Харманлийските села Бисер и Лешниково са под вода

Обявиха бедствено положение в област Хасково
Обновена: 6 фев 2012 10:09 | 6 фев 2012 09:29,
283
Харманлийските села Бисер и Лешниково са под вода
Снимка: Архив Булфото

Населените места по поречието на всички реки в област Хасково с изключение на река Марица са залети. Главният път за Турция е наводнен в района на хасковското село Подкрепа. 

Там водата достига до 40 сантиметра. Пътят Харманли - Симеоновград е затворен.
 
Най-тежко е положението в харманлийските села Бисер и Лешниково. Скъсана стена на язовира в село Иваново е заляла Бисер и Лешниково. Няма информация за загинали хора.
 
Първите етажи на къщите са под вода, която на места достига до 2 метра. Хората се спасяват по високите части на домовете си. Някои от тях са дори качени на покривите на къщите.
 
Екипи на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" са на мястото на инцидента и евакуират хора. 
 
Наличната техника в област Хасково е мобилизирана.

Създава се организация за привличане на допълнителни сили за оказване помощ на населението в харманлийското село Бисер, съобщиха междувременно от пресцентъра на МВР.

Подготвя се и хеликоптер на военновъздушните сили от авиобаза "Крумово", който да спаси изкачилите се на покривите на къщите бедстващи хора. Ще бъде оказвана помощ и с лодки.

Съветът към местните жители е при възможност да се изтеглят на максимално високо място, за да са в безопасност, посочват още от МВР.
 
Между селата Стойково и Брягово, област Хасково, се е повишило рязко нивото на водата, която е заляла пътното платно. Получен е сигнал за затънал във водата лек автомобил с двама души. Изпратен е спасителен екип.

Движението на влаковете в участъка между гарите Димитровград и Свиленград е прекъснато в 8.30 часа, съобщиха от БДЖ. Прекъсването на влаковото движение е вследствие излизането на река Марица от коритото, която е наводнила железния път в участъка между гарите Любимец и Свиленград.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още по темата: язовирсело Бисер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Stanishev e vinoven
155
3
 
32
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Хора, спрете със злобата! Тя рефлектира със страшна сила върху нас. Не бива страданието на някои да носи удоволствие на други. Рано или късно има възмездие. Не стига, че сме най-бедни ама май и най-злобни. Алчността е превзела голяма част от хората и тя ще ни погуби, ако не я спрем. Но нека и държавата да спре с някои излишни бюрократщини. Или днес сме на власт, а след нас потоп. Такива властници да не бъдат като чичо Скруч. ОПОМНЕТЕ се !
154
6
 
19
 
! Отговори
Тиквата от Херкаво преди 12 години
Такива хеликоптери са платили, над половин милиард сме дали за хеликоптери, които могат да летят само над пустинята и само лятно време да ходим до морето с тях, каза Бойко Борисов.Нищо ново ! Всички очаквахме това изявление, че Станишев е виновен за наводнението А хората в Лешниково и Бисер се надяват на помощ от премиера.Ба - си !
153
2
 
3
 
! Отговори
УЖАС преди 12 години
Май май чакат да замръзне тотално всичката тая вода, та да им метнат на хората отгоре по едни кънки и да се оправят...
152
0
 
15
 
! Отговори
Язовир Бентов преди 12 години
Същността на проблема е: кой отговаря за поддръжката на язовира?Начетох се на репортажи колко са зле хората, как са им заляти къщите. Да, това е така, но е следствие от причината. Както, впрочем, и с всички останали наводнения.
151
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АХА ОТ УМНИЦИТЕ ЗАЩИТАВАЩИ ГЕРБ ВЪВ ФОРУМА ИЗЛИЗА,ЧЕ ТЕЗИ ХЕЛИКОПТЕРИ НЕ СА ЗА ЛЕТЕНЕ! ТОВА СА ХЕЛИКОПТЕРИ ДА СТОЯТ В ХАНГАРА. ЖЕЛЯЗО ЗА ОСЕМСТОТИН МИЛИОНА ЛЕВА, КОЕТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВА ЗА СПАСЯВАНЕ! СКРАП НА СТОЙНОСТ 800 000 000 ЛЕВА-СПОРЕД ПИСАЧИТЕ
150
14
 
5
 
! Отговори
дан преди 12 години
190 - за какво ти оставка на ГЕРБ бе ***, да не вали ГЕРБ
149
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
забелязана е фрегатата Дръзки, която бавно плувала към района. моля, плуващите автомобилите да и дадат път
148
1
 
18
 
! Отговори
факт преди 12 години
Гражданска защита е в МВР...Чакам изявление на Цветан Цветанов че жителите на с.Бисер и с.Лешниково са се : "самонаводнили"пп.Дай боже да няма жертви.Горките хора,посред зима...Него пожелавам на никого.
147
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
98Ни най-малко не искам да се наричам българин.На българин и да се удави не бих помогнал.Срам ме е че съм българин.Сега разбра ли ***?!
146
2
 
1
 
! Отговори
Do 189 преди 12 години
Ami predloji ti po-dobra tehnika be. Horata ti kazah, 4e sa zakupili nai-dobrata.
145
0
 
1
 
! Отговори
Do 175 преди 12 години
Ti izob6to si nqma6 predstava ot ni6to.
144
2
 
27
 
! Отговори
Федаин преди 12 години
Тия "*** комунисти" когато са строили язовирите, не са си и представяли, че ще издържат 22г. без поддръжка.
143
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка на Герб и цялата безотговорна *** във властта и парламента! До гуша ни дойде от вас , Бездушници ненаяли се!ОСТАВКА! ОСТАВКА!ОСТАВКА!
142
1
 
9
 
! Отговори
ДО 182 преди 12 години
ДО 182-ТЕЗИ ХЕЛИКОПТЕРИ СА ЗА ВОЙНА ПРАВЕНИ. АКО ЗАМРЪЗВАТ ТОЛКОВА ЛЕСНО-ЗА КАКВО ПОДЯВАЛИТЕ СА НИ. ЗА КАКВО СА ДАДЕНИ 800 000 000? ТОВА Е ТЕХНИКА, КОЯТО ТРЯБВА ДА ИЗДЪРЖИ ПРИ ТЕЖКИ УСЛОВИЯ-БУРИ, ТЕЖЪК ОБСТРЕЛ И ТН. АКО НЕ СТАВАТ ТЕЗИ ХЕЛИКОПТЕРИ ДА ЛЕТЯТ-ЗА КАКВО СА НИ? ДА ВОЗЯТ Б Б ДА ГЛЕДА МАГИСТРАЛИТЕ ЛИ?
141
0
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 12 години
Хеликоптерите, за които са похарчени 800 млн лева, служат за потапяне на подводници!Тези машини не са предназначени за спасяване на хора! Вместо с лебедки са оборудвани със сонари, радари и други високоточни джаджи!На практика може да се каже, че в България няма спасителни хеликоптери!Италианските, които бяха купени за МВР, преди противолодъчните за БА, са тип "ферарито на хеликоптерите" - скъпи луксозни изгъзици! За това ги прехвърлиха в правителствения авиоотряд!
140
1
 
17
 
! Отговори
Федаин преди 12 години
Боли ме, че нямам собствен транспорт, иначе бих потеглил веднага към тези села. Нищо, че на 300км. Дано има доброволци, защото ако се надяваме на правителствена помощ...
139
1
 
21
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Стига сте плюли тия политици и се молете сънародниците ни да бъдат спасени!
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
125Ето защо ме е срам от българите.Заради такива дудуци като теб за които света свършва с ***,*** и мюсюлмани.......Селяниноооооо,изкарай говедата!
137
0
 
3
 
! Отговори
ДО 168 преди 12 години
ДО 168-НЕ ГОВОРЯ ЗА МОРСКИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ. А ЗА 12-ТЕ ДРУГИ КУГЪРИ. ПРИ ПРЕДСТАВЯНЕТО ИМ БЕШЕ КАЗАНО,ЧЕ В МИРНО ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ЗА ПОМОЩ ПРИ БЕДСВИЯ.ТОЕСТ ТОВА Е ТЕХНИКА И С ВОЕННО И С МИРНОВРЕМЕННО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. АКО ТИ СИ ПРАВ-И АКО СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ НЕ СТАВА ЗА МИРНОВРЕМЕННА РЕАКЦИЯ ПРИ БЕДСТВИЕ-НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ. УБЕЖДАВАХА НИ,ЧЕ ХЕЛИКОПТЕРИТЕ СЕ КУПУВАТ ЗА ПОЛЗВАНЕ И В МИРНО И ВЪВ ВОЕННО ВРЕМЕ. НАДЯВАМ СЕ ДА СТАВАТ ЗА СПАСЯВАНЕ В МИРНО ВРЕМЕ!