Харманлийските села Бисер и Лешниково са под вода

Обявиха бедствено положение в област Хасково
Обновена: 6 фев 2012 10:09 | 6 фев 2012 09:29,
283
Харманлийските села Бисер и Лешниково са под вода
Снимка: Архив Булфото

Населените места по поречието на всички реки в област Хасково с изключение на река Марица са залети. Главният път за Турция е наводнен в района на хасковското село Подкрепа. 

Там водата достига до 40 сантиметра. Пътят Харманли - Симеоновград е затворен.
 
Най-тежко е положението в харманлийските села Бисер и Лешниково. Скъсана стена на язовира в село Иваново е заляла Бисер и Лешниково. Няма информация за загинали хора.
 
Първите етажи на къщите са под вода, която на места достига до 2 метра. Хората се спасяват по високите части на домовете си. Някои от тях са дори качени на покривите на къщите.
 
Екипи на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" са на мястото на инцидента и евакуират хора. 
 
Наличната техника в област Хасково е мобилизирана.

Създава се организация за привличане на допълнителни сили за оказване помощ на населението в харманлийското село Бисер, съобщиха междувременно от пресцентъра на МВР.

Подготвя се и хеликоптер на военновъздушните сили от авиобаза "Крумово", който да спаси изкачилите се на покривите на къщите бедстващи хора. Ще бъде оказвана помощ и с лодки.

Съветът към местните жители е при възможност да се изтеглят на максимално високо място, за да са в безопасност, посочват още от МВР.
 
Между селата Стойково и Брягово, област Хасково, се е повишило рязко нивото на водата, която е заляла пътното платно. Получен е сигнал за затънал във водата лек автомобил с двама души. Изпратен е спасителен екип.

Движението на влаковете в участъка между гарите Димитровград и Свиленград е прекъснато в 8.30 часа, съобщиха от БДЖ. Прекъсването на влаковото движение е вследствие излизането на река Марица от коритото, която е наводнила железния път в участъка между гарите Любимец и Свиленград.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още по темата: язовирсело Бисер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ пак там си прави пиар върху труповете на хората,безсрамник
215
0
 
12
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Относно коментарите мисля, че е добре да ги има, защото чсно е, че някой не си е свършил работата, а резолтата от това е налице!Иначе мисля, че трябва да има хора по улиците за да има РЕАЛНО наказани за УБИЙСТВО, защото подозирам, че пак някой ще се размине с отстраняване от длъжност или условна присъда!Защото важното е не само да помагаме и да сме солидарни, а да се борим такива неща да не се случват поради БЕЗХАБЕРИЕ!
214
2
 
24
 
! Отговори
поля преди 12 години
Ако бяхме японци, нямаше да има никакви коментари, а коментиращите щяха да са в харманли с одеяла, лодки и смирено и всеотдайно да се опитват да помогнат на хорицата. Но ние не ставаме и за *** за зеле
213
0
 
5
 
! Отговори
До № 271 преди 12 години
Ком, ти си май от онези мързеливите, със спестяванията в банката. Къде ги видя тези в сивата икономика? Какво е това? А принудата на държавата, да се осигурява човек,без да е длъжен - държавен рекет! Масово такива като теб лъжат че са им малки заплатите, че много работят, че са им малки отпуските.. Да, ама не! За кражби говориш. Аз в бюджетно учреждение не съм видял да има *** и тоалетна хртия, в тоалетните, защото ги крадете, дори тях! За болничните, обезщетенията-здрави и некадърни.
212
1
 
0
 
! Отговори
do KOM 267 преди 12 години
ti si istinski bylgarin. Mitni4eskite sela po qzoviri i za6iteni plajove ne gi zalqha, a. evalarka 270! BAtko KOm, sled dyjd ka4ulka, s moite odeala , tri kashona drehi i dve kila oriz she spresh li vodata sledva6iq pyt kym seloto ?
211
11
 
19
 
! Отговори
Kom преди 12 години
К'во плащате бре, нещастници! 40% работите в сивата икономика, масово лъжете за всичко, а и *** да видите ще го откраднете. Данъци плащали.
210
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 267-ни сме помогнали-с нашите данъци е купена скъпа спасителна техника-а това,че техниката е нептребна е въпрос който тепърва ще има продължение. С нашите данъци издържаме армия и гражданска защита-ето я нашата помощ. С нашите данъци са купени хеликоптери за 800 милиона-еот я нашата помощ!
209
0
 
15
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Жалко за хората и имотите им... дано им се помогне адекватно... а на "стопанина" на язовира (мутра/ченге/комуняр - гарантирано то БКП(СДС/БСП/НДСВ/ГЕРБ/ДПС)) дали ще се намери кой да потърси отговрност...
208
1
 
24
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Де го специализирания съд, де го???Този съд ще има страшно много работа - например:- Сделката за "Кугърите" е най-отвратителното разхищение и кражба на държавни средства, защото имаме напълно изправни вертолети Ми-17 годни да летят в облаци и при обледеняване, които са с 40% по-добри характеристики и са десет пъти по-евтини. Модернизацията им с помощта на Израел ги правеше едни от най-боеспособните военно-транспортни вертолети в НАТО, при смешно ниската цена на "летателен час", от 1500 долара... и 1 000 (хиляда) пъти по-евтина модернизация, спрямо новите и безполезни Кугъри, при това с участие в модернизацията на нашите военни заводи... - "Летателния час" на Кугър е 15 000 долара и това е безумно скапо, но ги взехме само защото "телата" им се сглобяват в Турция...!!!- "Летателния час" на Ми-17 е 1700 долара!!!Абсолютно същото е и положението с модернизацията на бойните ни вертолети Ми-24...!!! Военният ни контингент зад граница и НАТО като цяло, има ВЪПИЮЩА нужда от тези вертолети..., но те стоят безполезни у нас като паметници на НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО..., а "***" от Военното Министерство на А.Доганов (с премиер - Станишев), с благословията на Младия милиардер, се канеха да ги режат за "скраб" както направи вицето му с ракетите...И това ако не е Пладнешки грабеж и Национално предателство не знам какво друго включват тези понятия...???
207
6
 
24
 
! Отговори
Ком преди 12 години
За пореден път се убеждавам, че ние българите сме си диваци и мозъчно увредени. Вместо всеки да се замисли с какво може да помогне на бедстващите ни сънародници, се пишат само глупости и ругатни. ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! Нека всеки да пакетира по едно одеало, някоя топла дреха и да свърже с БЧК-ще потрябват. Вместо да плюете да се бяхте замислили да отделите някой лев. Поне да се бяхте помолили за бедстващите, *** такива!
206
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може ли да сте толкова *** и да всявате паника... Ква Елена под вода, кви пет лева... Мрънкащи нещастници...
205
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
всички, които имаме близки , които живеят под язовири, да ги предупредим да напуснат къщите си. че ако чакаме ГЗ, ще бъде късно. ето и Елена е под вода !!
204
0
 
5
 
! Отговори
Янко преди 12 години
Дано се размине без човешки жертви! Горките хора, искрено им съчувствам! Състоянието на Гражданска защита и координацията на можещите да помогнат е плачевно!Кой е виновен? Марсианците?Трябва да се уволнят и накажат всички виновни!Кой поддържа язовирите, малки и големи? Ако този при Иваново е взет от концесионери, нека да го отнесат!Колкото до хеликоптерите, тука се навъдиха доста знаячи.Не съм от тях, но знам, че всеки въртолет има врата, през която могат да се хвърлят въжета, лодки, нали ***!
203
0
 
20
 
! Отговори
Стоянова преди 12 години
Господи, помогни на тези хора! Помогни на цялата ни държава!
202
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗА КАКЪВ *** СА КУПУВАНИ ХЕЛИКОПТЕРИ,КОИТО СТАВАТ ЗА ЛЕТЕНЕ НАД ПУСТИНЯ И ТО ПРЕЗ ЛЯТОТО-БАСИ ТОВА ВОЕННИ ИЛИ ТУРИСТИЧЕСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ СА? ПРОСТО ОТ ТОВА БЕДСТВИЕ ЛЪСНАХА ЖЕСТОКИ ФАКТИ-ТЕХНИКА ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ Е КУПЕНА, НО ТАЗИ ТЕХНИКА Е ЗА ДРУГ КЛИМАТИЧЕН ПОЯС. МНОГО ХОРА ЩЕ ОТГОВАРЯТ ПРЕД ЧОВЕКА С ЧЕРНАТА ТОГА. ЧОВЕКЪТ С ЧЕРВЕНАТА ТОГА НЯМА НАЧИН ДА НЕ СЕ ЗАИНТЕРЕСУВА-КАК ТАКА ТЕЗИ СКЪПИ ХЕЛИКОПТЕРИ НЕ СТАВАТ ЗА ПОЛЗВАНЕ ПРИ БЪЛГАРСКИ КЛИМАТ
201
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво племе сме само... вместо да искаме някой да пуснел Миговете, за да гледат някой хора сеир с нещастието на жителите на тези села нямаше ли кой запита ли има ли отряди за помощ и с какво може да се помогне??? Вместо да искате снимки и да плюете тоя и оня, поитересувайте се как да се помогне....
200
0
 
2
 
! Отговори
bb преди 12 години
BOiko e vinoben do zatri armiqta koqtoima ma6ini i hora i dade mestata na policiq i pogarna a sega te da varvqt tam na4elo s tapiq pogarnikar
199
1
 
20
 
! Отговори
прецакана преди 12 години
Ужас.Току що прочетох,че още една стена се е скъсала и залива село Елена.Дано господ се смили над тези хора.
198
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
наНАПРАВО Е СТРАШНО-ПРОЧЕТЕТЕ ДРУГАТА СТАТИЯ В ДНЕС БГ-ТАМ ПИШЕ ,ЧЕ НОВИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ СА ЗА ПОЛЗВАНЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО И НАД ПУСТИНЯ. ТЕЗИ ХЕЛИКОПТЕРИ НЕ СА ЗА БЪЛГАРИЯ! ДАДЕНИ СА 1 МИЛИАРД ЗА НЕПОТРЕБНА ТЕХНИКА-АКО СЕ ВЯРВА НА НАПИСАНОТО В СТАТИЯТА. НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ! ДОСЕГА НИ УБЕЖДАВАХА,ЧЕ ПРИ БЕДСТВИЕ ИМАМЕ СУПЕР ТЕХНИКА, А СЕ ОКАЗА,ЧЕ ТАЗИ ТЕХНИКА СТАВА-АМА ЗА ПОЛЗВАНЕ В САХАРА, НО НЕ И НАД РЕКА МАРИЦА НАПРИМЕР! ДА СЕ МОЛИМ ДА НЯМА ЖЕРТВИ, А ВИНОВНИТЕ ДА ОТИДАТ ПРЕД ЧОВЕКА С ЧЕРНАТА ТОГА
197
1
 
16
 
! Отговори
ттт преди 12 години
Ако е вярно, че се е скъсала и дига на Марица, да се вика Турция на помощ. За други няма време.