Харманлийските села Бисер и Лешниково са под вода

Обявиха бедствено положение в област Хасково
Обновена: 6 фев 2012 10:09 | 6 фев 2012 09:29,
283
Харманлийските села Бисер и Лешниково са под вода
Снимка: Архив Булфото

Населените места по поречието на всички реки в област Хасково с изключение на река Марица са залети. Главният път за Турция е наводнен в района на хасковското село Подкрепа. 

Там водата достига до 40 сантиметра. Пътят Харманли - Симеоновград е затворен.
 
Най-тежко е положението в харманлийските села Бисер и Лешниково. Скъсана стена на язовира в село Иваново е заляла Бисер и Лешниково. Няма информация за загинали хора.
 
Първите етажи на къщите са под вода, която на места достига до 2 метра. Хората се спасяват по високите части на домовете си. Някои от тях са дори качени на покривите на къщите.
 
Екипи на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" са на мястото на инцидента и евакуират хора. 
 
Наличната техника в област Хасково е мобилизирана.

Създава се организация за привличане на допълнителни сили за оказване помощ на населението в харманлийското село Бисер, съобщиха междувременно от пресцентъра на МВР.

Подготвя се и хеликоптер на военновъздушните сили от авиобаза "Крумово", който да спаси изкачилите се на покривите на къщите бедстващи хора. Ще бъде оказвана помощ и с лодки.

Съветът към местните жители е при възможност да се изтеглят на максимално високо място, за да са в безопасност, посочват още от МВР.
 
Между селата Стойково и Брягово, област Хасково, се е повишило рязко нивото на водата, която е заляла пътното платно. Получен е сигнал за затънал във водата лек автомобил с двама души. Изпратен е спасителен екип.

Движението на влаковете в участъка между гарите Димитровград и Свиленград е прекъснато в 8.30 часа, съобщиха от БДЖ. Прекъсването на влаковото движение е вследствие излизането на река Марица от коритото, която е наводнила железния път в участъка между гарите Любимец и Свиленград.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още по темата: язовирсело Бисер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ пак показаха, че са неадекватни и некадърни.
135
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Висновни са тези преди 1989-та година, че не са предвидили, че след тях 22 години стената на язовира няма да се поддържа от демократите при пазарната икономика.
134
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко тиквата тръгна да строи магистрали, а не си погледне язовирите , строени 40-те и 50 -те години, дето бетона отдавна му е минала гаранцията и си корозира яко. Иначе всякакви престъпници могат да вземат по 2 милиона за консултации на язовирни стени от които нищо не разбират.Дано повече язовири им се скъсат бентовете в тая *** държава., то не е само да направиш нещо, да го изпльокаш и да вирнеш крака 100 години после, всяко нещо трябва да се поддържа, но българина не е свикнал да работ
133
2
 
6
 
! Отговори
146 преди 12 години
До 146. Прав си Армията не е разбита, тя е редуцирана. Но от тази редукция се изгубиха задачите които тя има да решава.Засега основната задача са контингентите , другото са имагинерни понятия. И затова сега хеликоптера не може да излети, защото не се знае кой трябва да издаде разрешението, ама нали е той,ама не трябва ли да почакаме и т.н. И накрая трябва да се обади ББ, за да хвръкне този хеликоптер.Дано да е вече над селото и да върши работе.
132
0
 
13
 
! Отговори
До 176 преди 12 години
Да се пусне обществена поръчка за зимни хеликоптери.
131
7
 
16
 
! Отговори
националист преди 12 години
Сега Бойко ще отиде,ще изръси някоя глупост и ще се прибере.
130
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 151-ДА ДРАГИ-ТОВА СА ВОЕННИ ХЕЛИКОПТЕРИ, СКЪПИ И МОГАТ ДА ЛЕТЯТ ВЪВ ВОЕННО ВРЕМЕ-ПОД ТЕЖЪК ОБСТРЕЛ. НАЛИ ЗА ТОВА СА ВОЕННИ ХЕЛИКОПТЕРИ. А МИРНОВРЕМЕННАТА ИМ ЗАДАЧА Е СПАСЯВАНЕ НА ХОРА ПРИ БЕДСТВИЯ. ЧАСЪТ Е 10 И 38
129
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е сега вече по всичко заприличахме на бананова република
128
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повече от час и половина водата руши всичко по пътя си. Няма кой да каже има ли изчезнали хора ? Всички мъже от Хасково, Харманли и Любимец за тръгват за с. Бисер !!!Аз съм от Тополовград и тръгвам за там.
127
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало, копи-пастерите, кога ще се научите да започнете да пишете точно, кога се е случило дадено събитие, бре, или сте от ден до пладне "там някъде, по някое време станало нещо", ама кога, къде и как се е случило събитието хал хабер си нямате. Ба си слухарската редакция, от вас и *** за каца не става, иначе ако пръдне Кардашиянката веднага се отразява.
126
0
 
11
 
! Отговори
До 800 000 000 преди 12 години
"ХЕЛИКОПТЕРИТЕ СА 12 ПЛЮС 3 МОРСКИ(за ползване от кораб). 12 хеликоптера са, свръхскъъпа техника, струваща 800 милиона лева!!! Сега е 10 и23 -тази ужасно скъпа техника КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ(А НЕ ПО-КЪСНО) КОЛКО ЧОВЕКА СПАСИ? "ХЕЛИКОПТЕРИТЕ СА от клас противолодъчни! Предназначени са за борба с подводници, а НЕ за спасяване на хора!На практика БА е е изхарчила 800 млн лв за да може да потапя подводници, а не да спасява хора!
125
2
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
DOBRE 4E JSM RABOTAT ,,,,,,,,,,RADVAITE SE BOIKO IDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
124
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Купените хеликоптери нямат система която да не позволяват крилата да се обледеняват !"Какви кирла при хеликоптерите, ба?
123
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
защо снощи не евакуирахте тези села, да не би последните 15 минути да сте разбрали, че язовира е препълнен ? ако вашите родители живееха там, пак ли щяхте да пуснете водата ?за какво са ви тези сирени, ГЗ, да ги слушаме само на 2 юни ли ???
122
0
 
1
 
! Отговори
Федаин преди 12 години
142 ужасно си прав. Тъжно.
121
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, боже колко мъка, станала е огромна трагедия и пак българинът хули на поразия. Наистина сме най-негативния народ на тази пуста земя.
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те хеликоптерите са с друга цел, обратната на спасяването на хора. Бедни ми Йорик, що ти трябваше на баир лозе!
119
0
 
0
 
! Отговори
ася преди 12 години
искрено се надявам да не си прав...макарче дълбоко се съмнявам...
118
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
10 И 35 ПРИСТИГНАХА ЛИ ХЕЛИКОПТЕРИТЕ? КОЛКО ЧОВЕКА СПАСИХА ТЕЗИ ХЕЛИКОПТЕРИ НА СТОЙНОСТ 350 000 000 ЕВРО?
117
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човешката небрежност става все по-страшна и по-страшна и много по-опасна и от природното бедствие.В неравностойната борба с природата ,безхаберието може да доведе до ужасяващи последици.Много по-страшни от последиците предизвикани от самото природно бедствие.