Децата в Сливен мечтаят да са сводници и проститутки

Те ставали лесна плячка на трафиканти на хора
Обновена: 16 яну 2012 21:55 | 16 яну 2012 21:55,
260
Децата в Сливен мечтаят да са сводници и проститутки
Снимка: архив Булфото

Проституцията е един от най-големите проблеми в Сливен, алармират от Комисията за борба с трафика на хора и неправителствени организации.

Заради много слабо развитата икономика на района и малкото работни места голяма част от жителите на града се издържат от сводничество и проституция.

От Фондация “Център Надя“ и Комисията обясняват, че проблемът достига стряскащи нива. “Заради лошото образование и безперспективността още от тинейджърки младите момичета в града свикват с мисълта, че единственият начин да изплуват от мизерията е да продават телата си“, обясни секретарят на Комисията за борба с трафика на хора Антоанета Василева.

Тя допълни още, че при подрастващите се забелязва пълна подмяна на моралните ценности. Децата на възраст между 15-18 години се интересуват само от материалните придобивки и са изгубили усещането си за духовни ценности.

“Най-фрапантните ни случаи са на ученици от последните класове в гимназията, които разказват, че мечтите им са да станат сводници или проститутки. За тях да се занимават с продажба на жива плът е връх на социалната стълба. В Сливен да си проститутка или сводник е престиж!“, разказва още Антоанета Василева.

Заради лошото образование в региона и подменените морални ценности тези деца много трудно могат да променят живота си и стават лесна плячка на трафикантите на хора. Момичетата обикновено тръгват доброволно за Западна Европа и са наясно, че отиват да проституират.

Веднъж излезли от страната обаче, те се оказват в капан, от който не могат да се измъкнат. Сводниците им системно ги пребиват и ги държат заключени без никакъв досег с външния свят.

Често върху тези жени се оказва и силен психически тормоз – основно заплахи към семейството и децата. Много е трудно те да бъдат измъкнати от клопката, в която са попаднали, защото нямат образование, не говорят езика на страната, в която се намират и не знаят към кои институции да се обърнат.

От Комисията за борба с трафика на хора и “Център Надя“ призовават да започнат серия от кампании за превенция в Сливен, за да се спре порочната практика за изнасяне на бели робини от града.

“На тези деца трябва да им се покаже, че има и други начини да изкарват парите си, но за това е необходимо да се подобри образованието им и да започнат постепенно да се изграждат морални ценности на децата в региона“, обясняват от Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
1
 
! Отговори
4ru.eu преди 12 години
Средствата за масова информация се грижат за възпитанието на определени ценности у подрастващите, които ще са им от полза за в бъдеще.Още по темата ценностна система
216
5
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Българи,научете се да пишете грамотно на български език.Омръзна ми да гледам "Й" там,където думата се пише с "И".Да започнем от себе си!Статията и коментарите са много точни,това е голата истина...
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що изтрихте убавицата, бе. Да се посмеят хората.
214
0
 
9
 
! Отговори
Teen преди 12 години
Нивото на общността /не желая да обиждам никой/ ни е такова, поради това и децата ще са такива! Кой ги възпитава тези деца и най - важното в какво ги възпитава!? Крушата не падала по- далеч от дървото!
213
3
 
2
 
! Отговори
sas до djpapy преди 12 години
А ти като си софиянец откъде знаеш?
212
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалкото е че това е лицето на България в чужбина. А после защо ни мислят за пропаднала ***- ами ето за това! Нали знаете оня лаф за сестра ти и проститутката, ха да докажем сега че нямаме сестра!
211
2
 
19
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Това е резултат от дългогодишното възкачване на пиадестал на антиморални ценности. Когато чалга певица взима 10 хил за една песен и показване на силикон за минута, а *** с докторска степен 350 лева, то логичния край е да искаш да си чалга. Но и там се наводниха, а и не всяка я огрява. Така че следващата стъпка е проституция. Вече жънем, онова което се ся 15 години. Защо ви учудва?
210
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
превенция в Сливен, за да се спре порочната практика за изнасяне на бели робини от града..........................от кога *** са БЕЛИ ?
209
5
 
2
 
! Отговори
djpapy преди 12 години
do 244 : Stava vypros za Bylgarski deca .. deca .. Bylgarcheta ...Prosto neznaete kakav ujast e v tozi grad .. Bylgari se slivat s cinagi ... i tochno prichinata e zashtoto ne ocenqvat moralnoto a cennoto. te prosto nqma drug izbor .. celiqt grad e edna pumiq ... Zakrivat se uchilishta, paralelki ... i nikoi ne si marda prasta da zashtiti tezi deca .. vseki se oplakva i vseki reve no nikoi ne pravi nishto ! Za tova i tozi grad shte e taka ...
208
1
 
12
 
! Отговори
джон три волта преди 12 години
за съжаление дам и господа това е самата действитвителност.найстина децата в тоя град имат желание да станат *** и сводници.знаете ли какви жени има от сливен който са жрици на любовта?момичета който са завършили елитни гимназий,момичета от образцови семейства,деца на доктори и учители.лично аз до някава степен ги разбирам,просто не искат да тънат в тая помия наречена държава.то тук няма държава,но не управляващите са виновни,виновни сме ние гражданите.
207
4
 
9
 
! Отговори
sas преди 12 години
Чии деца? Днес.бг, моля уточнете! Децата на българите, децата на турците, децата на маймуните или децата на маймуноподобните? От статията се подразбира, че става въпрос за последните.
206
0
 
6
 
! Отговори
&&& преди 12 години
"...за лошото образование......... да се подобри образованието.." В този град друга образователна система ли използват? Учителите не влизат ли в часовете,че това е написано?То на "Крива ракета Космоса и пречи" Явно много хора не са наясно какво се учи днес.За какви ценности говорите?Материалът е толкова много като информация и обем,че няма време за странични разговори.Пък и все нови неща се измислят- физкултура след обяд,гражданско образование,религия.....А от многото неща накрая нищо не знаят!
205
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakvo mu e na situaciqta za sliven vseki znae
204
0
 
8
 
! Отговори
Тя преди 12 години
Тежка ситуация,неприятна картина .... бъдещето на България да се самоунищожава по този начин...незнам дали е правилно да се обвинят предишни/сегашни политици,но определено повече виновни са родителите ... възпитание 0 , личен пример със сигурност липсва.
203
0
 
21
 
! Отговори
Някоя преди 12 години
И после как да не бягали децата ни от България - ами какво виждат те тук - разврат, корупция, държава на проститутките и мутрите.. Абсурдистан! Не, децата не си мечтаят да станат сводници и ***..мечтаят да избягат, за да не им се налага да станат!!!
202
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не пита сводниците от къде са им парите.Как така се превърнаха в най-големите инвеститори в града.И те са герои в очите на младите момчета.Имат пари,коли за стотици хиляди евро,колят и бесят.А колкото до момичетата-трудно е да видиш готино облечено момиче със стил-скейтърски,метълски,рап.Всичко е чалга.Ходят със спорни клинове и 12 см токчета,вечерен грим и чалгарски прически.Говорят на "***" и като цялото си поколение се интересуват само от материални придобивки.
201
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Статията е много точна,не става въпрос за ***.При тях просията е най-доходна.Става въпрос за сливенските тийнейджъри.За първи път като чух,че успял човек за тях е сводник,си помислих,че се шегуват.Но после подробно ми беше описано как щял да си кара ескласата.И това се случи преди 5 години.И днес е така.От големите градове Сливен е най-затъналият град в България.Съсипаха го,разпиляха го.Тук е модерно да се ходи с анцуг на ресторант и дискотека,задължително Адидас.
200
1
 
12
 
! Отговори
демос преди 12 години
Да ,ама не.*** нямат желание да се образоват.Иснията им са, да им се построят жилища без пари,защото имали много деца.В едно интервю в "Нека говорят" на въпроса защо правят толкова деца,след като не могат да се грижат за тях?Ромският лидер отговори,че такава им е била ТРАДИЦИЯТА...От много разговори с *** при същият въпрос,отговора им е: Детските надбавки.Когато са много децата ,като пораснели ,*** да лежи,а те да го поддържат.Помощи,тока,водата и т.н.
199
1
 
3
 
! Отговори
...? преди 12 години
А защо не ,то Р.Овчъ.,е съдържател на ....домове ,хората гледат и се учат от тях ...?
198
0
 
6
 
! Отговори
кофти ! преди 12 години
То в Бг ,за какво друго да мечтаеш ,.....всички го удариха на -----ИЗУЙ-***----политици ,депутати ,телевизии ,институции,съд. система ,***, роми,.....!?