Без наказание за полицейския шеф, играл канадска с арестант

"Когато плуваш в едно блато, не може да бъдеш с бели ръкавици”, смята Георгиев
Обновена: 21 апр 2012 20:51 | 21 апр 2012 20:50,
260
Без наказание за полицейския шеф, играл канадска с арестант
Главният секертар на МВР Калин Георгиев не оправда обаче грубия език. Снимка: архив, Булфото

Началникът на Областната дирекция на МВР в София комисар Николай Николов няма да бъде наказан заради скандалния видеоклип, разпространен в интернет, заяви в Пловдив главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Според него наказание би могло да бъде предвидено само за извършено дисциплинарно нарушение или за нарушение на Етичния кодекс на МВР.

Във вътрешното министерство имало и срокове, в които би могло да бъде разпоредена проверка за извършване на нередности, които вече били изтекли.

Калин Георгиев обаче е категоричен, че няма основания за проверка на Инспектората по случая, тъй като от психологически-оперативна гледна точка комисар Николов не е извършил нещо, което да се тълкува като нередно.

По думите му за работещите в други сфери такова поведение би изглеждало грубо.

Още по темата
  „Но когато работиш с хора, подозирани в тежки криминални престъпления, понякога се налага да приемеш друга форма на общуване, защото някои разбират само от това”, смята главният секретар на МВР.

„Не оправдавам използването на грубия език, на използването на нецензурни думи в общуването. Но тогава, когато плуваш в едно блато, не може да бъдеш с бели ръкавици", добави той.

Скандалният видеоклип с шефа на областната дирекция на полицията в София комисар Николай Николов беше пуснат в интернет. Във видеото Николов играе канадска борба със задържан и го обсипва с цветисти обиди и псувни.

Самият Николов не се смути от поведението си в клипа и потвърди, че на кадрите е самият той.

Полицейският шеф каза, че не си спомня точно конкретния случай, но предположи, че записът е от преди 6-7 години. Тогава той е бил началник на групата за разследване на тежки престъпления в столичното Първо районно управление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
6
 
! Отговори
Лука Брази преди 12 години
Уважаеми комисар Калин Георгиев....вие ли говорите за тежки престъпления,след като хващате хора за убииство на кокошка,кражба на метална верига и други иначе скъпи предмети!И всички те лежат на нашия джоб!!!!Какво се случва с поръчковите убийства питам аз???
170
0
 
8
 
! Отговори
Багера преди 12 години
А Трактора го влачат трета година без доказателства, че е казал на някакъв че ще го трепе с лопата?!?! Тук се ДОКАЗА и ПРИЗНАВА, че има обиди (***), псувни на майка и заплахи за побой от МВР-шеф над задържан в служебно помещение и по време на служебна дейност. Този двоен стандарт, даващ права на всеки служител да "преценява обстановката" и да се държи както си иска е недопустим в правова държава.А Маникенчето никой не го брои за нищо - само професионални издънки и пословично раболепчене.
169
4
 
5
 
! Отговори
konsa преди 12 години
Айде сега всички дето *** като заклани и правят от мухата слон,да кажат,имали ли са пред себе си 100%-ов престъпник,който трябва да разпитат и да разберат истината от него.Въпреки,че съм в частният сектор,през ден си имам вземане-даване с наркомани,крадци,грабители и побойници.Канадската борба е най-малкото с което трябва да се разминават.Здрав бой за такива.Ама журналистите като пострадат-първо в полицията отиват,иначе преди това-ченгетата са ***.Нация от *** и търгаши сме.
168
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам с клипа показващ действията комисаря съгласно Етичния кодекс и изказването на Геогиев по този въпрос, да се рекламира България в ЕС. Да видят хората за какво става въпрос.
167
1
 
8
 
! Отговори
цц преди 12 години
*** полицейска семка
166
1
 
5
 
! Отговори
cas преди 12 години
БЛАТОООООООООО -А ТИ СИ ГЛАВНАТА ЖАБА(ПИОНКА) КАЛИНЧО И 1000 ....ДА ГО ЦЕЛУВАШ НА БОЙКО И ЦУРКО,НЯМА ДА СТАНЕШ ПРИНЦЕСА.
165
2
 
13
 
! Отговори
georgi-arm.oficer преди 12 години
Тия гавази от МВР-то нямат равни ,защо този "щанга ли и дъмпел ли " не се опита да разпектира някоя "видна" столична мутра ,...............щото го е страх ,ама така го е страх ,че си избива комплекса за малоценост върху кокошкаря от клипа! Дами и господа това е лицето но МВР-то......хиляди знаини и незнаини ,за нищо неставащи люде , готови за стрък марула и кило домати да си затварят очите! За кадровия им потенцял.......няма да говоря ,то се вжда !
164
0
 
22
 
! Отговори
Berta преди 12 години
Милиционерът не да се накаже, а да се награди за победата на канадска борба. Смешници жалки.
163
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментарът е излишен-касае се не за дисциплинарно нарушение, а престъпление. То и началникът му толкова познава законодателството, а навярно не е и юрист, затова сме на това дередже. И този служител в момента бил ръководител на регионално звено? Затова на измислените им милиционерски сводки никой не вярва.
162
4
 
17
 
! Отговори
Rad преди 12 години
Но когато работиш с хора, подозирани в тежки криминални престъпления, понякога се налага да приемеш друга форма на общуване". Милиционерската форма на общуване е ясна-простотия и невежество, унижение на гражданите. Това не е нарушение, а чисто престъпление спрямо задържано лице. Според каноните на правото, на задържаното лице може да му се ограничи единствено само правото на придвижване, но не е и да се подлага на унижения и подобен род действия. Срам и позор-след това съдът бил виновен.
161
3
 
25
 
! Отговори
Тюфлеков преди 12 години
И тоя е идеален пример,че по-тъпо,долно и корумпирано същество от български полицай няма!
160
2
 
16
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Днешните МИЛИЦИОНЕРИ са родени на 9.IX върху труповете на Българските полицаиБългарските полицаи избиваха комунисти и режеха партизански глави а днешнитe милицонерски *** пазят НЕЗАКОННАТА 68 годишна комунистическа властНяма по-голямо падение за един родител от това детето му да стане Милиционер. Храниш го, учиш го, обличаш го и то накрая вземе ча се изсере на метеното и стане *** в МВРО. Това означава че ти си тотално провален като родител и не по малък *** от детето си !КАЗАХ !
159
0
 
3
 
! Отговори
,,PIPO,, преди 12 години
UDARETE MU I EDNO HORZE...
158
2
 
15
 
! Отговори
ивчо преди 12 години
искам да споделя на всички няма значение дали сте от ГЕРБ, БСП и т.н. Снощи около 10 и 30 се прибирам с приятелката ми и искахме да си хванем едно такси, което беше спряло на аварийни. Тъкмо когато се надвесихме да го попитаме дали е свободно някой ни хвана отзад и ни изблъска.....и какво да видя бяха двама полицаи с униформи....всеки държеше по една бутилка водка през рамо....теглиха ни една майна и се качиха в таксито... *** скапаната държава на кого да се оплача на арменския поп ли..
157
0
 
6
 
! Отговори
JustSmile преди 12 години
Бухахаха, народна любоФ струи на талази :-)И като се има предвид, че повечето в коменатрника са на по 20, ще е феерично след 10 години :-)Български полицай ли ? Не, мерси. Да си обръщат хората главите като ме виждат по улиците ... това не е за мен :-)
156
0
 
20
 
! Отговори
ВЪПРОСЧО преди 12 години
Питане:1.Лицето с което "Полицая-Щанга" играе канадска борба идентифицирано ли е???2.Осъдено ли е?3.Ако не осъдено, Щангата да си взима фуражката и да си ходи на село, за да се прави там на селски бабаит!!!
155
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
начи като изтекат едни срокове и почваме да се правим, че такова животно няма... верно се е превърнала в кално блато полицията...ама какъвто министъра, такива и под него, няма как да не е блато
154
0
 
11
 
! Отговори
Безпристрастен преди 12 години
То е ясно, че нищо няма да стане, но съм 100% сигурен, че тази гнусотия ще влезе в следващия доклад на Европа за България. И без това сме да дъното. Ама от друга страна, трябва да ни бухат по канчето докато се освестим, че не може така. Не може обществото да е търпимо спрямо такива полицаи.
153
1
 
9
 
! Отговори
до 179 преди 12 години
Хулиганство. Вербално малтретиране и подлагане на унижение на български гражданин. Дали е осъждан или не - няма никакво значение. Сума народ има присъди /вярно - условни/ за същото.
152
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Престъпление по НК и НПК".....Интересно... :)))) Това влезе в бисерите :))))