Втора разрушителна серия във веселото село

До Коледа изравняват още 25 незаконни строежа със Земята
8 дек 2011 18:40,
75
Втора разрушителна серия във веселото село
Акция сна ДНСК във "веселото село". Снимка: Impact Press Group

Вторият етап по премахването на незаконните постройки в митничарското село Ставри Димитрово, известно още като „веселото село“ започна днес.

Багерите на ДНСК изравниха със земята масивна едноетажна къща. За разлика от първия етап през март, когато се събаряха строежи с неизвестни собственици, този път притежателите на имотите са ясни. Те обаче не са митничари и не присъстваха на днешната акция.

Още по темата

Събарянето се извършва за сметка на държавата, която обаче ще си търси парите от собствениците на имотите.

Сметките показват, че разрушаването на една масивна вила излиза между 1000 и 2000 лева.

Вероятно затова и част от нарушителите вече са започнали сами да премахват незаконните постройки, коментира началник сектор - Хасково към РДНСК Анна Джурова.

Dnes.bg припомня, че незаконните вили бяха "открити" случайно при проверка на данъчните с хеликоптер в края на миналата година. По-голяма част от сградите са от 80-те и 90-те години. Оказа се, че в Ставри Димитрово има само 5 законни сгради.

Проверките тогава установиха 169 незаконни строежа, за които вече са издадени заповеди за премахване.

До момента 123 са влезли в сила. 71 от тях са изпълнени, а две са отменени от съда. Предстои събарянето на още 51 незаконни строежа.

До Коледа ДНСК ще премахне 25 от тях. Те се намират на язовир "Ивайловград" в землищата на селата Дъбовец и Камилски дол.

"Става въпрос за незаконни едноетажни и двуетажни масивни вилни и стопански сгради, басейни, масивни огради и барбекюта", поясни Анна Джурова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правилното решение наистина е конфискация. Защото така рушат само сградата а имота си остава. И след година, две когато всичко утихне или пък се смени властта, ще си вдигнат нова, по-хубава къщичка. За пример: Къщата на магистрала Хемус посока Варна, която е обсолютно незаконна. Е сабориха я преди година, но я погледнета каква са вдигнали сега на нейно място.
31
1
 
9
 
! Отговори
до 30 и 28 преди 12 години
нещо не загрявате, това е вододайна зона и никой не може да живее там.
30
6
 
12
 
! Отговори
аз преди 12 години
Конфискация в полза на държавата след като са незаконно построени. Защо ги разрушавате?
29
0
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
и кой е недоволен освен собствениците, даже бсп маниаците не отричат че не трябва да узхвърлят отпадни води и *** във вододайна зона и както че техните любимци нямаше да разбуата гнездото на осите.
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е нали девиза на ГЕРБ беше "Градим България"? А то кво става, само рушат. Можеха тия имоти да ги дадът на оня поп от Нови Хан да настанят бездомни там. Ама верно забравих, то искаха и неговия приют да разрушат, че бил незаконен.
27
4
 
20
 
! Отговори
Супер анонимен преди 12 години
Ей все сте недоволни! Ако не бутат,защо не бутат,ако бутат, защо бутат? Не може да ви се угоди и това си е!!!
26
14
 
8
 
! Отговори
джиджи биджи преди 12 години
България на *** !
25
7
 
17
 
! Отговори
бояджия преди 12 години
Червените съвсем почервеняха от яд.
24
3
 
10
 
! Отговори
Монархист преди 12 години
А на "царчето" кога ще приберете милионите данъци и ще му бутнете незаконните къщурки? Или кво викате, докато осигурява *** вот нема нужда от такива екстри.
23
4
 
8
 
! Отговори
ало червените преди 12 години
що не слагате минуси, вашите хора нямаше да бутнат тези сгради.
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бравоооооооо!!!След нова година - и на Позитано!!Това е незаконна постройка на незаконни комунисти от незаконна партия!!!
21
3
 
13
 
! Отговори
До 16-ти преди 12 години
На *** барони къщите могат да ги бутнат или запалят САМО футболни фенове, никой друг!
20
3
 
13
 
! Отговори
Ламбо преди 12 години
На едни бутат незаконните постройки,а на *** строят безплатно незаконни къщи
19
12
 
11
 
! Отговори
КурЛеоне преди 12 години
Само ГЕРБ!
18
10
 
8
 
! Отговори
sss преди 12 години
лесно е да се руши създаденото! Тези *** дето никога не са направили нищо със собствен труд единствено могат да рушат. Не можеше ли да се поогледат да се сметне дали неможе да бъде от полза създаденото пък било то и незаконно. Да рушим! Но можеше да се сложат по високи данъчни ставки и да се ползват.
17
1
 
24
 
! Отговори
Ламбо преди 12 години
Всички постройки ( вили, къщи, палати ) ... без значение дали са законни или незаконни,построени във водосборните зони ( от където пием вода) ...ТРЯБВА НЕМЕДЛЕНО ДА СЕ УНИЩОЖАТ
16
7
 
11
 
! Отговори
тъпаци преди 12 години
Ако съборят на *** гетата, ще се наесат между блоковете ви бе, ***. По-добре в незаконните си бидонвили да си стоят, да си имат тяхно си гето, че иначе ще плъзнат между нас ***, къде да идат другаде. А тези са крадци, я вижте колко квадрата незаконна къща е построил на два етажа. По-ми е кеф, на такива крадци да видя как се бутат незаконните къщи, отколкото на някой *** бараката. Ако бутнат на *** барони, тогава виж, мога да се радвам, че бутат ***. Иначе не
15
1
 
4
 
! Отговори
До 10-ти преди 12 години
Що бе,ти какво се плашиш от плюнките? то ако с плюнки можеше да се постигне нещо....досега властта да се е удавила в плюнки!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 11 dobre taka e za ***,ama dai po tvoita logika nie balgarite da si stroim nezakonno kadeto si shteme...Nali kam tova se stremime da se spazvat zakonite,a v toia sluchai zakonat vse pak varshi neshto!!!aide pliuite!!!
13
3
 
11
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Замазвате ли пенсионната реформа с бутането на по слабите хора?На митничарите дерибеи няма и да пипнете.А и вече не можем да се пенсионираме.Ония екзалтираните по-долу, ще им кажа, да ходят да се прегледат!!!