранени тлъсти ***. Всички затягаме коланите, тия червени пръшльовци рекетират държавата за още пари. Като не им изнася да работят това, за което искат пари, да се хванатс друга работа - животни да гледат, краставици и домати да отглеждат. Има много работа в селото, но е по-лесно да искат и тормозят обикновените хора с нахалството си и да заплашват. Понеже са продукт н червените престъпници, затова са таканагли в претенциите си. *** гадна!
148
3
 
6
 
! Отговори
Berta преди 12 години
до 147/ Преди да пишеш цинизми, се научи да пишеш правилно на български език. Не е нужно да се крия в панелката си, за да избягам от простотията и идиотщината на селяците. Просто да си стоят на село, като не умеят да живеят в големия град.
147
7
 
10
 
! Отговори
до 137 преди 12 години
ти правиш ли разлика между пътно транспортно средство и селскостопанско такова,в коя бяла държава се разрешава тези селскостопански машини да шарят по магистралите в колона и да предизвикват трафици бе,тези машини не са транспортни бе,че и питаш за правила, абе ти от нивата по настрани пристъпвал ли си,ако имаш такова намерение първо си измий цървулите за да не предизвикаш ПТП когато стъпиш на асфалта с кални такива,а и ще зацапаш околната среда.
146
4
 
19
 
! Отговори
A40 преди 12 години
Не съм гербер, но не ми я ясно защо държавата трябва да им налива още на тия селяни. Във фабриката да не би да ми купува материалите или да ми плаща за технологиите. А цената на хляба расте с всеки изминал ден. Действията на тия селяни са просто рекет.
145
2
 
15
 
! Отговори
ОРАКУЛ преди 12 години
Бойко, Боико, такава ти е съдбата - цял живот от ТРАКТОР бягаш и все трактор ти по петите...
144
4
 
15
 
! Отговори
Deko преди 12 години
И това митинг ли е? Да нарушаваш обществения ред, създаваш хаос в движението, шумотевица. А милиционерите да си смятат осигурителния стаж за първа категория труд, 20-те брутни заплатки като се пенсионират на 45, безплатния транспорт, манджа и обуща, осигуровки.
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
141 абе стас кога беше Боко кмет що покани тракторите в София да протестират срещу съсела, а сега му пречели...Измята се като фурнаджийска лопата тоз Боко ве...
142
11
 
3
 
! Отговори
DO BERTA преди 12 години
БЕртичка,спокойствие като искаш си върви на село,тук в града е така.Ако си излезнала извън БГ в големите световни столици е още по гъсто населено.Аман от асоциялни тъпанарки като тебе.Софиянка била ,и кво от това да не би фекалиите ти на рози да миришат.Ай заври се у панелката и си трай
141
5
 
6
 
! Отговори
до 141 преди 12 години
Ако не сте доволни, изгонете правителството и парламента извън София. Само така ще си живеете спокойно без селски протести.
140
5
 
14
 
! Отговори
Зорница преди 12 години
Аман от селяни! Организирани от шайка ***, наплюскали се с пържоли, платени от комунисти. Много голяма активност развиват бившите крадци на националното богатство. Подклаждат стачки, протести и трият самодоволно ръце. ***!
139
6
 
17
 
! Отговори
слаба ракия преди 12 години
Бойко е много мек. Ако беше малко по-курназ, друго трябваше да направи. Примерно аз ако бях, сега на тези *** крадливи с Бентлитата, дето си искат порциона от Европа, щях да им спра всички пари, да ги дам за здравеопазване или образование, а на тях един гол к*р. Отделно всички щях да ги прибера по затворите, за нарушаване на обществения ред. Диктатура трябва на простия българин, защото той само от тояга разбира, с добра дума не става, мисли те за балък.
138
2
 
10
 
! Отговори
Rado преди 12 години
Тия червени комунистически синдикати единственото нещо, което правят е да противопоставят хората. Използват всеки труден момент да се възползват от ситуацията. Затова правителството не би трябвало да се поддава на шантажа им, а да отстоява и си върши работата, за което е избрано. Иначе да си избираме синдикати да ни управляват.