Психолози започват работа с пострадалите от наводненията

Публикуваха имената на загиналите от водната стихия
Обновена: 7 фев 2012 14:04 | 7 фев 2012 11:28,
40
Психолози започват работа с пострадалите от наводненията
Снимка: БТА

Социални работници и психолози започват от днес работа с пострадалите хора от наводненията, както и тези, които са изгубили домовете си, съобщи социалният министър Тотю Младенов.

Специалистите от Агенцията по храните пък са започнали опис на удавените животните. Целта е максимално бързо те да бъдат извозени до екарисажа, за да се избегнат зарази, коментира министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

По-късно през деня в харманлийското село Бисер, което бе залято от триметрова вълна заради скъсана язовирна стена на водоема в село Иваново, се очаква да пристигне комисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева.

Още по темата

Целта на посещението е да се направи оглед и да се обсъдят възможностите за финансово подпомагане от страна на Европейската комисия за възстановяване на щетите, понесени от местното население.

В понеделник по време на наводнението в село Бисер загинаха жена и трима мъже. 73-годишен жител на село Лешниково пък получи инфаркт при вида на давещите се животни в двора му.

Край маджаровското село Бориславци смъртта застигна двама съпрузи. Друго семейство пък бе пометено с автомобила си от водната стихия край село Иваново. Още двама души от село Бисер се издирват от снощи, но все още не са открити.

Ето и имената на загиналите от водната стихия

село Бисер
Иванка Димитрова Карамфилова
Георги Ангелов Сираков
Христо Андреев Христов
Ангел Тодоров Стоянов

село Бориславци, община Маджарово
Георги Иванов Бойчев
Недялка Колева Бойчева

село Иваново
Лиляна Христова Делева

Васко Делев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Българка преди 12 години
Предлагам всички депутати да се откажат за един месец от парите давани им за представителни разходи и то без документи. Ако искат да плюскат да се бръкнат по надълбоко в джобовете и да извадят собствени средства а не от нашите данъци.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Психолозите и без това са си на заплата към разни подразделения и фондации , нека поне разговарят с хората. Ако няма да помогне , поне няма да навреди.Гледам обаче сметки открити за внасяне на помощи. Понеже политиците и от нещастието на хората си правят дивиденти ,колко от тях ще внесат пари в помощ на пострадалите? Какви суми? Те са общствественни личности и даренията е добре да бъдат оповестени! Като ще се рекламират ,поне и пари да дават. Колко даде премиера? Празните приказки не се броят!
24
3
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Леле мале и толкова плюсове са ти написали за малоумното мнение....!Абе хора глави нямате ли? Що за съвети да им даде държавата по 20 хиляди? Ами държавата това сме ние и парите са наши , а не просто някакви си някъде си пари за даване!Разбира се трябва да се помогне на хората ,но защо държавата? Защо всеки не даде по нещо ? Държавната хазна не е бездънна, ние я пълним! Вярно че управниците ни крадат и разхищават ,ама хайде да я разграбим и раздадем тогава...
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да прости удавените! Спасиха се от демокрацията и от ЕС...Живите да му мислят...
22
0
 
5
 
! Отговори
Психилог Петров преди 12 години
Кажете халва, халва и пак халва. Стана ли ви сладко в устата? Не? Жалко....
21
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да мислим позитивно!
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
при един трагичен случай ,на едно място бяха ни пратили психолози да ни успокояват.просто не знаете колко бой ядоха тия психолози.
19
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
според мен там трябва да има полиция, която да арестува виновните. не психолози
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Pochti sym siguren che Boiko e vinoven hm mdam... nali ve? bolni forumci?
17
0
 
25
 
! Отговори
4444 преди 12 години
кой вярва на психолози като види че всичко което градил с години е отишло за един миг.стига с тази псевдо активност.дайте им материали и помощ да си изградат жилищата отначало.
16
2
 
26
 
! Отговори
fck преди 12 години
Къщата ти наводнена добитъка измрял и отнесен от водата .. колата ти отнесена фураж покъщтнина... и те водят на Психолог.. немогат ли да ги заведат в някое министерство и да им дадът субсидий за да са спокойни поне малко ,че ще има с какво да ремонтират жилищата.. ама правилно мислят наще мили крадци един час сеанс при психолог е 30-40 лева.. Един ремонт на къща пострадала от наводнение е колко? 20 хиляди и.... ами на кяр са наще мили измамници!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO...25 ...ALEKS.. TI NAISTINA LI VIARVASH TOVA KOETO PISHESH. TI DA NE SI OT MARS. AZ NE VIARVAM. DAJE MISLIA CHE SLED 1 SEDMICA SHTE SE ZABRAVI SLUCHIA, I LEKA PO LEKA SHTE SE POTULI.
14
4
 
2
 
! Отговори
алекс преди 12 години
"Монархист"Ами пише, че ще направят опис и на хората ще им помогнат да си построят къщите.... не е чак толкова зле и няма да оставят без дом хората.
13
2
 
19
 
! Отговори
iii преди 12 години
Не ни ли е достатъчен Главният психолог, Генерал Бойко Борисов, че ще харчат пари за още...!?
12
1
 
7
 
! Отговори
112 преди 12 години
Несъмнено е добре при постравматичен шок да се работи с психолог. Но защо трябваше да се стига до такава сигуация. Всичко това идва от бюрокрация и чиновническа небрежност и най вече от управленско безхаберие.За два от най-големите язовири в страната от 25-30 дни никой не може да даде актуална информация за състоянието на стените и обемите в момента защото от София с цел икономии са разпоредили / естествено по телефона а не писменно/ хората които се занимават с това да не пътуват.
11
3
 
0
 
! Отговори
алекс преди 12 години
"добавен от: Анонимен преди 33 минутиЗа психолоци пари има, обаче за обезщетения няма да има."явно не си прочел добре. писаха, че ще обезщетят хората..... и има статия малко по надолу, че започва опис на покъщината на хората.
10
1
 
1
 
! Отговори
алекс преди 12 години
явно не си прочел добре. писаха, че ще обезщетят хората..... и има статия малко по надолу, че започва опис на покъщината на хората.
9
2
 
34
 
! Отговори
Монархист преди 12 години
От снощи си мисля. ЕС подготвят финасниране за *** къщички, щяли да им купуват материалите, пък *** да си ги строят. ***, дето се множат като зайци, не плащат грам данъци, постоянно мрънкат, че немат пари и в общи линии получават всичко даром. А тия хора дето са си дали живота за тая държава? Еднократни помощи в размер на 325лв? Що за подигравка?
8
4
 
4
 
! Отговори
AAA ? преди 12 години
A AKO BE6E SEGA SUR-GEI-STANI-6EF 6TE6E DA IM PRATI ELEKTRONNA KARTI4KA TIP - JALEIKA I PO EDNA VAFLA SPOKO.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abe kakvi psiholozi, tezi totalno sa izperkali. na horata im triabvat neshta ot parva neobhodimost