Обещаха: Парното няма да шокира сега

Ангел Семерджиев пресметна скок от април "само с 9-10%"
Обновена: 15 мар 2012 10:25 | 15 мар 2012 09:46,
120
Обещаха: Парното няма да шокира сега
Следващият отоплителен сезон с по-дебело одеяло. Снимка: Reuters

Няма да има шокиращи увеличения в цената на парното, обеща шефът на енергийния регулатор Ангел Семерджиев.

По думите му увеличението ще е само с 9-10% от първи април, но "ще се усети едва следващия отоплителен сезон", успокои той.

Семерджиев обясни пред bTV, че цената на природния газ се вдига само заради договорите, по които се внася у нас.

Още по темата

Те са фиксирани, съобразени са с цените на горивата на средиземноморския пазар и съотношението долар-евро.

"Това е един обективен параметър, от който няма как да се избяга. Няма как цената на продукта в България да е по-ниска от вносната му цена", категоричен бе Семерджиев.

Ако обаче цените на горивата на световния пазар се успокоят, веднага ще паднат и цените за потребителите, уточни той.

Шефът на ДКЕВР каза, че конкретни данни за цената на отоплението ще има до края на следващата седмица.

Ангел Семерджиев коментира и цените на тока, като обясни, че мрежовите услуги в България са на едни от най-ниските.

"В последните 4-5 години основният проблем на електроенергията е свързан с цената на горивата. Компонентът, който се увеличава постоянно, е цената на енергията, а не мрежовите услуги, които намаляват. Там се правят непрестанно подобрения за намаляване на разходите", пресметна той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
2
 
! Отговори
men преди 12 години
При 60 $ за барел и при 160 $ за барел цената на бензина почти не се беше променила... за какво говорим... това означава че цените тук не се определят от поскъпването на доставчиците ... просто монополиста "Лукойл" си ги определя... а овцете и да блеят никой не им обръща внимание... виждате че нито една стачка или протест не е дал никакъв резултат защото за да замълчат хората просто им се обещава нещо и после те си траят независимо от резултата... защо да не ги е*е управляващия "елит"
61
1
 
3
 
! Отговори
незнаещ преди 12 години
Ти си плащай , но има хора които нямат пари. Това не е до желание , а до възможност.И все повече хора ще отказват да плащат.А това за кражбите...смешна работа.Ако Топлофикация наистина е убедена в това,както увеличават цените на парното , така и ще намерят начин да се справят с крадците.
60
0
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
Не е точно така - повечето отоплителни централи не правят ток, а само гореща вода за отопление, с малки изключения. Май само ТЕЦ София произвежда малко ток, другите само жега.
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де.А защо нито веднъж когато има спад на цената на петрол,газ и долар нито веднъж не намалиха цената на каквото и да е.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Герб обещаваше светло бъдеще.Това ли било светлото бъдеще замразен заплати и пенси и повишаване на цените 4 пъти годишно.Излъгахте народа господа
57
6
 
3
 
! Отговори
ОТ ЗНАЕЩ !! преди 12 години
МНОГО СТЕ ЖАЛКИ И СМЕШНИ СЪС ЗАКАНИТЕ СИ ДА СПРЕТЕ ДА ПЛАЩАТЕ ПАРНОТО ...АМИ ЩЕ СТАНЕ НАЙ-ПРОСТОТО - ЩЕ ФАЛИРАТЕ ТОПЛОФИКАЦИЯ И ЩЕ СТОИТЕ НА СТУДЕНО...!! А АКО СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ ЩЕ ВИ СЕ ОПРОСТЯТ СМЕТКИТЕ СЛЕД ФАЛИТ -И ТУК СЕ ЛЪЖЕТЕ -ПО ЗАКОН ФИРМАТА СИ ТЪРСИ ДЪЛГОВЕТЕ И СЛЕД НЕЙНИЯ ФАЛИТ дори със запор НА ЗАПЛАТИ ...!! ИСТИНАТА Е ,ЧЕ УСЛУГАТА Е МНОГО СКЪПА И ОСВЕН ТОВА СЪСЕДИТЕ ВИ КРАДАТ - РАЗБЕРЕТЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ... И ОСТАВЕТЕ БАСНИТЕ ЗА НАДПИСВАНЕТО -ТОВА ОТДАААВНА Е ЧИСТА ЛЪЖА ...!!!
56
0
 
7
 
! Отговори
Църо преди 12 години
Ще падне цената на парното когато падне цената на хляба. При него пада периодично, ама грамажът! Така и с парното - може да му паднат градусите, ако падне цената на газа...!
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поне намалете ДДС за отопление не ви ли писна бе!!!Ще свалите и малкото останала кожа от гърбовете ми.Сега трябва да се чувствам благодарен ли , че е само 8 /9 процента.
54
1
 
5
 
! Отговори
нека да е истината преди 12 години
Интересно ми е как цената на газта определя цената на топлата вода, отопляваща абонатните станции и радиаторите. Тази вода НЕ СЕ ЗАТОПЛЯ СПЕЦИАЛНО С ЦЕЛ ОТОПЛЕНИЕ! ТАЗИ ЗАТОПЛЕНА ВОДА ОХЛАЖДА ТУРБИНАТА ПРОИЗВЕЖДАЩА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ТОК!! Ако нещо трябва да поскъпне - това е токът, а отоплената вода си остава на същата цена, дори сега е многократно завишена. Трябва да се плаща само услугата по поддръжка на системата, а не отоплението.
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ ТЕЗИ ПРОСТАЦИ НЕ РАЗБРАХА ЛИ , ЧЕ БЪЛГАРИНА УМИРА , НО ЖИЛИЩЕТО СИ НЕ ЗАЛАГА И НЕ ПРОДАВА!
52
1
 
17
 
! Отговори
Даола преди 12 години
В предишните години имаше и силен спад на цената на горивото - но парното в България никога не поевтиня.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Купувам бойлер със серпентина и със свалените радиатори правя панел за топлена на водата, свалям водомера за топла вода през лятото, от направената икономия и още малко купувам един добър климатик!
50
0
 
24
 
! Отговори
rosenbosen преди 12 години
Играта е следната.Сяда този тип с дружествата на масата и ги пита какво увеличение искат. Например 8-10%. Разбират се официално дружествата да поискат 15-20% увеличение. Тогава излиза нашия герой, тропва по масата и казва: "Повече от 8-10% няма да ви позволя!" И така всички са щастливи, освен овцете дето ги стрижат ежедневно, ама те нали си траят...
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледан в тавана и пишат сметките....така са от Топлофикация г-н Семерджиев!
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
52 заплатите не застопорени, те вече падат
47
3
 
12
 
! Отговори
НИЕ НАРОДА преди 12 години
ТАЗИ РАБОТА СЕ ВЪВЕДЕ ОТ МАДРИДСКИЯ КРАДЕЦ И ЕНЕРГИЙНИЯ МУ МИНИСТЪР МИЛЮ КОВАЧЕВ. ТЕ РАЗПРОДАДОХА ДРУЖЕСТВАТА, СЪЗДАДОХА МОНОПОЛИСТА "ТОПЛОФИКАЦИЯ", ВЪВЕДОХА "СМЕТКАТА ТРЪБИ" , ПОЯВИХА СЕ "ГОПЛИННИТЕ СЧЕТОВОДИТЕЛИ".СВЕТЛОТО ИМ ДЕЛО БЕШЕ ПРОДЪЛЖЕНО ОТ Р.ОВЧ., ШУШУЛАТА, СЕМЕРДЖИЯТА И Т.Н. *** СКАПАНИ, КОЛКОТО ДОБРО СТЕ НАПРАВИЛИ, ТОЛКОВА ДОБРО СТОКРАТНО ДА ВИДИТЕ ДО 99-ТО КОЛЯНО !!!
46
1
 
7
 
! Отговори
Успокоен преди 12 години
Да го успокоята с упокойная молитва г-н Семерджиев...само
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се заблуждавайте Семерджиев е само маша на в ръцете на власта.
44
1
 
16
 
! Отговори
цялата истина преди 12 години
а сега д0а видим кой щте гласува за милиардерите от герб и борисов.цените на хранителните стоки растът с часове.цени европеиски а заплати и пенсии застопорени от 3 години.тока,парното поскъпват вече 3 път откак герб е на власт.водата поскъпва.гробокопача на българския народ борисов е раздал на герб за 3 години 120000000 лева бонуси за правителството.а д0а ви е честито новото поскъпване на парното,тока,водата и хранителните стоки.и като доидат избори пак гласуваите за герб милиоардерите аидуци...
43
1
 
19
 
! Отговори
за тока и... преди 12 години
цената на тока :достъп до електромеротчитане на електромерзатваряне на вратичката на електромерплащане на разходите на инкасатора за да дойде до електромерана кафето муако ползва тоалена - цената на билетчето.....ако има изразходвана електроенергия:цената за киловатите ,умножена по всичко споменато горе х 3 + 20% ДДСДа ни е сладка "зелената енергия" - пращат ни редовно за зелен хайвер...